Incrediente obligatori

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

alinteodor79
Mesaje: 263
Membru din: Lun Iul 20, 2009 9:58
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de alinteodor79 »

macara88 scrie:Salut tuturor !
Care sunt incredientele de baza in alcatuirea unui mix pt boilies ??
Ce fel de mix? fishmeal, birfood, birdfish?
Primul pas ar fi sa te hotarasti ce fel de mix vrei, dupa care stabilesti care sunt ingredientele.
Faina de peste(sunt mai multe tipuri) e ingredient de baza in fishmeal si birdfish insa lipseste la birdfood.
Sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tii cont cand vrei sa concepi un mix, solubilitatea ingredientelor, flotabilitate, care este rolul ingredientului X in mix, etc.

macara88
Mesaje: 370
Membru din: Lun Aug 08, 2011 11:28
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de macara88 »

Birdfish :roll:

Avatar utilizator
jdmishere
Mesaje: 714
Membru din: Dum Mai 01, 2011 11:50
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de jdmishere »

macara88 scrie:Salut tuturor !
Care sunt incredientele de baza in alcatuirea unui mix pt boilies ??

Incearca sa cauti pe forumuri caci sunt sute de pagini scrise pe tema asta.
Poti pleca de la aceste informatii gasite la randul meu pe un forum mai demultla origine fiind un articol tradus de Vlad Pavlovici.
Articolul nu se rezuma numai la mix.
Mai erau niste articole pe net care se numeau lumea boiliesurilor 1/2/3/4. - poti sa iti faci o parere.


