Bete pentru Dunare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

zfcristian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Bete pentru Dunare

Mesaj de zfcristian »

As vrea sa imi achizitionez o baterie de bete pentru Dunare .
Specii vizate crap si somn .
Betele pe care am pus ochii sunt Bull Fighter X Predator 2.70m 40-150g de la Cormoran
Lungime (m) : 2.70
Numar elemente : 2
Greutate (g) : 380
Putere (gr) : 40-150
Actiune : Extra-Fast

Betele vor fi combinate cu mulinete Okuma Distance Carp Max.4 60

Pareri, sugestii ?!?!?
Alte recomandari ?
Multumesc

DAN BERHECI

Re: Bete pentru Dunare

Mesaj de DAN BERHECI »

Problema este daca vrei sa pescuiesti din barca sau de pe mal ,dupa asta putem vorbi care lansete sint mai utile.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

DAN BERHECI scrie:Problema este daca vrei sa pescuiesti din barca sau de pe mal ,dupa asta putem vorbi care lansete sint mai utile.
Pescuitul va fi de pe mal !

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Pentru mine cel mai tare pescuit este cel din locurile salbatice de pe malul Dunarii sau Delta.
Nu imi permit sa iti recomand o anume marca de lansete pentru ca nu as vrea sa fiu lipsit de fairplay fata de alte marci pe care nu le cunosc dar recomandarea mea este sa iti cumperi lansete de 3.6-3,9 pt pescuitul la distanta cind ai nevoie sa prinzi pragul de la senal , actiune minim 150gr, din 2 buc si nu supercarboane sau scumpeturi pt ca pe malul Dunarii mai apar probleme: de la vodca, palinca, wisky si alte spirtoase sau diverse incidente in care le poti pierde sau rupe(trebuie sa ai suporti "beton" ca sa nu iti ia crapii lanseta, un crap de 18 kg mi-a indoit suport din fier striat fara sa am timp sa ajung la ea dar am reusit sa pun mina pe lanseta pt ca pescuiam intr-un loc cu mal inalt 5 m pina la apa si nu a luat lanseta in Dunare , reglasem frina sa ia fir greu pt ca pescuiam liga ciote).
Eu am pt asemenea locuri lansete dela Trabucco(telescopice), Linnea Effe( pt pescuit marin din 3 buc ) si am cumparatanul trecut de pe net niste panarame 4 sau 5 buc(telescopice ,m-am jurat ca nu mai cumpar fara sa le vad) trebuie sa fie solide(ramfosate) iar ca mulinete m-am dus acum vreo 10 ani la distribuitorul de S--T si am luat 2 saci de mulinete mari (200m de 0,5) , am cumparat si pt niste amici , la bani OK pe care le folosesc si acum( pt mine cel mai bun raport pret - calitate au mulinetele O---A pt ca am citava si sint super mutumit).
Daca pescuiesti in locuri incare este mal inalt si eventual mai exista tot felul de boscheti sau crengi de copaci aplecati ti-ar trebui niste lansete mai scurte dar la fel de puternice max. 3 m lungime.
Daca ai noroc sa te "loveasca" vreun BABAU de crap sau somn mare (sanse din ce in ce mai mici datorita braconajului intens) te ajuta foarte mult o lanseta mai lunga daca il scoti de pe mal daca poti sa iesi cu barca dupa el este OK cu cele mai scurte.
Am avut odata niste trasaturi in delta(pescuiam din barca cu lansete Trabucco din 2 bu , 2,4 m, actiune 150-300) care nici nu le percepeam (nu datorita spirtoaselor) ci datorita faptului caci crapii abia gustau bilele si cred ca le scuipau ,sareau la greu dar la mine nimic. Am scimbat 2 lansete cu alte 2 actiune 20-80 gr(primele lansete cumparate dupa revolutie D-M telescopice din primul meu salariu) si am observat la virf mici "tacaneli", am stat cu mina pe lansete si am intepat .Rezultat 30 min de drill periculos cu un crap over ten , prins linga patul de nada la o bila de 12 sau 14 Crranberry-caviar dipuita(cunoscatorii stiu de ce) loc intre Mila 23 si Lebada(a fost odata ca-n povesti super locuri dar "electriciennii " l-au rezolvat).Asta ca sa vezi caci si lansetele mai sensibile au rolul lor cind urmaresti virful lor.
Sper sa te ajute ce ti-am spus.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

