Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Niciun pacat poetule! Democratia se bazeaza pe vointa poporului si nu pe cat pierde unul sau altul la bursa. Ala-i capitalismulVal scrie:Cu calcule de astea , m-ai convins . Te doare in poala de ce inseamna o tara si o democratie ...Pacat ! De asta nu voi merge la vot , pentru ca votul meu conteaza exact cat si al d-lui de mai sus , liber exprimat . Sau mai rau ... Imi doresc din suflet votul cenzitar , dar nu suntem pregatiti mental nici macar pentru asta democratic , darami-te pentru ala cenzitar ....
Uite vezi cum incepe lipsa de respect !? Tu ma faci poet . macar spui ceva frumos . Altii ma fac betiv .miyagi scrie:Niciun pacat poetule! Democratia se bazeaza pe vointa poporului si nu pe cat pierde unul sau altul la bursa. Ala-i capitalismulVal scrie:Cu calcule de astea , m-ai convins . Te doare in poala de ce inseamna o tara si o democratie ...Pacat ! De asta nu voi merge la vot , pentru ca votul meu conteaza exact cat si al d-lui de mai sus , liber exprimat . Sau mai rau ... Imi doresc din suflet votul cenzitar , dar nu suntem pregatiti mental nici macar pentru asta democratic , darami-te pentru ala cenzitar .....
Vezi cu sufletul ala ce-ti doresti ca s-ar putea sa si primesti.
Val scrie:
Uite vezi cum incepe lipsa de respect !? Tu ma faci poet . macar spui ceva frumos . Altii ma fac betiv Nici daca ai bea cu mine nu te-as face ca am fi amandoi, doi betivi.
Deci eu nu te-am facut, dar nu inteleg de ce consideri aroganta expunerea ta. Au nu crezi ca imi functioneaza neuronu`?
Nu stiu cum sa iti spun , dar de asta imi doresc vot cenzitar ...ca aia care fac ceva pentru tara asta , angajind , platind impozite majore , samd sa aiba un cuvint de spus si sa nu mai traim cosmarul asta in care uite unul ca tine care pesemne ca ai prea mult timp liber ( la modul peiorativ si nu imi sari in cap ! - nu jignesc ) , sa imi contracarezi votul ...catre ce ? catre prosperitatea mea si a ta implicit , ca angajat fie la stat fie la SRL sau multinationala . E dur ce scriu , dar nu este o noutate , ca nu am o parere foarte bune fata de populism si egalitarism . Macar ca numar de carti citite ...si intelese ...
Nu-i de loc dur ceea ce zici. Cel putin pentru mine. Sunt angajat si la stat si am si bussinesuri de familie. Prosperitatea mea va exista atunci cand nu o sa mi se mai taie din salariu, cand n-o sa mai fiu obligat ( neconstitutional de altfel ) sa mai platesc serviciul medical atata timp cat imi servesc tara cu datorie. Macar daca mi-o spunea acum 15 ani ca nu ratam nicio sarbatoare in familie.
Timp n-am deloc in conditiile astea si cu doi copii mici. Poate doar semnal bun la telefon![]()
Multi o inteleg ca aroganta , dar realitatea ne arata ca intr-o societate incapabila sa inteleaga sistemul democratic , asa cum se vede acum in Romania , de-asta te fac eu poet. Doar poetii gandesc doar in nume propriu si nu accepta pragmatismul altora ...trebuie sa existe o perioada de tranzitie , in care boierii , feudalii , baronii locali , samd , sa aiba un cuvint de spus , proportional cu feuda gospodarita Pentru asta ar trebui sa existe clasa asta sociala, dar pana acum pretendentii, n-au stiut decat sa fure si sa se imbuibe. Deci! Ce vorbim?...Repet , nu este aroganta , este un sistem care a functionat in multe locuri din lume si a tranzitat totalitarsimul catre democratia adevarata, nu asta de ne-o arata astia din USL .Scrii vorbe mari pentru o carte mica. Mai citeste.
Vorbim idei si nu sarii ca gospodina sa imi spui ca sunt arogant .... E doar o idee !
Dezvolta asta... La 1600 - Mihaita al nostru era ucis pe Campia Turzii - in Regatul britanic , Cromwell reusea republica parlamentara , lasind fara cap un rege ... Diferenta mare , dragul meu .