mimisikuuu scrie:Usor mai e cu metrii astia doar din tastatura
din ce vad e mai usoara carcoteala. in ultimele posturi din diferite topicuri esti expert. pentru avizati si profesionisti ca tine distanta a fost masurata de mai multe ori cu ajutorul unei mulinete Banax Helicon 5600NF care are distanta de recuperare de 98 cm/tura. hai cu carcoteala "pipi de pisica"!!
Eu nu sunt expert in nimic,insa tu vad ca esti daca arunci in mod constant cu plumb de 90 si saculetz 120 m,probabil daca ai arunca doar cu plumb de 4oz si te ai forta un pic dai 150 m fara probleme. Vezi ca pe site ul de la Daiwa e trecuta si distanta maxima de aruncare pe care tu o depasesti "in mod constant" si cu saculetz,nu doar cu plumb.
MihneaBV scrie:le am de un an si 3 luni. pot sa spun ca sunt foarte multumit de ele. nu sunt cine stie ce profesionist dar pot sa spun ca se comporta foarte bine atat in aruncare cat si in drill. de aruncat eu arunc cam 120m in mod constant. ideea este ca nu stiu exact cu cat incarc. e mai mult "la simt" pentru ca 90% pescuiesc cu momitor. Cand am mai pescuit cu plumb am folosit de 90 g cu saculet si aruncarile au fost tot in jur de 120m. In drill atenueaza socurile foarte bine dar daca vrei ceva mai spectaculos poti opta pentru cele de 3 lb. per total sunt foarte multumit de ele si nu vad de ce le-as schimba in viitorul apropiat.
Ai incercat sa masori pe pamant aruncarile ?
MihneaBV scrie:
din ce vad e mai usoara carcoteala. in ultimele posturi din diferite topicuri esti expert. pentru avizati si profesionisti ca tine distanta a fost masurata de mai multe ori cu ajutorul unei mulinete Banax Helicon 5600NF care are distanta de recuperare de 98 cm/tura. hai cu carcoteala "pipi de pisica"!!
mimisikuuu scrie:Usor mai e cu metrii astia doar din tastatura
Ca sa fii exact ar trebui sa spui ca ai derulat de pe mulineta 120 m si nimeni n-ar mai zice nimic.
Ca derularea-i una si lungimea lanseului e alta ar trebui sa fie destul de evident
poate explicati ceva mai detaliat. de ce nu are legatura numarul de recuperari?? in clipa in care ai lansat , intinzi firul ( substratul iti permite acest lucru pe Doripesco de exemplu) si dupa ce intinzi firul recuperezi cu o mulineta la care stii exact lungimea stransa la fiecare tura de ce nu se poate spune ca este o masuratoare "cat de cat" exacta? probabil nu stiu si nu inteleg eu dar as vrea sa imi explice cineva. sunt dornic sa invat. oricum nu mai intru in polemica deorece vad o oarecare rea credinta.
cat despre distanta specificata pe site banuiam ca iti dai singur seama ca este distanta specificata sa se atinga in anumiti parametrii ( forta, inaltime, mulineta, fir, inintas sau fara etc- sunt convins ca stii ce influenteaza lungimea unei aruncari ). spor la pescuit tuturor.
MihneaBV scrie:poate explicati ceva mai detaliat. de ce nu are legatura numarul de recuperari?? ..............
Ptr. ca in functie de gradul de incarcare al tamburului, recuperezi distante diferite la un tur de manivela ! Deasemenea, tarand plumbul pe substrat, se adauga la masuratoare inclusiv elongatia firului !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Nu credeam sa aud asemnea raspuns! deci noi batem aici apa-n piua pentru 3-4 m??? cam cat sa fie elongatia firului? 1m? 2m? 3m? si cam cat sa fie eroare legata de incarcarea taburului? mai mult de 2 cm pe tura??? adica 2m in total?? asa ceva nu credeam sa aud. nu stiam ca aici , pe un forum de pescuit, distantele se masoara cu rigurozitate cadastrala. inteleg daca as fi zis ca arunc 180m si am masurat la picior dar cand zic ca arunc 120 si am masurat cu o eroare de ,sa zic , 5 m atunci sa-mi fie scuzata naivitatea dar eu nu o sa mai dau recenzii sau pareri personale ca vad ca nu e cazul.
iar lui mimisikuuu am uitat sa ii spun, ca el nu vede singur, ca distanta specificata de daiwa in linkul postat de mine este pentru 3,6 m si 3lb nu pentru 3,9 si 3,5lb. asta ca sa fim rigurosi pana la capat.
