Hai ca ma tot minca tastatura sa intervin si eu si nu mai rezist.Val are dreptate cu exagerarile aste tipic romanesti.Nu mai poti fi considerat pescar de crap daca nu ai lansete de cel putin 3,5 lbsi 3,90 m!Eventual si de peste 300 de euroi! Evident ca sunt lansete care-si merita pretul(aici chiar vorbeam deunazi cu Andrei Vladeanu,si probabil ca sunt vreo 20 de modele de la diversi producatori care la ora asta ar satisface si pe cel mai pretentios crapist),dar eu cred ca asa e pe la noi, trebuie sa-ti etalezi pe balta echipamentul si eventual sa lasi si eticheta cu pretul pe ea.Bine,acum si cu masinile e cam la fel,vezi mai multe X5-uri in Romania decit la mama lor,da' asta e alta poveste...Problema e ca rar ai nevoie de aruncari de peste 120 de m,atita timp cit nu poti nadi acolo decit plantat sau cu vaporas(caz in care oricum nu trebuie sa arunci,ca duci monturile,nu?),ca sa nu mai vorbim de precizie,unde,sa ma scuzi Vlad,dar.. e deranj mare!
Inchei cu o intimplare de prin '98,cind am fost cu niste prieteni in Delta,pe Sf. Gheorghe,si unde pescuiam cu Black Star de la Cormoran,primele mele lansete adevarate de crap(ehee,ce vremuri!).Lungime 3,3 m,actiune 2,25 lbs.Am avut rezultate senzationale,in conditiile unui pescuit din barca,unde conta f mult semnalizarea virfului.Bineinteles ca mi-am atras toate mistourile din partea prietenilor ca pescuiesc cu florete pe Dunare,dar rezultatul final a fost detasat in favoarea mea,ca numar de capturi,cit si cel mai mare peste(de 8 kg,poate ca nu pare prea impresionant ,dar cei care au pescuit in Dunare stiu ce spun),si placerea a fost cu atit mai mare cu cit lansetele s-au comportat f bine in conditii,zic eu,de forta.
Si ca sa nu uit: si eu pescuiesc cu lansete de 3,9m si 3,5 lbs