Ingrediente
Pentru a pregati un amestec de baza (sau pentru a modifica un amestec de baza cumparat), exista o varietate de ingredie
Cele prezentate mai jos si marcate cu asterisc sunt apte pentru consum uman, potrivit standardelor internationale. În mod obis
se vând în pungi opace, de culoare neagra, pentru a împiedica actiunea luminii solare asupra produsului.
90 Mesh Rennet Casein* (Caseina de cheag)
Caseina este o proteina din lapte obtinuta prin coagulare. Aceast tip de caseina are continut proteinic garantat de peste 90%
pH neutru si, ca majoritatea caseinelor de cheag, pastreaza o mare parte din vitaminele si mineralele care se gasesc în la
Ideala pentru boiliesuri flotante sau semi-flotante. Confera o anumita moliciune miezului acestor nade.
30 Mesh Acid Casein* (Caseina acida)
Caseina acida cu granulatie mare. Continut proteinic de peste 95%. Factor pH în jur de 4,6, aditiv ideal pentru amestecuril
baza cu textura grunjoasa, cum sunt cele pe baza de faina de peste. Utila pentru producerea unor nade cu valoare nut
ridicata (HNV) foarte tari. Dozaj recomandat: 170 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. O doza mai mare du
uscarea pastei de boilies.
100 Mesh Acid Casein* (Caseina acida)
Al doilea tip de caseina acida. Continut proteinic de peste 90%. Granulatie fina. Dozaj recomandat: maximum 170 de gram
jumatate de kilogram de amestec de baza. O doza mai mare va duce la înmuierea exagerata a pastei de boiliesuri. Ingredien
pentru producerea unor boiliesuri semi-flotante, cu miez moale.
Calcium Caseinate* (Caseinat de calciu)
Caseinatul de calciu este varianta solubila a caseinei lactice. Continut proteinic de 96%. Foarte popular ca ingredient pe
fabricarea nadelor cu valoare nutritiva ridicata. Dozaj recomandat: 110 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Sodium Caseinate* (Caseinat de sodiu)
Caseinatul de sodiu este varianta solubila a caseinei acide, cu un profil aminoacidic diferit de cel al caseinatului de calciu, fat
care este si mult mai usor. Continut proteinic de 96%. Frecvent folosit ca ingredient pentru fabricarea nadelor cu valoare nut
ridicata. Adaos ideal în compozitia boiliesurilor semi-flotante sau lent scufundatoare. Dozaj recomandat: maximum 85 de gram
jumatate de kilogram de amestec de baza. O doza mai mare va face pasta de boiliesuri putin prea lipicioasa pentru a fi rulata.
Nutragel*
Substitut pentru oua, care permite producerea unor boiliesuri tari ca piatra fara a folosi oua. Dozaj recomandat: între 28 si 5
grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. Pe lânga Nutragel, în amestecul de baza se adauga apa pâna la obtin
consistentei dorite. Spre deosebire de boiliesurile facute cu oua, care trebuie lasate la aer un timp, ca sa se întareasca, boilies
facute cu Nutragel se întaresc imediat. Nutragelul este un derivat natural din zer, cu continut proteinic de 75%, care se foloses
industria alimentara. De noutat ca ouale au proprietati emulsionante, prin urmare în compozitia unor boiliesuri fara oua tre
adaugat un emulsionant.
Nutrapro*
Ingredient cu continut proteinic de 80%, compus din 48,7%lactoglobulina, 18,8% lactalbumina si proteine derivate din zer, car
foloseste ca alternativa la lactalbumina obisnuita. Poate intra în compozitia oricarui tip de boilies, dar în special în alcatuirea
cu valoare nutritiva ridicata. Leaga si întareste amestecul de baza si îl face usor de rulat. De asemenea, ofera un con
aminoacidic ideal. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Egg albumin* (Albumina din ou)
Ingredient de prima calitate, care îmbogateste continutul nutritiv al al boiesurilor si le face mai tari. O doza de 28 pâna la 5
grame de albumina, la o jumatate de kilogram de amestec de baza, va întari suprafata celor mai multe tipuri de boiliesur
exemplu, un amestec de baza cum este Enervite de la Nutrabaits nu e gândit sa produca boiliesuri tari, dar adaugare
