Parerea mea e ca lungimea forfacului e strict legata de situatia cu care ne confruntam pe balta. La ulttima partida din toamna am inceput cu un forfac de aprox 15 cm , aceeasi lungime pe care o folosise un pescar de competitie cu cateva luni inainte, si se clasase pe podium... Rateurile si faptul ca pestii erau intepati foarte aproape de marginea buzei si aproape intotdeauna foarte slab m-a det. sa lungesc forfacul progresiv pana cand rateurile au incetat. Odata ajuns la o lungime de 30 cm , sau poate putin mai mult, trasaturile au incetat. E posibil, asa cum spunea Vladut mai demult ca pestele sa fi avut prea mult loc de manevra.
Inca ceva.Lasand la oparte natura substratului care are o importanta covarsitoare in ceea ce priveste lungimea forfacului , Parerea mea e ca un forfac de 25cm de fir combi s-ar putea sa nu fie lafel de eficace ca unul din mono obisnuit de 18. Deasemenea si carligul are o importanta majora in ecuatie cat si felul in care este acesta legat de forfac. Aici insa nu eu sunt cel mai in masura sa vorbesc despre subiectul asta. N-are rost, cand sunt atatia pescari prin preajma , familiaritati cu podiumurile...