Initiere longcast......bile

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ovidiu Tutomir
Puncte: 0

Initiere longcast......bile

Mesaj de Ovidiu Tutomir »

Am tot citit cat de departe se poate lansa montura (cateodata chiar pe orbita :lol: :lol: :wink: ) si nenumarate solutii pentru atingerea acestui deziderat suprem: pescuitul la peste 120 m. Eu am niste X-flite-uri 3.90, 3,5 si cu care numai ocazional trec de 125 m (e adevarat ca de vina este si fizicul meu "impunator" - prietenii stiu de ce). Imi fac mea culpa si va spun ca sunt un aruncator modest si cu toate acestea sunt nevoit sa reduc si din aceasta distanta pentru ca nu sunt adeptul pescuitului "la izolat" (mai bine zis plezneala) si prefer sa pescuiesc pe loc nadit (mai bine , mai prost, ....deh fiecare dupa pricepere). Problema este ca nu reusesc sa-mi conving nici cobra ( sau ar fi fost corect sa spun baston de nadire) nici bilele (si aici vorbesc atat de nada cat si de dotarea proprie :wink: ) ca am nevoie de o nadire la peste 100 m.
Dati-mi si mie o solutie aplicabila in concurs noaptea (adica fara vaporase, catapulte sau alti meteoriti :lol: ). De asemenea va rog sa aveti in vedere ca daca nu reusesc sa arunc decat 120 m cu montura , solutia cu saculet sigur nu ma va salva! :lol: )
Credeti ca ar trebui sa gresez "bastonul".... de nadire sau ....poate ...."bilele"? :wink:
Trecand de la gluma la serios m-am oprit din exercitiile de longcast cand am constatat ca nu pot sa nadesc acolo unde e montura.

Voi cum vedeti acest aspect? :?: (repet este vorba de noptile din concursuri)

@ Domnul Victor Oana
Stiu ca in mod frecvent concursurile organizate de dumneavoastra la Darvari sunt prefatate de competitii de longcasting. Poate ca ar fi interesant sa faceti o sectiune separata pentru "boilies longcasting". Si, pentru a nu fi interpretat gresit, mentionez ca nu este nici un fel de bascalie in aceasta sugestie!
Ovidiu Tutomir - APCR

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Bravo, mai Ovidiu...Iata ca ai atins un punct "nevralgic" pe care de mult am tot vrut sa-l comentez...
In ultima vreme am observat si eu ca mai toti pescarii sunt obsedati de distanta la care lanseaza, nimeni nu se intereseaza de retete de boilesuri, de dozajele substantelor sau de strategii de pescuit !!!!!!!!!
Pe o parte de pescari ii inteleg, adica pe aceia de competitie care sunt lipsiti de rezultate(si asa vor ramane), care au gasit un subrefugiu in longcasting, singurul lucru la care se pot evidentia !!!!(vezi castigatorii la proba de longcast de la Darvari 2006 si 2007)
Ptr altii insa, lanseurile lungi sunt uneori cruciale, bineinteles coroborate cu stilul si cu experienta cumulata. Dar nu trebuie sa ajunga o obsesie , cum pare ca a ajuns ! Parca ar fi vorba de marimea sulii, obsesia multor barbati ! :D

PS Ovidiu, te-a intrebat vreo-odata cineva cum ai reusit sa capturezi la Hobaia 560 de kg pescuind la 30-40 de metrii ? :roll: :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Ovidiu Tutomir

@Vladut

Nu vreau sa creez discutii pe tema importantei aruncarilor si nici nu vreau sa fac o paralela intre lipsa de performanta in concursuri (care poate sa vina cu timpul) si capacitatea de a lansa la peste 130 de metri. Intre noi fie vorba (ca si asa nu ne aude nimeni :lol: :lol: :lol: ) daca as spune ca "lansatorii" de exceptie nu au rezultate in concursuri ar trebui sa neg performantele din concursuri ale unor oameni ca Val Pangica, Gabi Tomulescu, Cornel Iacob, Vladut Mateianu ....ca sa enumar doar cativa. Crezi ca e cazul? :roll:

Cu Hobaia ce sa-ti spun... nu m-au intrebat tare multi da' eu tot va spun : Marius Barbu a dus greul castingului si nu numai, iar noi (Sandel si cu mine ) deh....dupa puterea noastra, ca "fizic" avem amandoi :lol: Oricum acolo a fost mai mult vorba de nada , nadire, montura si muuuulta munca. si mai putin de longcasting desi am reusit si aruncari importante de aproape 90 de metri :lol:
Ovidiu Tutomir - APCR