compozitie a 56 de grame de albumina din ou va conferi boiliesurilor suficienta duritate, încât sa poata fi aruncate la peste 10
metri cu un baston de nadire, fara sa se sparga.
Nutralac*
Ingredient care îmbogateste continutul de grasimi al boiliesurilor si le da un atragator gust si miros de frisca. Este o pudra
dulce si foarte grasa, cu rol de supliment nutritiv, utila în orice tip de boiliesuri. Dozaj recomandat: 56 de grame la jumatat
kilogram de amestec de baza, suficient pentru produce boiliesuri bogate în grasimi.
Yellow Semolina* (Gris galben)
Grisul e frecvent folosit la compozitia boiliesurilor cu valoare nutritiva scazuta sau a celor pe baza de mâncare pentru pasari.
amestecurile sa se ruleze foarte bine, iar boiliesurile rezultate au duritate uniforma. Dozaj recomandat: maximum 56 de gram
jumatate de kilogram de amestec de baza.
Wholewheat Semolina* (Gris alb)
Are proprietati similare cu grisul galben, dar se deosebeste prin faptul ca produce boiliesuri mai putin tari. Dozaj recomandat:
28 si 170 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Full Fat Soya Flour* (Faina de soia integrala)
Faina de soia integrala are un miros puternic de malt si este foarte bogata în ulei de soia, de unde si calitati de atractant. Con
proteinic în jur de 40%. Potrivita în orice feluri de amestecuri de baza. Dozaj recomandat: maximum 110 grame la jumatat
kilogram de amestec de baza.
White Fish Meal (Faina de peste)
Se produce din albitura. Este destul de grea si se gaseste în compozitia multor amestecuri de baza, dar e calitativ inferioara f
de capelin sau de sardele si hamsii. Continut proteinic în jur de 66%. Potrivita în orice feluri de amestecuri pe baza de fain
peste. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Capelin Meal (Faina de capelin)
Capelinul este o ruda apropiata a somonului, iar faina de capelin este printre cele mai bune fainuri de peste. Continut protein
jur de 70%. Se produce în Norvegia. Are un miros particular. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilog
de amestec de baza.
Sardine/Anchovy Meal (Faina de sardele si hamsii)
Faina de peste aproape verde la culoare. Continut proteinic în jur de 70%. Miros puternic, foarte atragator. Cele doua fainur
sardele si de hamsii, sunt combinate în proportii egale. Dozaj recomandat: maximum 85 de grame la jumatate de kilogram
amestec de baza.
Uleiuri esentiale
Uleiurile esentiale sunt o sursa de atractie si permit producerea unor boiliesuri cu o nota particulara, aspect important pe
pescarii care vor sa se asigure ca nada lor e unica si nu va fi copiata. Foarte utile mai ales în compozitia boiliesurilor nutr
destinate nadirii pe termen lung.
Black Pepper Oil (Ulei de piper negru)
Atractant clasic, unul dintre cei mai importanti din toate timpurile. Se poate folosi în orice amestec de baza, pentru orice ano
Este distilat din fructele unei plante agatatoare din vestul Indiei. Miros foarte distinct. Dozaj recomandat: 1 mililitru la jumatat
kilogram de amestec de baza.
Garlic Oil (Ulei de usturoi)
Atractant puternic, foarte bun pentru ape reci. Se poate folosi fie singur, fie în combinatie cu arome de brânza sau frisca. E
dezastruoase asupra armoniei de cuplu!
Bergamot Oil (Ulei de bergamot)
Bergamotul (sau pergamuta) este o varietate de citrice, din coaja carora se extrage acest ulei parfumat, al carui miro
regaseste în diverse tipuri de cosmetice sau de ceai (Earl Grey). Se poate folosi tot timpul anului. Deseori combinat cu arome
capsuni si frisca.
Alte uleiuri esentiale: Basil (busuioc), Cinammon (scortisoara), Clove (cuisoare), Coriander (coriandru), Cumin (chim
Eucalyptus (eucalipt), Geranium (geraniu), Ginger (ghimbir), Grapefruit (grapefruit), Jaffa (portocale), Juniper (ienupar),
(praz), Lemon (lamâie), Nutmeg (nucsoara), Onion (ceapa), Parsley (patrunjel), Sage (salvie), Spearmint (menta), Th
(cimbru), Ylang Ylang (ylang ylang).
Arome
Strawberry (Capsuni)
