Husa lansete 4+4, pareri pro sau contra

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
acidutzu
Puncte: 0

Mesaj de acidutzu »

Va salut,
As dori sa achizitionez o husa de lansete 4+4, pentru modelul de 3,96 m.
Va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra in legatura cu utilitatea husei sau nu.
Ar fi interesant sa aflu de la cei care au avut acest tip de husa si au renuntat la ea, din ce motive, sau sunt foarte multumiti de ea.
Cum este mai usor si mai sigur de transportat lansetele, in husa 4+4 sau in huse individuale? (aici cred ca intra in discutie si mijlocul de transport ).
Multumesc pentru raspunsuri.
Numai bine!
"Invingatorii nu pierd niciodata"

acidutzu

Re: Husa lansete 4+4, pareri pro sau contra

Mesaj de acidutzu »

Am trecut astazi pe la magazinul TotalFishing si am studiat cateva modele. Mi se par totusi prea mari, cu toate ca nu erau echipate.
Cum arata incarcate. Cum le transportati?

lorenzo_n
Pescar de competitie

Mesaj de lorenzo_n »

Eu personal sunt foarte multumit de husa, intra 4 lansete echipate cu mulinete, spodu, lanseta de marker, in buzunarele exterioare am minciocu, saci de pastrare, cobra, 2picheti etc.. Foarte practica..:)

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Si eu am 4+4, dar cred ca in scurt timp o sa imi iau huse individuale pentru ca mi'am schimbat mulinetele si nu mai intra cum trebuie. Intr-adrevar e utila ca eu am minciog, spod, umbrela puse in husa in afara de lansete si chiar nu stiu unde o sa le bag daca schimb husa, dar protectia este clar mai buna in huse individuale.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Vasile.P

Mesaj de Vasile.P »

Depinde de multe aspecte : marime mulinete, masina transport, marime huse, alte accesorii. Eu am avut husa 4+4 pt 3.96, intrat 4 bete+4 mulinete, umbrela, minciogul si cativa picheti pe lateral. Este ok, cu greu intra in masina, dar erau toate la un loc. De cand am schimbat mulinetele ( model mai mare ) nu mai intra decat max 3, asa ca am trecut pe huse individuale pt bete, pt mulinete, pt minciog, etc..
Am vazut si modele de huse mari pt 6 echipate, dar sunt f mari, intr-un turism normal ...cam greu de transportat.
Daca ai break sau dubita, da iti poti lua husa mare in care sa le bagi pe toate. Daca ai o masina "normala" iti este mai usor sa le cari separat (bete, mulinete, umbrele, etc).
Cred ca cel mai bin ear fi sa te orientezi pe balta, la colegii de stand, eventual sa vezi cum le au ei puse, poate te lasa sa iti bagi o lanseta echipata in husa sa vezi cum iti sta, sau chiar husa in masina de proba...atata timp cat nu fugi cu ea :lol:
Daca t egandesti la aspectul "castig mai mult timp pt pescuit daca le am deja montate"...came on ...vorbim de 5 min montare mulinete pe bete..cand stai min 12 h,24, 36h ce mai conteaza 5 min...important este protectia lor si confortul tau in masina
Sexul este minunat......dar pescuitul tine o zi intreaga!
C&R- PB 24 kg

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

eu am husa 6+3 de 2,10m
intra 6 lansete de 3,9m echipate theoretic dar nu cred ca intra 6 bbrlc-uri...
em am 3 bbrlc + 1 banax + 1 spector si le bag destul de ingramadite, nu stiu cum ar fi cu 6 bbrlc, cred ca imposibil
e bine totusi ca pe langa husa mai am si minciog si umbrela.
ca transport imi incape husa in masina, am combi, dar bagata printre scaune.
oricum am rezolvat si problema cu bagatul in masina pt ca mi-am luat portbagaj, dar inca nu l-am folosit

un alt aspect negative la husele mari e ca se ingreuneaza foarte tare, te cocosezi cu ea in spate pana la masina :)
Critic echilibrat

Osiris

Mesaj de Osiris »

Dupa multe huse schimbate (ultima fiind Daiwa Infinity 3,9m, pt 6 lansete), un inel de 40 mm de la o lansetă si multe calcule si calculele, după parerea mea cea mai bună metodă de a-ti căra lansetele si restul: marker, spod, minciog, etc, etc., sunt HUSELE INDIVIDUALE.
Dacă plouă sau este murdar pe afară, iei husa individuală si bagi lanseta in ea cu firul desfăcut fără sa o murdaresti, la husa mare trebuie neapărat să o pui undeva jos sau pe ceva ca să bagi lansete, pe care oricum nu le poti băga cu firul desfăcut (stiu din proprie experientă - am stat 1 oră să le descurc), deci.........HUSE INDIVIDUALE.
Aveam impresia că stau sufocate acolo, iar de atins intre ele era inevitabil, oricat de multă grijă aveam, deci...... HUSE INDIVIDUALE.
Configuratia ideală pt mine: fiecare lansetă in husa ei combinată cu mulineta (eu unul am ales Trakker la mai toata bagajeria), iar restul: spod, marker, minciog - husa dublă de la Trakker.
Poti să le asezi cum doresti in masină, in casă, dacă vrei le pui niste chingi pt transport rapid, etc, etc., deci....HUSE INDIVIDUALE.

Gandeste mult si bine inainte de a cumpara ceva.

jdmishere

Mesaj de jdmishere »

eu am avut 4+4 de 3.9. Singurul avantaj al ei(in ceea ce ma priveste) este ca ai totul la un loc cum descriau si ceilalti colegi de forum.
acum am huse individuale care prezinta multe avantaje: protectie mai buna, poti sa jonglezi cum vrei cand le pui in masina, usurinta mai mare la scos / bagat lansetele in huse, nu e nevoie sa le pui pe jos cand scoti/bagi lanseta deci nu se murdaresc, in functie de model poti sa folosesti orice mulineta fara riscul de a nu sta lejer in husa si nu in ultimul rand, cand ai partide scurte poti sa pleci de acasa cu lanseta gata pregatita fara riscul de a se incurca.

numai bine!
Dragos MARDARE
CS APS

acidutzu

Mesaj de acidutzu »

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Intradevar, este o decizie greu de luat, la care trebuie sa meditez mult si sa nu ma grabesc.
Din pacate, sau fericire, nu posed un autoturism mare sau dubita. In momentul de fata rabat canapeaua din dreapta fata si transport pe partea dreapta a masinii lansetele, spodul, lanseta pentru marker, coada de minciog. Ma gandesc serios sa cumpar si portbagaj.
Daca si alti colegi mai au pareri, sunt binevenite, mai ales pentru ca nu cred ca eu sunt singurul interesat de acest subiect.
Numai bine!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”