MTX14 sau Prologic C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gor965
Moderator
Puncte: 0

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de gor965 »

RSC scrie:
gor965 scrie:
Zarguzon Adi scrie:............... rezulta ca valoarea lansetei este undeva la 180 ron minus inele si mandrina 30 ron,pret final 150 ron= 30 euro
Si e e de bine sau de rau, ca o lanseta atat de ieftina ajunge sa se poata compara (la anumite capitole) cu alte lansete mai bine cotate ?
Da' tu ce parere ai despre mtx14? (si considera ca postarea ta nu e citita de Mitranescu :D )
Nefiind posesor de MTX si nici unul care sa pescuiasca la mare distanta de mal, paprea mea nu conteaza ! Am vazut pe balta atea modele de lansete, drill-uri si lanseuri cu ele, le-am facut poze, m-am uitat la cum se curbeaza, la greutatea lor, la tipul de inele, etc.,etc., asa incat sunt convins ca lanseta perfecta ptr. stilul asta de pescuit NU exista ! Una care sa si arunce, sa fie si sensibila, si usoara, si subtire, si blonda, si etc., nu exista ! Comparatiile intre 2 sau mai multe modele de lanseta se fac in general pe baza unui singur criteriu de baza...ori distanta, ori pretul, ori tipul de actiune...si tot asa, cat timp nu faci o medie a "calitatilor" intrunite de un anumit model, n-ai cum sa faci comparatii de genul: MTX e mai tare ca FMJ ! Ca idee, in aceiasi gama de pret, un producator iti poate oferi 2 modele de lansete cu actiuni si alte caracteristici tehnice diferite. E evident ca pescarul va lasa in urma criteriul Pret si va alege in functie de ce considera ca-i place (sau ca i-ar fi necesar) ... sa zicem o lanseta cu blank ultra subtire din gama MediumRange sau una mai robusta din gama LongRange. Cred ca aici, cand trebuie sa alegi in functie de 2-3 criterii ulterioare, se alege praful in "consensul" de pe forum...in sensul in care, diferiti utilizatori, randuiesc fiecare in maniera proprie calitatile unei lansete. Ca exemplu...aveau prin 2006-2007 cei de la Mad cea mai subtire lanseta (am uitat exact cum se numea)...10 mm la mandrina, destul de scumpa...si 680 gr. ! Sunt convins ca ptr. a avea cele mai subtiri bete de crap, sunt pescari ce ar trece cu vederea greutatea extrem de mare a lansetei ! Acum, Harrison Acurix are parca 12 mm langa mandrina ... poti sa spui ca e mai groasa decat aia MAD dar, mai departe , la revedere...numai prin prisma greutatii, Acurix e lanseta de pescuit, Mad e (era) bat de schi ! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

Eu te-am intrebat strict de MTX iar tu m-ai dus in final la Harrison Aurix... :D . Multumesc de raspuns. :lol:
"Keep it simple!"

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

Vladut Mateianu scrie:
Zarguzon Adi scrie:
Razvan Ulmeanu scrie:His200 se rupe in draci.
Asta il face un bat prost? Nu.......[/quote
http://danmitranescu.ro/205-441/LANSETE ... 75-lbs.php

Toate lansetele se rup in aruncare fiind un produs de serie. Firma century are cea mai inalta tehnologie beneficiind de autoclava . Toate lansetele isi pierd din putere odata cu trecerea timpului,datorita faptului ca rasina cu care este impregnat carbonul isi pierde din calitati. daca faci un calcul simplu 30%comerciant plus 30%chinez(niro)plus 30 producator china plus taxe vamale rezulta ca valoarea lansetei este undeva la 180 ron minus inele si mandrina 30 ron,pret final 150 ron= 30 euro
mai adrian cum le sti tu pe toate ! :D inseamna ca o cobra de carbon facuta de tine (cele pe care le vinzi cu 50 euro) costa sub 10 euro la fabricatie ? asa mi-s zis si mie cineva, tot atoatestiutor ca si tine... :D dar eu nu-l cred ! :wink:[/quote