@DAN BERHECI
NU va mai feriti sa scrieti numele unei firme de echipament, ca nu e interzis ! Scrieti in clar daca se poate si modelul , nu doar marca ! Sert X...Okuma Y....Dam Z.... :D
On-topic...in alegerea betelor de Dunare, conteaza unde pescuiesti (locul, configuratia lui) si cum pescuiesti (de pe mal sau din barca ) ! Ptr. mine, la pescuit in scurt, de pe mal, betele de 3.00m sunt ok ! Pana in prezent cele mai bune bete pe care le-am folosit (ale fratelui meu) sunt Jaxon Digital Power Tip ( se fabrica acum sub denumitrea Crystalis Power).
http://www.totalfishing.ro/lanseta-jaxo ... 11318.html
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

didi-ionita

Mesaj de didi-ionita »

colmic calibra 2,7 .... rules

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

DAN BERHECI scrie:Pentru mine cel mai tare pescuit este cel din locurile salbatice de pe malul Dunarii sau Delta.
Nu imi permit sa iti recomand o anume marca de lansete pentru ca nu as vrea sa fiu lipsit de fairplay fata de alte marci pe care nu le cunosc dar recomandarea mea este sa iti cumperi lansete de 3.6-3,9 pt pescuitul la distanta cind ai nevoie sa prinzi pragul de la senal , actiune minim 150gr, din 2 buc si nu supercarboane sau scumpeturi
M-am gandit si eu la chestia cu distanta si la un moment dat luam in calcul si niste MTX de 3,6 metri

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Eu zic sa faci o investitie si sa ti cumperi ceva mai bun,oricum tu esti fan Prologic :lol: asa ca uite aici http://m.youtube.com/watch?v=0dFKc-k5nCA

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

zfcristian scrie:
DAN BERHECI scrie:Pentru mine cel mai tare pescuit este cel din locurile salbatice de pe malul Dunarii sau Delta.
Nu imi permit sa iti recomand o anume marca de lansete pentru ca nu as vrea sa fiu lipsit de fairplay fata de alte marci pe care nu le cunosc dar recomandarea mea este sa iti cumperi lansete de 3.6-3,9 pt pescuitul la distanta cind ai nevoie sa prinzi pragul de la senal , actiune minim 150gr, din 2 buc si nu supercarboane sau scumpeturi
M-am gandit si eu la chestia cu distanta si la un moment dat luam in calcul si niste MTX de 3,6 metri
Ce-ai ales tu Cristi e foarte bun. Cumnatamiu merge tot pe Bull fightere de 2,7 si n-are nici-un fel de probleme. Chiar de pe mal ca nu-i place din barca. La mulinete ia-ti cu beitrunner mai bine. Nu mai stiu ce-ai ales, dar OLB 50-urile iti pot fi de-ajuns. Nu mai e pestele de alta data pe Dunare, iar ce-i mare intra intamplator. Poti face fata si cu ansamblurile de care vorbesc eu.
Totusi sunt de luat in calcul si telescopicele. Atat la crap cat si la somn. Eu am o Siweida, iti spun maine de care e si abia astept sa-mi mai iau vreo 4 similare. Pentru barca am de crap panarame de-alea din Dragoane, dupa ce am prapadit mai multe si mi-am vandut si Hard Core II-urile care erau iarasi super bete, mai mult de mal, dar grele la carat. Mai am doua Mantikoare pentru somn pe care le folosesc din barca la Cazane. Ca mulinete am Daiwa Regal Plus de 5000.
Urban culture.

menzoco

Mesaj de menzoco »

cornel.s scrie:
zfcristian scrie:
Ce-ai ales tu Cristi e foarte bun. Cumnatamiu merge tot pe Bull fightere de 2,7 si n-are nici-un fel de probleme. Chiar de pe mal ca nu-i place din barca. La mulinete ia-ti cu beitrunner mai bine. Nu mai stiu ce-ai ales, dar OLB 50-urile iti pot fi de-ajuns. Nu mai e pestele de alta data pe Dunare, iar ce-i mare intra intamplator. Poti face fata si cu ansamblurile de care vorbesc eu.
Totusi sunt de luat in calcul si telescopicele. Atat la crap cat si la somn. Eu am o Siweida, iti spun maine de care e si abia astept sa-mi mai iau vreo 4 similare. Pentru barca am de crap panarame de-alea din Dragoane, dupa ce am prapadit mai multe si mi-am vandut si Hard Core II-urile care erau iarasi super bete, mai mult de mal, dar grele la carat. Mai am doua Mantikoare pentru somn pe care le folosesc din barca la Cazane. Ca mulinete am Daiwa Regal Plus de 5000.
LA DORIPESCO CE LANSETE AI FOLOSIT ?MANTIKOARE? DE AIA TI-A INTRAT SOMNUL PE PATUL DE NADA. :lol: :mrgreen: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”