Asa cum am "promis" la prima si singura iesire pe acest an in Delta noastra mult iubita NU mi-am procurat permis ARBDD,asta pentru ca am ajuns vineri dupa-masa la cateva minute dupa terminarea orelor de program la ghiseu. Cum nu puteam sa ma intorc cei 300 km parcursi de la Ploiesti doar pentru ca autoritatile in incompetenta lor nu au preconizat prelungirea programului la sfarsit de saptamana pentru ca atunci vine CLIENTUL, mi-am vazut de drum si am trecut cu bacul la Mahmudia cu punct terminal "pe bucla" cum se cunoaste zona printre pescari.
Ajuns pe zona de pescuit am gasit pescari ca pe MV2 din 10 in 10 m,de la moldoveni din Vrancea care aveau tulburelu in vene si manelele la maxim in difuzoare pana la bucuresteni evadati din blocurile gri care scoteau sunete de exorcizare ca reactie alergica la aerul curat din lunca Dunarii !
Din "fericire" pentru noi tocmai plecase un grup de "deltari autentici" si ne-am asezat pe locul lor...bineinteles dupa doua ore de strans gunoaie si resturi menajere rezultand 6 saci menajeri mari de pe o suprafata de aprox.200m patrati.Ma gandesc cum au putut sta animalele alea in asa mizerie avand in vedere ca am fost nevoit sa improvizez maturi din crengi de copaci pentru a putea pune bagajele pe sol.
Mergea carasul intr-o veselie,toate bune si frumoase (mai putin d.p.d.v al vecinilor care apartineau Evului Mediu) pana sambata cand vine o barca cu 3 jandarmi (cel mai mare in grad fiind plutonier major ! ) care ne solicita permisul ARBDD.Bineinteles ca am solicitat prezenta unui agent de la Mediu sau un reprezentant ARBDD care puteau solicita astfel de permis si i-am rugat sa mearga la vecini sa-i someze sa-si stranga gunoaiele.Raspunsul lor a fost : NOI SUNTEM AICI CA SA CONTROLAM PERMISELE ! ulterior afland de la vecini ca numai 2 dintre ei aveau permis,restul de 8 pescari fiind la fel ca noi dar mai "inspirati" cu 50 ron care au ajuns in "tolbele" jandarmeriei romane. Din acel moment am inceput sa ne "zburlim" la ei ,dar totusi facand marea greseala de a le da buletinele pentru a ne lua datele ,acest lucru intrand intradevar in atributiile jandarmeriei, nestiind cat de perfizi pot fi angajatii platiti din bani publici...acestia au mers la birou au intocmit un Proces Verbal de Contraventie cu un martor fictiv (este posibil sa fie agentul de la ARBDD din zona,asta daca au fost baieti destepti

) pe care l-am primit ieri la domiciliu.Maine consult un coleg jurist si contest in instanta procesul verbal si o sa am in vedere sa mai calc prin zona lor ca sa-i prind in "off-side"

Trebuie sa-i dau dreptate colegului
Pharaoh ca baietii au fost dresati bine de "pescarii de complicitate" si raspund promt in fata
marilor romani de pe bancnotele emise de Monetaria Nationala,dar totusi eu prefer sa ma judec pana in panzele albe pentru drepturile mele in speranta ca nepotii mei vor avea minimul de sanse de a pescui in "ape limpezi".
Fire intinse...printre pet-uri si gunoaie !