THL scrie:Domnilor, nici un peste nu s-a miscat din prima balta si nu se va misca in acest an. Asta ca sa fim bine intelesi de la inceput. In celelalte balti se creste peste in "sistem ferma" pentru repopulari, astfel incat pestele care este luat prin bonurile de 90 lei sa fie inlocuit lunar. In afara de Tancabesti si MV2 nici o balta nu merge ca in primavara din cauza caniculei din ultimele doua luni si asta ar trebui sa o stiti la fel de bine ca si mine. Atat timp cat prin vorba buna pescarii se pot intelege intre ei, chiar nu vad care ar fi problema plantatului. Ca de obicei, fiecare parte are argumentele sale, asa incat nu exista un "adevar suprem". Pestele de la Pleasa (cel din bazinul unde se pescuieste, evident) nu este furajat in sezonul de pescuit. La jumatatea lunii august - cand o fi mai racoare - ma duc acolo pentru o partida de 24 de ore si va tin la curent.
Si ca sa parafrazez un cotidian celebru: "... restul e cancan!"
Teo,spune-mi te rog,ce trebuie sa fac in momentul in care "pescarul capitan de vas" imi ignora rugamintea de a se limita cu plantatul la zona sa de pescuit ? avand in vedere ca administratorul si paznicii baltii nu au "jurisdictie" pe propria balta !...Eu vad doar doua variante :
-fie imi strang bagajele si plec de pe balta complexat si tapuit cum face "romanul comun de Romanica" de 22 de ani
-fie il arunc in balta cum faceau odata stramosii nostrii care botezau turcii in Dunare,cu riscul de a da cu subsemnatul la "militia de Romanica"
Cat despre prezenta pestelui asa cum a spus si ICT ,acesta exista in apa,i-am vazut activitatea,dar la o densitate de 1,8 t / ha chiar daca nu le era foame tot se impingeau unii pe altii cu capul in montura sa se mai distreze si ei putin !