DAIWA BLACK WIDOW

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

gor965
Moderator
Puncte: 0

Re: DAIWA BLACK WIDOW

Mesaj de gor965 »

MihneaBV scrie:nici eu nu ma asteptam de la tine la un raspuns cu "coane" !......
Bag seama ca orice apelativ ti-as adresa, tot "pierdut" printre aia 120 m ai ramane !
Ptr. cunostinta dumitale generala, apelativul "coane" e o forma de respect, derivand din conas, cuconas, (domn, tanar boier) !
Si tot ptr. cunostintele dumitale in materie de pescuit, 100m de fir monofilament pot avea elongatie de la 6 la aprox. 22 m ! Incearca sa masori aruncarile pe pamant si-o sa constati apoi de ce ar trebui sa ne fie rusine ca nu suntem de acord cu masurarile la ochi sau dupa numarul de ture de manivela ! Cine stie, poate in realitatea, arunci mai mult de 120m...care fie vorba intre noi, nu-i o distanta greu de atins, daca ai un pic de pregatire si te ajuta si echipamentul !
Fir intins in continuare !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

MihneaBV

Mesaj de MihneaBV »

orice apelativ cu forma de respect poate avea si o conotatie sarcastica. sa zicem ca nu a fost cazul. consider incheiat subiectul cu inca o precizare cu care sunt convins ca esti de acord: elongatia poate sa fie chiar mai mare de 22 m avand in vedere ca un monofilamentul are de la 8% pana la 25-30% coeficientul , elongatia depinzand de forta opozanta. eu ma refeream la o elongatie avand la capat un plumb de 90g nu un crap de 10kg. doar pentru cultura mea generala o sa masor si pe uscat aruncarile mele de neavizat. spor la pescuit si tie si imi pare rau ca am poluat topicul degeaba.
Buia Mihnea

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

MihneaBV scrie:orice apelativ cu forma de respect poate avea si o conotatie sarcastica. sa zicem ca nu a fost cazul. consider incheiat subiectul cu inca o precizare cu care sunt convins ca esti de acord: elongatia poate sa fie chiar mai mare de 22 m avand in vedere ca un monofilamentul are de la 8% pana la 25-30% coeficientul , elongatia depinzand de forta opozanta. eu ma refeream la o elongatie avand la capat un plumb de 90g nu un crap de 10kg. doar pentru cultura mea generala o sa masor si pe uscat aruncarile mele de neavizat. spor la pescuit si tie si imi pare rau ca am poluat topicul degeaba.
Nu te mai victimiza atat , Gor ti-a oferit o explicatie completa din care tu intelegi sau nu .
Incearca sa masori pe pamant 120m pune un semn si apoi incearca sa arunci pana la acel semn . Daca reusesti sa ajungi la acel semn inseamna ca esti un aruncator de exceptie .
Problema este usurinta cu care povestesti cum arunci tu 120 de metri cu plumb de 90gr si saculet 120metri cu un bat parabolic .
Pescar de rând

MihneaBV

Mesaj de MihneaBV »

ok. am inteles. o sa fac asta pentru curiozitatea mea, deoarece nu credeam ca 120 este o distanta atat de greu de atins. o sa fiu mai exact la masuratoare.
Buia Mihnea

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

MihneaBV scrie:......... deoarece nu credeam ca 120 este o distanta atat de greu de atins........
Inca o data, nu e o distanta greu de atins, dar cu cea mai slaba lanseta de la Daiwa si montura mai putin aerodinamica (plumb+saculet) nu oricine poate arunca constant la 120m !
p.s.
De curiozitate, poti sa ne spui ce grosime de fir folosesti ?...mulineta am inteles ca ar fi Banax Helicon !
George Iorga
Imagine

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

gor965 scrie: De curiozitate, poti sa ne spui ce grosime de fir folosesti ?...mulineta am inteles ca ar fi Banax Helicon !
Pun pariu ca e cel putin 0.30, ca orice "crapar" ce se respecta :lol:

MihneaBV

Mesaj de MihneaBV »

din nou aceasi atitudine de kkt din partea asa zisilor "experti" de pe forum! o sa raspund cu toate ca nu stiu cat merita. Firul este nevis endura de 0,22 cu inaintas kkarp elusive camo green de 25lb. mulinetele sunt Okuma powerliner 865 si la spod banax helicon. am folosit banaxul la masuratoare pentru ca stiam cat fir recupereaza la tura.
Buia Mihnea

MihneaBV

Mesaj de MihneaBV »

Mi-au ramas in cap toate discutiile de pe acest topic asa ca sambata 16-03-2013 am iesit impreuna cu 3 prieteni la o partida de casting pe un camp din apropierea Brasovului. Am cumparat o ruleta de 100m de la hornbach( nu stiu exact marca dar daca mi se va cere si marca o sa o scriu diseara de acasa) si am inceput sa aruncam. Mentionez ca acum am fost cu firul pus anul asta care este de 0.30 cu acelasi inaintas textil de la kkarp. Cu plumb de 90g, modelul cu tija de la Mitranescu, aruncarile au avut 120-125 m in mod constant. Cu plumb de 110g aruncarile au fost de 140 m in mod constant. Aruncarile au fost fara rig, doar cu plumb cu tija.
In alta ordine de idei am aruncat si cu echipamentul unuia dintre preieteni: maver genesis extreme de 3.90, 3.5lbs, shimano bbrlc model 2012, fir de 0.27 parca. surpriza a fost ca am dat cu ele mai putin decat am dat cu cele proprii. Probabil si pentru ca nu le fortam chiar cum le fortam pe ale mele dar oricum a fost o surpriza pentru mine ca aruncarile au fost ceva mai scurte. ma asteptam sa fie mai lungi.
Oricum stiu ca vor exista in continuare carcoteli dar eu mi-am dovedit mie ca nu vorbeam prostii si ca eroarea de care vb in toamna nu e chiar cum se zicea pe aici.
Buia Mihnea

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

MihneaBV scrie:..........Cand am mai pescuit cu plumb am folosit de 90 g cu saculet si aruncarile au fost tot in jur de 120m.......
MihneaBV scrie:.........Cu plumb de 90g, modelul cu tija de la Mitranescu, aruncarile au avut 120-125 m in mod constant...........
MihneaBV scrie: Oricum stiu ca vor exista in continuare carcoteli dar eu mi-am dovedit mie ca nu vorbeam prostii ......
Mai exact ... cand nu vorbeai prostii ? Daca acuma arunci 120-125m doar cu plumb de 90gr, ia pune-i un rig si-un saculet si vezi la ce distanta arunci (pescuiesti), ca sa ne lamurim ?! :?
George Iorga
Imagine

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Daca tot ai iesit la teste,de ce nu ai atasat si un rig cu saculetz solubil? Parca de aici au plecat discutiile in contradictoriu.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”