lansete 3.6 vs 3.9

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

jdmishere
Puncte: 0

lansete 3.6 vs 3.9

Mesaj de jdmishere »

O intrebare pentru cei care au experimentat.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine: daca iau doua lansete (sa zicem dca vreau sa castig in ceea ce priveste distanta de aruncare) cu aceleasi caracteristici dar la care difera doar lungimea una de 3.6 iar cealalalta 3.9, s-ar justifica dferentele de pret existente pe piata in momentul actual?

Mentionez ca pana acum am folosit doar lansete 3.60 si as fi tentat sa trec pe 3.90.

Multumesc pentru raspuns!
JM
Dragos MARDARE
CS APS

Lucian Manea

Re: lansete 3.6 vs 3.9

Mesaj de Lucian Manea »

Toata lumea iti va spune ca DA...se justifica.

Recomandarea este sa nu te iei doar dupa sfaturi ci sa le si probezi inainte. Incearca sa arunci cu 3.90 si vezi cum te simti.

Aceasi lanseta poate sa arunce diferit...de la om la om.

Fir intins,
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

jdmishere

Mesaj de jdmishere »

merci de raspuns! asa am de gand sa fac! ideea e ca vreau sa le iau de la targ daca gasesc o oferta buna si acolo e cam greu cu probatul... de aici nevoia pentru o opinie din partea celor care au lucrat cu ambele variante.
numai bine!
Dragos MARDARE
CS APS

kelu84

Mesaj de kelu84 »

eu am avut un set de 4 lansete 3,60 3,5 lb si am trecut apoi la 3,90 tot 3,5 lb. eu unul arunc mai ok cu cele de 3,90 si mi se par mult mai ok..depinde acum de fiecare.eu nu sunt un tip inalt si m-am obisnuit mai greu cu cele de 3,90

clabuc

Mesaj de clabuc »

daca esti obisnuit cu 3,6 degeaba testezi 3,9 ptr ca nu o sa arunci mai mult. Daca nu esti obisnuit cu 3,90 iti trebuie antrenament dar dupa o perioada de antrenament o sa arunci garantat mai mult decat cu 3,90

Aceeasi discutie este cu trecerea de la lansete mai moi la cele rapide -doar ca aici antrenamentul dureaza mai mult

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

3.90-ul bate clar 3.60-ul la distanta :wink:

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Da bine ntelessss,dar nu cu mult

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

cristi30 scrie:Da bine ntelessss,dar nu cu mult
Asa este . Nu cu mult. Acest lucru este valabil in situatia aruncarilor de casting cu plumb. ( Chiar si asa sfatul meu este sa nu va prezentati la concursuri de casting cu lansete de 3,60m ...)
Daca totusi intram pe probleme legate de pescuit unde in multe situatii folosim saci solubili sau momitoare datele se schimba ceva mai mult . Spre exemplu cu un sac solubil de marimea unei mandarine o lanseta de 3,90m il arunca cu aprox. 15m mai mult ca una de 3,60m ( ambele fiind in aceeasi gama de putere ). Acest lucru se datoreaza faptului ca lanseta de 3,90m avand o cursa mare de aruncare reuseste sa invinga mai usor starea de inertie a corpurilor grele ,dand acestora pe finalul cursei o viteza marita.
Un plus pentru 3,90 l-am sesizat si in controlul crapilor atunci cand pescuim in zone cu agatatura sau la mal cand avem stuf si pestele tinde sa intre in acesta ...

Si 3,60 are avantajele lui . Printre acestea vad pescuitul exclusiv la plantat in zone libere sau atunci cand cautam umbra si pescuim in mare parte sub copaci. Totodata este de luat in calcul pentru 3,60m confortul drill-ului , usurinta la transport si de ce nu ... costurile de achizitie.

P.S. Aia cu adaptarea lansetei la inaltimea pe care o avem nu are nici cea mai mica relevanta... :wink: Mic,mic , dar poti sa suni la sonerie foarte usor ! :D

kelu84

Mesaj de kelu84 »

:D La sonerie ajung destul de usor, insa a fost singura explicatie pe care mi-am oferit-o cand am trecut de la 3,60 la 3,90 si am fost cam"stingher" primele partide cu "beldiile"

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Eu am trecut de la 3.9 la 3.6 si nu am fost nemultumit. Sunt si alte bete (firma) dar cu cele de 3.6 arunc mai bine. Am avut Chub Outkast si acum am Prologic CC30.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”