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

pescuitul la mare distanta...(ma incapatanez sa-i spun pescuit si nu pur si simplu aruncare) este o solutie de compromis in cazuri in care pescuitul la distante comode nu este productiv. aceste situati pot fi intalnite cind configuratia malului te "aseaza" in linie cu alte 10 echipe la 30-40 m unii de altii nadind si pescuind toti cam la aceeasi distanta...in mod normal, sau cind singurele structuri subacvatice sti sigur ca sint la distana. mare de mal...
In cazurile astea ai de ales intre, a incerca sa pescuiesti la distanta sau sa nadesti in continuare un vad mai aproape in speranta ca pestele va ajunge acolo.
Din cate am vazut eu pina acum mai usor te duci tu dupa peste decat sa vina pestele unde vrei tu...
Despre nadire eu personal m-am incapatanat sa arunc cu cobra cat mai aproape de unde pescuiesc...cat mai aprope insemnand cel mult 10-15 m de locul faptei.martore-mi sint cobrele pe care le-am rapus si Mihai.. Ca tehnica nu am ce sa spun decat ca dupa ce-mi oboseste mana rau de tot sint nevoit sa infasor manerul cobrei cu o carpa pentru a-i majora diametrul exterior. De ce?...pentru ca dupa 2 zile de nadit nu mai pot strange pumnul ca sa fixez bine cobra. Factori extrem de importanti sint: consistenta boilies-ului, dimensiunea boilies-ului, si forma cat mai aproape de perfectiune...asta stie toata lumea, dar si modelul de cobra folosit si pina la urma ajungem si la implicarea umana, tehnica si inzestrarea...
Pentru pescuitul de noapte , nadirea nu este nici o problema atunci cind folosesti forta maxima...adica o forta ce nu poti sa o depasesti...marja de eroare va fi destul de mica. O sa mai ratezi cateva bile ca doar nu e nimeni perfect.Totul e sa te orientezi bine pe directia de aruncare...

@Ovidiu Tutomir

agreseaza fara mila cobrele sau foloseste bile tari invelite in pasta solubila 1 sau 2 bile pe fir solubil atasate de plumb si prinse de linia principala tot cu fir solubil (ca sa nu se balangane)....fara montura, si faci 10 aruncari, 15....si aia e ai nadit zona.
N-am incercat niciodata dar cu prima ocazie o sa experimentez...e doar o idee care mi-a venit acum.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

@Ovidiu Tutomir

Sac solubil ,punga solubila ,fir solubil dar sunt bastoane de nadit [COBRA ]CARE ARUNCA USOR PESTE 120 M .
Anul trecut in Franta concursul de aruncari la distanta cu boillies si bastonul de nadire KORDA a fost castigat de LEE JAKSON [cred ]care a aruncat cu COBRA 143 M [sunt sigur ] :!: :!: :idea: :idea:
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nu cumva ideea ti-a venit dupa ce ai citit articolul scris de mine ? :D :D :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

@Vladut

cu ce... cu bilele tari invelite in pasta solubila?
pai cam stiu de asta de ceva timp cam din vara...e adevarat ca am vazut tot la tine si la Andrei da acu ce sa fac sa inchid ochii...
ma refeream la treaba cu atasat bilele cu firul solubil la plumb si aruncat cu ele... :D :D :D , daca merge o patentez.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

Ovidiu Tutomir

@ Gabi

Ai dreptate! e vorba de pescuitul la mare distanta nu la aruncare.
Treaba cu firul solubil mi se pare interesanta si de incercat dar oare 10-15 lanseuri la rand in noapte si in acelasi loc nu-l deranjeaza prea mult pe nenea crapu'?

Ah! Mi-a placut partea aia cu forta maxima = tie iti da mana sa vorbesti , da' nu uita ca esti de doua ori cat mine :lol:

@ Victor Oana

Multumesc pentru sfaturi. Din pacate partea cu cobrele care arunca la peste 100- 110 m este pentru mine cam la fel cu lansatul monturii la peste 130m , adica: nu ma tine fizicul, tehnica, etc.
Ovidiu Tutomir - APCR

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

gabi scrie:@Vladut

cu ce... cu bilele tari invelite in pasta solubila?
pai cam stiu de asta de ceva timp cam din vara...e adevarat ca am vazut tot la tine si la Andrei da acu ce sa fac sa inchid ochii...
ma refeream la treaba cu atasat bilele cu firul solubil la plumb si aruncat cu ele... :D :D :D , daca merge o patentez.
Mai e o varianta - cupa de nadire - care arunca mai mult decit cobra - inveleste bilele in ground bait si le lansezi lejer cu cupa de nadire - cite 2-3 bile ca mandarina , pe un lanseu ( grupaj - la marker ) . Se duc departe si grupate de nu iti vine sa crezi ca este posibil .

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

da, e perfect adevarat, dar n-ai voie noaptea sa nadesti cu cupa de nadire, trebuie altceva si cred ca Gabi s-a gandit bine cu firul solubil...

@ Ovidiu

nu se sperie crapul daca faci 10 lanseuri cu plumbul si 4-5 bile pe fir solubil

@ Vladut

ce se-ntampla daca in 2006, castigai tu sau tate concursul de casting...nu a fost decat un concurs de casting dupa care a urmat adevaratul concurs, cel de pescuit. Fiecare cu castigatorii lui pe care nu-i poate minimaliza nimeni, dar problema ta cu Decebal, dvine cam suspecta...va cam "TACHINATI"...ce sa-ntelegem de aici (qui s'aime, se taquine) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”