Aroma foarte populara. Dozaj recomandat: 3-4 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza, pentru boilies-urile pe baz
mâncare pentru pasari sau cu continut proteinic ridicat, si maximum 6 mililitri pentru boiliesurile pe baza de faina de peste.
Tutti-Frutti (Amestec de fructe)
Amestec complex, cu miros particular. Se poate folosi în orice amestec de baza si în orice anotimp.
Cream (frisca)
Aroma parfumata. Se poate folosi si singura, si în combinatie cu un ulei esential condimentat – în acest caz, dozajul recoma
va fi de 3 mililitri de aroma si 3 mililitri de ulei, la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Chocolate (Ciocolata)
Aroma cu gust si miros bogat. Ca si aroma de frisca, se foloseste singura sau în combinatie cu un ulei esential – în acest
dozajul recomandat va fi de 4 mililitri de aroma, la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Alte arome de fructe: Apricot (caisa), Banana (banana), Blackberry (mura), Blackcurrant (coacaza), Cherry (cireasa), Cranb
(afine), Guava (guava), Kiwi (kiwi), Loganberry (hibrid de zmeura si mure), Peach (piersica), Pineapple (ananas), Plum (pru
Raspberry (zmeura).
Alte arome diverse: Brandy (coniac), Brazil Nut (aluna braziliana), Butter (unt), Caramel (caramel), Cheese (brânza), Coc
(nuca de cocos), Honey (miere), Liquorice (lemn dulce), Liver (ficat), Maple (artar), Peanut (aluna), Salmon (somon).
Arome speciale (cele mai populare arome produse de Nutrabaits, cunoscute sub numele de Under the Counter Speci
aromele de sub tejghea): Caviar (caviar), Garlic Mint (menta cu usturoi), Green Lipped Mussel (scoica cu buza verde), Ra
(ratafia), Violet (violete de Parma).
Atractanti cu valoare nutritiva
Produse care sporesc atractia si calitatea nutritiva a boiliesurilor, ajuta la mai buna lor digerare si pun în valoare aromele
compozitie.
Robin Red (în traducere literala: Rosu-sticlete)
Unul dintre cei mai importanti atractanti folositi la fabricarea boiliesurilor. Celebru pentru capacitatea de a colora palmele, va
lingurile si toata bucataria în rosu închis. Conceput ca ingredient în hrana pasarilor de expozitie, pentru a da stralucire pena
rosu. Contine o vitamina sintetica numita Carofil, dar si produsi naturali, cum ar fi ardei rosu sau piper rosu. Dozaj recoma
maximum 50 de grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza.
Kelp powder (Pudra de varec)
Varecul este numele unor alge brune marine, aruncate de valuri pe tarm, care servesc între altele ca îngrasamânt pe
pamânturile nisipoase sau ca materie prima pentru fabricarea sodei sau iodului. Varecul folosit la producerea acestui aditiv
recoltat si prelucrat (în esenta, deshidratat) în Norvegia. Are un continut foarte bogat în minerale si vitamine, mai ales vitamin
Este un ingredient acceptat si pentru consum uman. Folosit la producerea boiliesurilor în combinatie cu uleiurile de peste. D
recomandat: maximum 50 de grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza.
Dried Seaweed (Alge uscate)
Aditiv bogat în aminoacizi, minerale si vitamine. Alternativa la pudra de varec. Textura grunjoasa (spre deosebire de pudr
varec, mult mai fina), care nu afecteaza omogenizarea pastei de boilies, dar se va regasi partial în textura boiliesurilor. Prod
Norvegia, din alge care sunt lasate se usuce la soare, înainte de a fi macinate. A nu se confunda cu Seaweed Meal (fain
alge). Se poate folosi fie singur, fie combinat în proportii egale cu pudra de varec, la orice tip de amestec de baza. D
recomandat: 14 grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza (mergând pâna la maximum 50 de grame).
Extracte naturale
Aditivi obtinuti din plante sau crustacee si folositi pentru îmbogatirea boiliesurilor, ca aroma secundara, dar suficient de pute
pentru a fi utilizati si în absenta oricarei alte arome. În cazul extractelor marine, metoda de producere presupune
deshidratarea produsului natural si adaugarea unei cantitati minime de sare, cu rol de conservant.
Green Lipped Mussel (GLM) (Scoica cu buza verde)