Nu te-a mintit cu nimic atotstiutorul dar a uitat sa-ti spuna cat costa sculele sa produci asa ceva in Romania.Anul acesta sau amortizat.Din ianuarie vor fi si mai ieftine si mai usoare

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

RSC scrie:Eu te-am intrebat strict de MTX iar tu m-ai dus in final la Harrison Aurix... :D . Multumesc de raspuns. :lol:
:D ... vroiam sa subliniez anumite chestii care-i fac pe pescari sa aiba pareri si impresii diferite despre lansetele pe care le folosesc ...sau nu ! Ce crezi c-as putea spune eu despre betele astea, din moment ce nu le folosesc dar le-am vazut pe balta la lucru, in concursuri, facand exact ce trebuie sa faca o lanseta buna in conditiile alea ?!...ca sincer, n-am vazut pe nimeni sa faca drill prelungit cu MTX pe post de feeder, ca sa savureze momentul ! :mrgreen:
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Zarguzon Adi scrie: Nu te-a mintit cu nimic atotstiutorul dar a uitat sa-ti spuna cat costa sculele sa produci asa ceva in Romania.Anul acesta sau amortizat.Din ianuarie vor fi si mai ieftine si mai usoare
Felicitari. O veste buna ptr pescari. Totusi, sunt unii pescari care prefera sa dea 150 euro pe o cobra de carbon Daiwa, identica cu cele facute de tine ! De ce ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Kg de boilies cam cat ajunge?

bigstar

Mesaj de bigstar »

iti spun eu

alta calitate ... am si acum cobra de la el da nu o folosec prefer ACE finisata si unpic mai usoara si arunca mai bine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Zarguzon Adi scrie: Nu te-a mintit cu nimic atotstiutorul dar a uitat sa-ti spuna cat costa sculele sa produci asa ceva in Romania.Anul acesta sau amortizat.Din ianuarie vor fi si mai ieftine si mai usoare
Adi sper sa nu fii suparat pe mine pentru recomandarea facut la Hakuyo in privinta cobrelor. Este loc pe piata pentru toata lumea. Daca are cineva de suferit sunt firmele de afara care nici macar cobre din policarbonat nu vor mai vinde la noi. :)
Eu am trimis o mostra de cobra cu ceva timp inaite sa le faci tu. Martor imi este Andrei Ionita . El mi-a spus despre acest produs ca la noi ajunge la un pret cam mare ...
Acum doua luni am primit confirmarea faptului ca se pot face cobrele.
Asa cum spui si tu amortizarea utilajelor se face destul de greu si pretul de inceput pentru un produs include acest aspect.

Vreau sa te intreb si eu ceva : De ce crezi ca o cobra de la Daiwa costa de 4 ori mai mult ca una facuta de tine ? Diferentele de pret sunt pe masura utilitatii ? Acest raspuns lamureste si multe alte polemici din acest topic.

bigstar

Mesaj de bigstar »

de 4 ori mai mult :)) de unde o gaseti pe toate gardurile cu 130 de euro

pai este ff simplu raspunsul este ca si la betele mtx

daiwa a investit ceva pt a scoate un produs bun ia voi le`ati facut in garaj :) diferenta se vede la finisaje exactitate etc

cu toate cobra de garaj este buna isi face treaba nui grea e ok da nui ca daiwa :)

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

bigstar scrie:iti spun eu

alta calitate ... am si acum cobra de la el da nu o folosec prefer ACE finisata si unpic mai usoara si arunca mai bine

Boilesurile de 24 cu cele arunci ?ACE nu are decat de 2o mm.cobrele mele lungi arunca mai departe decat orice model aflat pe piata in acest moment
PS; personal nu cred ca ai asa ceva majoritatea online au stoc zero

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”