o parere despre hakuyo,va rog

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

taloi ionut

o parere despre hakuyo,va rog

Mesaj de taloi ionut »

Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri despre mulineta hakuyo xd6000.Are un pret mic si am primit referinte bune.Va multumesc!
MG Special Carp

ionut72
pescar de competitie

Re: o parere despre hakuyo,va rog

Mesaj de ionut72 »

Rasnita. Uita! :)

De la Hakuyo doar TD6000. In rest ai multiple variante: Trabucco, Spro, Okuma.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:Rasnita. Uita! :)

De la Hakuyo doar TD6000. In rest ai multiple variante: Trabucco, Spro, Okuma.
Care mulinete de la firmele mentionate costa maxim 110 lei si sunt mai bune ca XD6000 ?

Ca nu este o mulineta ce se poate compara cu variante de peste 250 lei este corect , dar in gama ei de pret nu cred ca se face de ras ...

P.S. Am pescuit 5 ani cu mulinete Shina :D . Aveau lagare de plastic ... Pescuiam mult si mai si prindeam . :) Le-am facut cadou functionale cand am trecut la alt nivel .
Tot ce pot sa spun este ca mulinete "rasnite" si femei frigide nu exista ... :wink: :D

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Care mulinete de la firmele mentionate costa maxim 110 lei si sunt mai bune ca XD6000 ?
Nici una nu costa doar atat (cele mai ieftine sunt cu minim 50% mai scumpe), dar toate sunt cu cel putin 2 clase peste cea de la Hakuyo! Dane, am vazut ... sa nu exagerez ... peste 5 cazuri de mulinete Hakuyo care s-au stricat sub ochii mei pe balta! Am un amic caruia i s-au defectat 2 in aceeasi zi la diferenta de cca 30 de min! :shock: Cumparate noi si folosite cca. un an (10-12 partide). Acuma, a nu se intelege ca cele comercializate sub brand-urile mentionate sunt infailibile sau ca nu se defecteaza. :)

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
Nici una nu costa doar atat (cele mai ieftine sunt cu minim 50% mai scumpe), dar toate sunt cu cel putin 2 clase peste cea de la Hakuyo! Dane, am vazut ... sa nu exagerez ... peste 5 cazuri de mulinete Hakuyo care s-au stricat sub ochii mei pe balta! Am un amic caruia i s-au defectat 2 in aceeasi zi la diferenta de cca 30 de min! :shock: Cumparate noi si folosite cca. un an (10-12 partide). Acuma, a nu se intelege ca cele comercializate sub brand-urile mentionate sunt infailibile sau ca nu se defecteaza. :)
Ce vreau eu sa spun este ca nu am vazut niciodata mulinete chiar si mai ieftine decat cea in discutie sa se strice in mana unui pescar .
Adica cei care nu isi permit mulinete scumpe , cu putina atentie si experienta ( aducerea pestelui se face din lanseta nu din manivele , pickup-ul se da cu mana nu prin rotirea tamburului , se verifica suruburile sa nu fie slabite , sa greseze angrenajele ,sa nu le loveasca , sa curete o mulineta cazuta in apa sau nisip , sa verifice trecerea firului pe rola dupa lanseuri .......... ) pot sa suplineasca lipsa banilor si sa pescuiasca ani de zile cu mulinete mai putin performante.

Personal nu stiu mulinete cu 50% mai scumpe decat cea in discutie si cu doua clase peste . Nu stiu nici ce inseamna o clasa la mulinete ... :D
Te rog sa-mi dai un exemplu .

Vezi sa nu te apropii de TD6000 prea mult ca pret ca iti garantez eu ca este cu 10 clase peste exemplul pe care o sa il dai . :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Personal nu stiu mulinete cu 50% mai scumpe decat cea in discutie si cu doua clase peste . Nu stiu nici ce inseamna o clasa la mulinete ... :D

Spro Supercaster LCS 460 (se gaseste, cu putin efort de cautare pe la 160-170 lei). Pe care am curaj, oricand, s-o compar inclusiv cu TD6000-ul. Ca si Spro LCS Spod 3600 (a fost acum la targul AVP la 169 lei). Sau Okuma Cassien (cam la acelasi pret, 160 de lei, si mai are si baitrunner). Etc.

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:

Spro Supercaster LCS 460 (se gaseste, cu putin efort de cautare pe la 160-170 lei). Pe care am curaj, oricand, s-o compar inclusiv cu TD6000-ul. Ca si Spro LCS Spod 3600 (a fost acum la targul AVP la 169 lei). Sau Okuma Cassien (cam la acelasi pret, 160 de lei, si mai are si baitrunner). Etc.
Spro-ul , cu acelasi efort cu care gasesti TD6000, costa 220lei fata de 240 cat costa TD-ul .

Uite diferente :
- tambur de rezerva metalic
- galet ceramic
- 6 rulmenti in plus
- pinten declansator

Astea se vad clar . Daca doresti sa le punem in evidenta si pe acelea care nu se vad te invit sa desface cele doua mulinete si sa luam fiecare piesa in parte .Poate ajungem la alea 10 clase .

De comparatia cu Cassien nu am ce sa zic ... :) ... "si mai are si baitrunner" ... este mai buna si ca Spro-ul ,la un pret mai mic ! :D

ionut_udrea

Mesaj de ionut_udrea »

eu am pescuit un sezon intreg cu xd6000, puse pe Fl Strategist, 2buc, 3,75lb, 3,90m...am scos cu ele somn de 14,300kg, crapi destui de 5-6 kg(pe balta 4 la vadu rosu), dar si ciortani grupa mare...acum le-am cedat tatalui meu, urmand sa achizitionez 4 buc de hakuyo tk9000....sincer, mi-au placut foarte mult mulinetele si si+au facut treaba cum trebuie.....ca problema avuta cu ele......din vina mea, exclusiv(am strans ca melteanu), am rupt la doua dintre ele rotitele de strangere a manerului....in rest....si-au facut treaba....un raport calitate-pret excelent...acum s-au mai ieftinit...anul trecut erau in jur de 140-150 daca nu ma insel....
sper sa fie de ajutor review-ul.... :wink:
astept noile mulinete.....am facut comanda....sper sa ma rezolve omul cu un pret bun.... :D
CARPE DIEM!!!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

costa 220lei
Costa 220 lei pentru cine nu stie sau e prea lenes/comod sa caute! :D

In rest, ma rog, fiecare cu parerea lui, in opinia mea SPRO sunt net superioare okumelor, care okume sunt, clar, peste Hakuyo (asa cum am spus exceptie facand doar TD6000).

Altfel, e posibil ca toate exemplele de pescari carora li s-au stricat mulinetele hakuyo sub ochii mei pe balta sa fi fost ghinionisti. Da' eu nu m-as baza pe asta...

ionut_udrea

Mesaj de ionut_udrea »

e posibil ca acei multi pescari ghinionisti, de fapt sa fie acel gen de pescari care, intr-un drill, in sarcina, sa mulineze, in ciuda greutatii pe care o intampina...eu unul am vazut foarte multi.....au o trasatura evidenta de crap sau ten....lanseta se arcuieste suficient incat sa apreciezi ca este un peste de bun simt....dupa care ei incep sa mulineze in continuu.....zici ca au un caras in carlig.....
LA ASTEFL DE PESCARI....ORICE MULINETA E SLABA...!!!....parerea mea..
CARPE DIEM!!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”