Atractant sub forma de pudra, foarte concentrat, extras dintr-o specie de scoica din apele Noii Zeelande. Are un continut ridica
betaina si un puternic miros de scoica. Dozaj recomandat: 1-2 grame la jumatate de kilogram de amestec de baza, mergând
la 12 grame, pentru nade unde e important un grad de atractie mai mare. GLM este în general asociat cu boiliesurile pe baz
faina de peste, dar poate fi inclus si alte tipuri de boilies.
Lobster (Homar)
Atractant de origine daneza, cu miros de homar (evident!), dar si o tenta de crab. Folosit la boiliesurile pentru pescuitul în ape
Shrimp (Crevete)
Produs si importat din Danemarca, la fel ca extractul de homar. Folosit la fabricarea boiliesurilor pe baza de faina de peste
putând fi inclus si în compozitia altor amestecuri de baza. Foarte flotant – o concentratie prea mare poate transforma un între
de boiliesuri obisnuite în pop-up-uri.
Mixed Fish (Esente de peste)
Aditiv compus dintr-un amestec de fainuri de peste. În compozitie intra cod, macrou si albitura. Dozaj recomandat: 4 gram
jumatate de kilogram de amestec de baza. Dozele mai mari nu au efecte semnificative.
Liver powder (Pudra de ficat)
Aditiv de provenienta neo-zeelandeza, foarte concentrat si foarte puternic. Dozaj recomandat: 5 grame la o jumatate de kilog
de amestec de baza.
Liver attractant (Atractant obtinut din ficat)
Nu e un extras în adevaratul sens al cuvântului, dar poate fi inclus în categoria aditivilor naturali. Folosit mai ales pentru boilies
de mare atractie. Dozaj recomandat: între 2 si 5 grame la o jumatate de kilogram de amestec de baza. Eficace si în nade
valoare nutritiva.
Lichide nutritive
Aditivi lichizi, cu mare valoare nutritiva, folositi pentru îmbogatirea calitatilor nutritive ale nadelor.
Multimino-PPC
Medicament conceput pentru tratamentul pacientilor cu probleme de nutritie si digestie. Lichid rosu, puternic mirositor, care co
extracte de ficat si splina, amino acizi, vitamine si minerale. Are o mare valoare nutritiva, îmbogateste semnificativ orice nada
face mai usor digerabila. Fiind un compus pre-digerat, este usor asimilat de crap si poate fi folosit la nadele nutritive dest
nadirii pe termen lung. Spre deosebire de alte lichide nutritive, nu contine nici un îndulcitor. Se poate întrebuinta în orice cant
singura limita fiind puterea de cumparare a pescarului! Exemplu de dozaj eficace: între 15 si 25 mililitri la jumatate de kilogram
amestec de baza. Ideal pentru îmbibarea prelungita a nadelor, cu precizarea ca boiliesurile deschise la culoare, tinute câ
saptamâni în Multimino-PPC, se vor colora în rosu intens.
Nutramino
Produs asemanator cu Multimino-PPC. Foarte concentrat: 25 de mililitri de lichid echivaleaza cu 85 de grame de proteine p
Miros foarte puternic si dulceag. Contine extracte de splina si mucoasa gastrica, pentru a ajuta digestia. Contine de aseme
extracte de ficat, lucru de care pescarul trebuie sa tina seama daca se gândeste sa-l combine cu pudra de ficat. Gustul dulce
ca nadele cu Nutramino sa necesite un adaos scazut de îndulcitori. Dozaj eficace: între 20 si 25 mililitri la jumatate de kilogra
amestec de baza.
Liquid Molasses (Melasa)
Produs absolut natural, fara adaos de compusi chimici. Lichid negru, vâscos, cu miros si gust foarte patrunzatoare. D
recomandat: 10-15 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza, maximum 25 mililitri.
Corn Steep Liquor (Alcool de porumb)
Aditiv folosit la pescuitul crapului înca de la începutul anilor 80. Miros persistent, cu mare capacitate de atractie. D
recomandat: maximum 15 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza. Se poate folosi si pentru îmbibarea boiliesurilor
Liquid Kelp Extract (Extract lichid de varec)
Aditiv folosit atât în compozitia boiliesurilor, cât si pentru îmbibarea lor. Dozaj recomandat: 5-10 mililitri la jumatate de kilogram
amestec de baza, maximum 20 mililitri. Se pot adaugat 10-15 mililitri peste boiliesurile terminate, înainte de a fi puse la congel
