Caldura mare

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
LukaBorza
Puncte: 0

Caldura mare

Mesaj de LukaBorza »

Cum ati aborda o partida de vineri pana duminica la crap pe caldurile astea? Preferati un pat de nada sau pescuit la interceptie cu o nadire usoara doar in jurul monturii. Mentionez ca doresc sa pescuiesc chiar langa o zona cu agatura cu adancime variabila 1,5-2,25m. Daca alcatuiesc un pat de nada nu exista pericolul ca momeala sa se strice, provocand repulsie? Din ce ar trebui alcatuit patul de nada in aceasta perioada, daca e recomandat?

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Multi ar spune (poate si eu), mai subtire cu nada pe caldura asta.
Dar, cred eu, totul depinde de balta. Si sa spun si de ce.

Am fost sambata trecuta pe o balta nou deschisa, apropo, prima balta C&R aproape de Cta. Un Peris in miniatura, cu densitate mare de crap si adancime constanta de 1.5-1.8m, stuf pe margini si fund tare, fara structuri majore. Ideea e ca apa ar fi trebuit sa "fiarba" si pestele sa caute adapost si apa oxigenata.

Dar, daca nu-i dadeai mancare (bile, seminte, pastura) nu aveai activitate. Insa pe un mic pat de seminte nu faceai fata cu 2 lansete. De la 08.30 la 12.00 cand a inceput furtuna si am strans, am slabit 3 kile :lol:

La extreme, 1 x 1.5kg, 1 x 9kg, 1 x 8.4kg, 1 x 6kg si sincer, nu mai stiu, 8-10 crapi de 3-3.5kg.

Asa ca ce sa spui, sa dai sau nu nada... Depinde de balta si de PESTE. Asta cred ca e flamand rau, raspunde imediat, la porumb sau bile, dar pe un mic pat de nada.

Asa ca...
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

AUGUSTIN DUMITRACHE

Mesaj de AUGUSTIN DUMITRACHE »

@ vali vesa
cu ce bile ati dat? ati dat si cu porumb? vreau si eu sa fac o iesire cu prietenii luna care vine . balta din cite stiu eu sa populat in primavara si nu cred ca i sa dat mincare din cite am auzit . ati dat pe partea cu cimitirul sau pe partea cealalta?

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ Luka Borza

E greu sa abordezi o partida de pescuit la crap cu indicatii date de pe net...cele mai bune indicatii ti le va da balta...sunt sigur ca teorie ai citit o gramada, dar incearca sa iei tu singur o hotarare cand esti la fata locului, iar daca va fi gresita, in doua zile ai destul timp s-o schimbi. Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa fi pregatit pentru orice, chiar daca asta costa mult si are volum mare...satisfactiile vor fi pe masura.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ Vali Vesa

bai, Vali, ce dracului inseamna Peris in miniatura???...adica e mai mica decat Perisul ???imposibil, ce-i lighean ? :lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

AUGUSTIN DUMITRACHE scrie:@ vali vesa
cu ce bile ati dat? ati dat si cu porumb? vreau si eu sa fac o iesire cu prietenii luna care vine . balta din cite stiu eu sa populat in primavara si nu cred ca i sa dat mincare din cite am auzit . ati dat pe partea cu cimitirul sau pe partea cealalta?
Porumb si capsuna pe mix solar. Nu e Corbu mic, e un bazin intre Corbu mare si canal, se intra la stanga inainte de pod, apoi stanga din nou peste calea ferata, mai mergi 3-400m si poarta e pe dreapta.
Fir intins,

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

@Cornel,

Pai cum sa-i spun daca are cam 300 pe 500 metrii??? Si mai are si o portiune cu stuf in fundul baltii? Dar e faina. Pentru noi, e ceva deosebit. Si inginerul piscicol (il stiu de cand era la Dunareni) este un tip foarte capabil si bine organizat.
Oricum am curaj sa va invit la o partida cand veniti pe la Ctza :lol:

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

uite si poza

Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”