Am tot citit cat de departe se poate lansa montura (cateodata chiar pe orbita

) si nenumarate solutii pentru atingerea acestui deziderat suprem: pescuitul la peste 120 m. Eu am niste X-flite-uri 3.90, 3,5 si cu care numai ocazional trec de 125 m (e adevarat ca de vina este si fizicul meu "impunator" - prietenii stiu de ce). Imi fac mea culpa si va spun ca sunt un aruncator modest si cu toate acestea sunt nevoit sa reduc si din aceasta distanta pentru ca nu sunt adeptul pescuitului "la izolat" (mai bine zis plezneala) si prefer sa pescuiesc pe loc nadit (mai bine , mai prost, ....deh fiecare dupa pricepere). Problema este ca nu reusesc sa-mi conving nici cobra ( sau ar fi fost corect sa spun baston de nadire) nici bilele (si aici vorbesc atat de nada cat si de dotarea proprie

) ca am nevoie de o nadire la peste 100 m.
Dati-mi si mie o solutie aplicabila in concurs noaptea (adica fara vaporase, catapulte sau alti meteoriti

). De asemenea va rog sa aveti in vedere ca daca nu reusesc sa arunc decat 120 m cu montura , solutia cu saculet sigur nu ma va salva!

)
Credeti ca ar trebui sa gresez "bastonul".... de nadire sau ....poate ...."bilele"?
Trecand de la gluma la serios m-am oprit din exercitiile de longcast cand am constatat ca nu pot sa nadesc acolo unde e montura.
Voi cum vedeti acest aspect?

(repet este vorba de noptile din concursuri)
@ Domnul Victor Oana
Stiu ca in mod frecvent concursurile organizate de dumneavoastra la Darvari sunt prefatate de competitii de longcasting. Poate ca ar fi interesant sa faceti o sectiune separata pentru "boilies longcasting". Si, pentru a nu fi interpretat gresit, mentionez ca nu este nici un fel de bascalie in aceasta sugestie!