Uleiuri nutritive
Folosite pentru a adauga compozitiei de boilies acizi grasi, la fel de importanti ca si aminoacizii. Ambele tipuri de acizi
necesare într-o nada echilibrata, iar forma optima de introducere a acizilor grasi într-o nada este prin intermediul uleiurilor nutr
Total Hemp Oil (Ulei de cânepa)
Socotit cel mai echilibrat ulei natural. Produs prin presare la rece. Bogat în acizi grasi, amino acizi si vitamina E.
Blended Fish Oil (Amestec de uleiuri de peste)
Folosit în special la boiliesurile pe baza de faina de peste. Miros puternic. Dozaj recomandat: 20 mililitri la jumatate de kilogra
amestec de baza.
Complete Food Oil (Ulei integral nutritiv)
O combinatie de uleiuri de peste si uleiuri vegetale. Poate fi utilizat în orice amestec de baza. Trebuie pastrat la frigider. D
recomandat: 10-15 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza.
Salmon Oil (Ulei de somon)
Foarte bogat în grasimi. Nu se îngroasa la temperaturi scazute. Poate fi folosit tot timpul anului.
Alte uleiuri nutritive: Pilchard/Sardine Oil (ulei de sardele), Herring Oil (ulei de hering), Mackerel Oil (ulei de macrou), Linsee
(ulei de in).
Stimulatori de gust
Folositi în functie de tipul de boilies produs, au si valoare de atractant.
Sweet Cajouser (Stimulator de gust dulce)
Miros discret, se poate adauga în orice amestec de baza.
Spice Cajouser (Stimulator de gust cu aroma de mirodenii)
Foarte aromat, se poate adauga în orice amestec de baza. Dozaj recomandat: 1 mililitru la jumatate de kilogram de ameste
baza, în cazul nadelor nutritive, sau 2-4 mililitri pentru nadele de atractie. Poate fi combinat cu orice aroma sau ulei esential.
Fruit Cajouser (Stimulator de gust cu aroma de fructe)
Miros întepator, se poate adauga în orice amestec de baza. Se foloseste în combinatie cu arome de fructe sau cu uleiuri esen
si serveste ca aroma secundara.
Cream Cajouser (Stimulator de gust cu aroma de frisca)
Miros discret, se poate adauga în orice amestec de baza. Se foloseste ca aroma secundara, dar poate fi si aroma principala.
Produse diverse
Betaine HC1 (Betaina)
Substanta naturala, prezenta în cantitati infime în plante, fermenti, ciuperci sau în carnea pestilor, crustaceelor si molust
Folosita ca atractant în nutritia pestilor si prezenta în dietele recomandate pe baza de peste. Extrem de eficace în orice ame
de baza, pentru orice anotimp. Poate fi combinata cu o mare varietate de arome, uleiuri esentiale si stimulatori de gust. Soc
unul dintre cei mai valorosi atractanti naturali. Dozaj recomandat: 1-2 grame la jumatate de kilogram de amestec de baza.
N-Butyric Acid (Acid normal-butiric)
Atractant puternic si eficace, dar cu miros revoltator si anti-social. Se foloseste fie singur, fie în combinatie cu alte arome.
Iso-Eugenol
Extract natural de cuisoare. Eficace ca aditiv pentru nadele de mare atractie, folosite pe termen scurt.
Sweetener (Indulcitor)
Indulcitor concentrat, potrivit pentru amestecurile de baza 50/50. Dozaj recomandat: 1 mililitru la jumatate de kilogram de ame
de baza.
Emulsifier (Emulsifiant)
Emulsifiant cu valoare nutritiva, dulceag si usor de digerat.
Arouser (stimulator)
Amestec lichid, foarte concentrat, de ierburi si condimente. Utilizat ca atractant – singur sau în combinatie cu alte arome
uleiuri. Dozaj recomandat: maximum 0,5 mililitri la jumatate de kilogram de amestec de baza, daca e folosit singur, sau s
putin, daca e combinat cu alte arome.
Preservebait (conservant)
Aditiv care permite pastrarea boiliesurilor la temperatura camerei, în loc de congelator. Dozaj recomandat: 25 mililitri la juma
de kilogram de amestec de baza. În functie de compozitia folosita, boiliesurilor vor avea o durata de viata între 2 si 10 lun
recomanda pastrarea lor în cutii de carton sau în alte tipuri de ambalaj care permit trecerea aerului, nu în pungi de plastic, care
face boiliesurile sa transpire.
Dragos MARDARE
CS APS

