Plumbi Tip Piatra ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ari GOLD
Puncte: 0

Plumbi Tip Piatra ?

Mesaj de Ari GOLD »

Intentionez sa folosesc asa ceva pentru un pescuit in agatura as fi interesant cum se pot confectiona acesti plumbi am citit un articol ziele astea dar am inteles ca este nevoie de un vartej special si de lipit cu poxipol ? Alte variante cineva foloseste si imi mai poate da mai multe informatii.

atb333atb

Re: Plumbi Tip Piatra ?

Mesaj de atb333atb »

Am vazut o emisiune la F&H sau pv tv in care ceva pescari maghiari legau ditamai petroiul necioplit de forma neregulata cu un elastic in saftyclips. Mai interesant am vazut un alt pescar care alegea pietre aerodinamice ovoide le gaurea si lipea un vartej obijnuit doar ca marime 4 sau 2 in gaura.
De gaurit e relativ dificil pentru ca trebuie burghiu cu cap de diamant, altfel piatra nu se taie ci se sfarama toata. Probabil ca exista in magazine pentru gresi/faianta. Nu m-a interesat subiectul si nu am cautat mai mult.
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

e mai scumpa o gaurire decat un plumb
Critic echilibrat

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Ptr. plantat "plumbi de piatra" folositi cu incredere varianta "camera de bicicleta" :

http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... stiera-371
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Cristi Olaru

Mesaj de Cristi Olaru »

Iei un elastic de bani, il infasori de 2/3 ori in jurul pietrei, dupa care il prinzi in clips. Functioneaza impecabil :wink:
Fişiere ataşate
P9220122.JPG
P9220122.JPG (101.03 KiB) Vizualizat de 3522 ori
Tot ceea ce spui, vorbeste despre tine...

Ari GOLD

Mesaj de Ari GOLD »

Mersi de sfaturi intradevar partea cu camera de bicicleta mi se pare ca te scuteste de timp si bani cu gauritul :D !

Ari GOLD

Mesaj de Ari GOLD »

Inca o chestie ceva clipsuri care sa piarda rapid toata treaba imi puteti recomanda :D :D ? Defapt daca as folosi oricare varianta de mai sus nu-si mai are rostul :)) dar oricum e o informatie buna. Mersiii

tonny
pescar de competitie

Mesaj de tonny »

Daca vrei sa faci niste pietrii de calitate le faci niste taieturi in cruce in partea care vreu cu o panza de flex diamantata si exact la intersectia celor doua taieturi unde locul v-a fii mai adand lipesti un vartej cu ochet mare cu poxipol si ai rezolvat cazul :wink:
Daca vrei sa faci gauri este foarte dificil chiar si cu un burghiu cu videa plus ca nu are asa aderanta varteju in gaurica.Stiu ce vorbesc pt ca am incercat ambele metote si cea cu flexul este rapida si sigura.
Sper sa te ajute si pe tine si pe alti colegi de forum.
Aceasta metoda este buna si in cazul in care vrei efectiv sa arunci cu piatra legata de clips.
Daca e doar sa plantezi e f buna si metoda cu elastic.
Fir intins
===Toth Stefan Anton===
=All4carp=

matei1971

Mesaj de matei1971 »

Decat sa te joci cu flexul si sa patesti ceva, Doamne fereşte, mai bine dai gaură cu un spiral. Eu am dat gaură cu un spiral si a mers ok, nu s-a spart piatra. Spiralul sa nu fie vidia si sa nu foloseşti percutia.
Când esti mort, nu stii asta - dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si când esti prost.

tonny
pescar de competitie

Mesaj de tonny »

matei1971 scrie:Decat sa te joci cu flexul si sa patesti ceva, Doamne fereşte, mai bine dai gaură cu un spiral. Eu am dat gaură cu un spiral si a mers ok, nu s-a spart piatra. Spiralul sa nu fie vidia si sa nu foloseşti percutia.
Te rog sa dai gaura intr-o piatra si cand zic piatra nu zic calcar sau creta :lol: fara burghiu videa.Eu am adunat pietre de pe merginea unui rau si sincer iti spun cu un burghiu care gaurea usor bucati de faianta si gresie mi-a luat ceva timp sa fac o gaura in pietrele respective plus ca multe crapau chiar si fara percutie.
Care nu se pricepe cu flexu sa apeleze la cunoscatori sau sa cumpere gata facute.
Eu am dat sfaturi din propria experienta. :wink:
===Toth Stefan Anton===
=All4carp=

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”