MihneaBV scrie:Nu credeam sa aud asemnea raspuns! deci noi batem aici apa-n piua pentru 3-4 m??? cam cat sa fie elongatia firului? 1m? 2m? 3m? si cam cat sa fie eroare legata de incarcarea taburului? mai mult de 2 cm pe tura??? adica 2m in total?? asa ceva nu credeam sa aud. nu stiam ca aici , pe un forum de pescuit, distantele se masoara cu rigurozitate cadastrala. inteleg daca as fi zis ca arunc 180m si am masurat la picior dar cand zic ca arunc 120 si am masurat cu o eroare de ,sa zic , 5 m atunci sa-mi fie scuzata naivitatea dar eu nu o sa mai dau recenzii sau pareri personale ca vad ca nu e cazul.
iar lui mimisikuuu am uitat sa ii spun, ca el nu vede singur, ca distanta specificata de daiwa in linkul postat de mine este pentru 3,6 m si 3lb nu pentru 3,9 si 3,5lb. asta ca sa fim rigurosi pana la capat.
Nu fii rautacios,am vazut distanta,oricum acolo erau trecuti 110 yards adik 100 m "expertule" iar distanta ptr 3,9 presupun ca tu nu o stii,dar ce mai conteaza cand esti DESEN si arunci "constant" 120 m
MihneaBV scrie:Nu credeam sa aud asemnea raspuns! deci noi batem aici apa-n piua pentru 3-4 m??? cam cat sa fie elongatia firului? 1m? 2m? 3m? si cam cat sa fie eroare legata de incarcarea taburului? mai mult de 2 cm pe tura??? adica 2m in total?? asa ceva nu credeam sa aud. nu stiam ca aici , pe un forum de pescuit, distantele se masoara cu rigurozitate cadastrala. ...........
Auzi coane, inclin sa cred ca n-ai habar despre ce vorbesti si vad ca la un raspuns serios si pertinent, vii cu texte de kkt ! Mai studiaza un pic ce procent de elongatie are un fir, cum se masoara corect distantele in longcasting si cam ce relevanta au cativa zeci de metrii in pescuitul crapului ! La modul foarte serios, asa prostie de raspuns ca cel de mai sus, nu ma asteptam sa citesc de la unul care arunca 120m constant cu plumb de 90 gr si saculet, cu o lanseta parabolica, grosime fir si mulineta necunoscute !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
nici eu nu ma asteptam de la tine la un raspuns cu "coane" ! eu nu am adresat apelative nimanui in schimb am primit. pentru ce? pentru ca mi-am exprimat opinia sincera si fara exagerari asupra unui produs pe care il detin si il folosesc cat pot eu de bine. mi se pare de kkt (acum imi permit deoarece am vazut ca altii folosesc cu incredere) ce faceti si voi, cei mai experimentati. nu stiu cat de experimentati sunteti daca o distanta de 120 m pare atat de greu de atins in opinia voastra. sunt curios ce i-ati spune lui Nelu Ghelase cand va zice ca arunca 160-180 m cu un bat din gama medie si cu bblc. probabil tot cu coane l-ati lua nu? e usor de vorbit din spatele tastaturii cum zice mimisiku. ideea e ca prost nu e ala care arunca cu noroi ci ala care se chinuie sa explice unor "cineva" ca el chiar face aia si nu e baliverna cand chiar nu are nimic de demonstrat cuiva.. o zi buna
MihneaBV scrie:nici eu nu ma asteptam de la tine la un raspuns cu "coane" ! eu nu am adresat apelative nimanui in schimb am primit. pentru ce? pentru ca mi-am exprimat opinia sincera si fara exagerari asupra unui produs pe care il detin si il folosesc cat pot eu de bine. mi se pare de kkt (acum imi permit deoarece am vazut ca altii folosesc cu incredere) ce faceti si voi, cei mai experimentati. nu stiu cat de experimentati sunteti daca o distanta de 120 m pare atat de greu de atins in opinia voastra. sunt curios ce i-ati spune lui Nelu Ghelase cand va zice ca arunca 160-180 m cu un bat din gama medie si cu bblc. probabil tot cu coane l-ati lua nu? e usor de vorbit din spatele tastaturii cum zice mimisiku. ideea e ca prost nu e ala care arunca cu noroi ci ala care se chinuie sa explice unor "cineva" ca el chiar face aia si nu e baliverna cand chiar nu are nimic de demonstrat cuiva.. o zi buna
Scuza ma dar cu apelativele tu ai inceput,despre ce vorbeam si unde am ajuns,la Nelu Ghelase care arunca 180 m cu un bat din gama medie. Acum depinde la ce te referi cind spui gama medie?la actiune sau la pret? Ptr ca daca actiunea lansetei te ajuta in aruncare,pretul nu,fapt demonstrat la concursul de casting organizat de Dan Mitranescu in primavara,unde un concurent a depasit 180 m cu o lanseta de 400 ron(si daca nu ma insel inainte de acel concurs batul era defapt 320 ron). Iar daca Nelu Ghelase ne ar spune ca arunca 180 m,l am felicita si probabil ar ocupa un loc pe podium la orice concurs de casting din Romania,insa daca Nelu Ghelase ne ar spune ca arunca 180m cu saculetz atasat,atunci nu l am crede nici pe el