FAQ !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

radu sima
Puncte: 0

Mesaj de radu sima »

carpkiller scrie: .......... Uneori, dupa indelungi asteptari, 10-20 boabe de porumb insirate pe un fir solubil, bine dipuite si prinse de carlig mi-au adus captura indelung asteptata
:D :D :D ........vezi ca daca dipuiesti boabele de pe firul solubil s-ar putea sa ai o surpriza......
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

@radu
Iti garantez ca nu ai nici o surpriza dc dipul nu contine apa.

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Ma refer la boabe fierte si lasate cu apa, nu uscate. Dc le lasi 10 min intr-un dip nu topesc firul de pva. Pt mai multa siguranta poti baga pva-ul prin ulei sau nutramino si atunci chiar nu ai probleme. :D :D :D

radu sima

Mesaj de radu sima »

Mai Killere m-ai spart ,daca dipul nu are apa cum hidratezi boiliile,porumbul etc..........? Sau daca le hidratezi-activezi cum de ramine firul intreg nu pricep. Lumineaza-ma si pe mine ,zi ce dip folosesti de dipuiesti 10 minute fire SOLUBILE " fara probleme".Esti sigur ca sint solubile firele pe care insiri semintele sau bilele?
Poate mai au si altii pareri 'dastea.....sint foarte curios va rog ajutati-ma!!!!
Radu Sima
www.drcrap.ro

Caaron

Mesaj de Caaron »

Carpkiller, pe cine ai citat mai sus?

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Radule - incearca orice punga solubila ( valabil si pentru fir ) cu dip SBS . Rezista !

radu sima

Mesaj de radu sima »

Da stiu despre ce dip vorbesti Val ,l-am incercat si eu, si drept sa iti zic mi s-a parut falimentar ca si consistenta.Un dip in opinia mea trebuie sa fie cit mai apos pt a fi absorbit cit mai bine ,iar asta pe linga faptul ca e foarte uleios e si foarte gros (ca o smintina daca vrei numai ca e incolor) eu nu l-am putut folosi decit diluat serios ,dar fiind uleios nu prea se amesteca bine cu o substanta apoasa cum ar fi Multimino. Daca asta e dipul inteleg de ce nu face praf firul solubil.
Radu Sima
www.drcrap.ro

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Radu

din punctul meu de vedere un dip de calitate nu este musai sa contina apa ( chiar si de balta ) Daca are ceea ce ii trebuie chiar si consistent fiind este OK - este numai o chestie de timp pina cind boilesul se "hidrateaza" . Prefer sa stiu bila incarcata cu substante gen amino . uleiuri , etc ( nu insist ) decit cu dilutie din aceste substante ( adica cu apa ) . In alta ordine de idei sigur ca trebuie tinut cont si de alte aspecte ( frig - cald ) , boilies de atractie , etc .....
Eu am pus linga pellete si spartura de boilies - in punga PVA - cca 10 ml de dip SBS si nu s-a topit nici atunci si nici in 30 minute pina am plasat montura in apa . Atentie cu alte dipuri nu am incercat - deci este posibil ca asta sa nu fie o regula !

musaro adriano

Mesaj de musaro adriano »

Ciao radu, consistenza despre care vorbesti este obtinuta prin adaugare in dip geluri vegetale(care in plus de compositie destul de solida pe care o au sunt si conservanti foarte buni sa stii). Ce i drept un pic de ddreptate ai cand vorbesti de absorbirea incetinata. O metoda foarte buna de a folosi dipul acest este de lasa boilis la inmuiat mai mult de o septmana si de uscat boilis respective cu feun de par de exemplu inainte de a fi folosite, ce e drept, incet absoarbe, incet eliberaza substante o data introdus intr-un mediu aquatic. Poate sa fie si un lucru positiv acest de pilda in vara la 40 de grade la umbra(stii tu ceva despre asa ceva!!)si apa fierbinte la mal. Oricum discurs cel mai cinstit este ca trebuie sa invatam sa adaptam un anumit produs la exigentele noastre. Faptul ca tu lai diluat este oricum o demonstratie de "gandire" si "interpretarea" un anumit produs fara macar a avea de pilda o fisa tecnica despre produsul respectiv. Respect
RESPECT, Musaro Adriano

PANAIT CEZAR

CONCRET

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Trageti O CONCLUZIE clara,nu lasati si acest subiect neterminat ca multe altele!Care sa fie concluzia?In dipuri trebiue sa introducem apa pentru a iesii substantele( absorbite) mai repede din boilles cind a ajuns pe fundul baltii?!
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”