Am crezut ca zambariciul ala tine loc de ghilimele. Bineinteles ca asta cu mutatul pestelui pe bani dintr-o balta salbatica de ex. (de multe ori ei sunt furati din balti cu regim c&r si mutati in alte balti cu regim c&r) intr-o balta tip carpodrom e un subretfugiu ieftin. Au mai fost discutii de astea si s-a ajuns la concluzia ca alegem raul cel mai mic, cica decat sa-l eliberezi si sa-l prinda altcineva si sa-l manance, mai bine il vinzi tu. Ideal e ca el sa ramana acolo unde a fost prins si dupa o fotografie sa fie eliberat. Bineinteles, asta e o utopie in Romania.Vladut Mateianu scrie:Nu "cu inima mare" se zice, ci cu foame mare..... Altfel il dona, daca dorea doar sa-l salveze si tinea asa de mult la crapulet !Adrian B scrie:Nu e vorba de perioada anului in care a fost introdus.
Arata-mi un exemplu de crap sa zicem de 18 kg adus de undeva - sa zicem dintr-un lac de unde se poate retine peste si unde un pescar cu inima mare a preferat sa-l vanda intr-un carpodrom ca sa-i salveze viata- si care a luat in greutate in 2-3-4 ani. Arata-mi-l si mie.
George, nu ma refer la crapul care are diferite fluctuatii de greutate intr-un an (cu icre, fara icre, etc.) Eu ma refer la faptul ca pe carpodroame cu densitate mare, crapii nu mai cresc in greutate. Si e lesne de inteles de ce. Ca sa nu mai spun ca scad in greutate.