RSC scrie:gor965 scrie:Zarguzon Adi scrie:............... rezulta ca valoarea lansetei este undeva la 180 ron minus inele si mandrina 30 ron,pret final 150 ron= 30 euro
Si e e de bine sau de rau, ca o lanseta atat de ieftina ajunge sa se poata compara (la anumite capitole) cu alte lansete mai bine cotate ?
Da' tu ce parere ai despre mtx14? (si considera ca postarea ta nu e citita de Mitranescu

)
Nefiind posesor de MTX si nici unul care sa pescuiasca la mare distanta de mal, paprea mea nu conteaza ! Am vazut pe balta atea modele de lansete, drill-uri si lanseuri cu ele, le-am facut poze, m-am uitat la cum se curbeaza, la greutatea lor, la tipul de inele, etc.,etc., asa incat sunt convins ca lanseta perfecta ptr. stilul asta de pescuit NU exista ! Una care sa si arunce, sa fie si sensibila, si usoara, si subtire, si blonda, si etc., nu exista ! Comparatiile intre 2 sau mai multe modele de lanseta se fac in general pe baza unui singur criteriu de baza...ori distanta, ori pretul, ori tipul de actiune...si tot asa, cat timp nu faci o medie a "calitatilor" intrunite de un anumit model, n-ai cum sa faci comparatii de genul: MTX e mai tare ca FMJ ! Ca idee, in aceiasi gama de pret, un producator iti poate oferi 2 modele de lansete cu actiuni si alte caracteristici tehnice diferite. E evident ca pescarul va lasa in urma criteriul Pret si va alege in functie de ce considera ca-i place (sau ca i-ar fi necesar) ... sa zicem o lanseta cu blank ultra subtire din gama MediumRange sau una mai robusta din gama LongRange. Cred ca aici, cand trebuie sa alegi in functie de 2-3 criterii ulterioare, se alege praful in "consensul" de pe forum...in sensul in care, diferiti utilizatori, randuiesc fiecare in maniera proprie calitatile unei lansete. Ca exemplu...aveau prin 2006-2007 cei de la Mad cea mai subtire lanseta (am uitat exact cum se numea)...10 mm la mandrina, destul de scumpa...si 680 gr. ! Sunt convins ca ptr. a avea cele mai subtiri bete de crap, sunt pescari ce ar trece cu vederea greutatea extrem de mare a lansetei ! Acum, Harrison Acurix are parca 12 mm langa mandrina ... poti sa spui ca e mai groasa decat aia MAD dar, mai departe , la revedere...numai prin prisma greutatii, Acurix e lanseta de pescuit, Mad e (era) bat de schi !