Avatar utilizator
popescugeorge
Mesaje: 83
Membru din: Mar Iul 31, 2012 14:46
Puncte: 0
Contact:

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de popescugeorge »

Ma mira cum nu se arunca nimeni..pai, ce alte ingrediente obligatorii pot fi daca nu fainurile de peste, soia si poate CLO? Fainurile de peste sunt cele mai importante. Un mix cu 30 % faina de peste de calitate poate avea in rest doar soia si gris ca tot o sa prinda ceva peste.

Avatar utilizator
Neagu Claudiu
Mesaje: 48
Membru din: Dum Aug 16, 2009 12:55
Puncte: 0
Localitate: Timisoara

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de Neagu Claudiu »

popescugeorge scrie:Ma mira cum nu se arunca nimeni..pai, ce alte ingrediente obligatorii pot fi daca nu fainurile de peste, soia si poate CLO? Fainurile de peste sunt cele mai importante. Un mix cu 30 % faina de peste de calitate poate avea in rest doar soia si gris ca tot o sa prinda ceva peste.
sunt si bile care nu contin faina de peste si prind foarte bine,atat cantitate cat si calitate....:wink:
Carp Team Timisoara

marin laurentiu
Mesaje: 626
Membru din: Mie Ian 31, 2007 20:57
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de marin laurentiu »

klauzmeu scrie:
popescugeorge scrie:Ma mira cum nu se arunca nimeni..pai, ce alte ingrediente obligatorii pot fi daca nu fainurile de peste, soia si poate CLO? Fainurile de peste sunt cele mai importante. Un mix cu 30 % faina de peste de calitate poate avea in rest doar soia si gris ca tot o sa prinda ceva peste.
sunt si bile care nu contin faina de peste si prind foarte bine,atat cantitate cat si calitate....:wink:
depinde unde :wink:
pe doripesco ,foarte bine prinzi si la filtru de kent8 :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

pilbak levente
Mesaje: 681
Membru din: Mar Sep 21, 2010 20:37
Puncte: 0
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de pilbak levente »

Fainuri de peste,WPC,lapte praf,faina drojdie,robin red,betaina,glm

eugen dragnea
pescar de competitie
Mesaje: 1090
Membru din: Lun Ian 30, 2012 21:58

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de eugen dragnea »

marin laurentiu scrie:
klauzmeu scrie:
popescugeorge scrie:Ma mira cum nu se arunca nimeni..pai, ce alte ingrediente obligatorii pot fi daca nu fainurile de peste, soia si poate CLO? Fainurile de peste sunt cele mai importante. Un mix cu 30 % faina de peste de calitate poate avea in rest doar soia si gris ca tot o sa prinda ceva peste.
sunt si bile care nu contin faina de peste si prind foarte bine,atat cantitate cat si calitate....:wink:
depinde unde :wink:
pe doripesco ,foarte bine prinzi si la filtru de kent8 :wink:
Dar trebuie sa fie foarte "critic echilibrat" in paharul de JB sa-l gadile la mustata :lol:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Avatar utilizator
popescugeorge
Mesaje: 83
Membru din: Mar Iul 31, 2012 14:46
Puncte: 0
Contact:

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de popescugeorge »

klauzmeu scrie:
popescugeorge scrie:Ma mira cum nu se arunca nimeni..pai, ce alte ingrediente obligatorii pot fi daca nu fainurile de peste, soia si poate CLO? Fainurile de peste sunt cele mai importante. Un mix cu 30 % faina de peste de calitate poate avea in rest doar soia si gris ca tot o sa prinda ceva peste.
sunt si bile care nu contin faina de peste si prind foarte bine,atat cantitate cat si calitate....:wink:
Imi poti da un exemplu, te rog? Caut de ceva vreme un boilies fara faina de peste care sa miroasa bine si sa prinda peste constant. Mi-ar imbunatati considerabil viata casnica :))

RB Baits
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 794
Membru din: Dum Oct 03, 2010 10:30

Re: Incrediente obligatori

Mesaj de RB Baits »

Cel mai mult ma gandesc de ce toata lumea isi doreste sa isi faca un mix propriu cand poate folosi un mix ready made de buna calitate si personalizarea boilesului propriu zis sa vina din combinatiile de lichide si suplimente nutritive e mult mai usor si macar se ruleaza. Cunosc foarte multi pescari de competitii care fac diverse comicarii incercand sa isi produca propriul mix in conditiile in care mari concursuri s-au castigat cu retete clasice de boiles facut din mixuri ready made.

Radu Badica

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”