SISTEM BAITRUNNER SAU FRINA RAPIDA QD.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

costy67
pescar de competitie
Puncte: 0

SISTEM BAITRUNNER SAU FRINA RAPIDA QD.

Mesaj de costy67 »

ma intereseaza avantajele sau dezavantajele acestor tipuri de mulinete,si mai ales care este mai fiabil.
nu urmaresc numai pescuitul la crap,mai degraba pescuitul universal la crap,rapitor,somn,etc.
am vazut noile modele de mulinete CORMORAN BLACK MASTER 5000 si nu stiu cit de fiabile sint.
orice sfat este binevenit.

cu stima si respect.

radu_popeanu

Re: SISTEM BAITRUNNER SAU FRINA RAPIDA QD.

Mesaj de radu_popeanu »

Dupa parerea mea, mulinetele cu frana rapida ar trebui sa fie mai fiabile,pentru simplu fapt ca, la cele cu baitrunner sunt doua seturi de angrenaje (deci dublu sanse sa se strice ceva). In alta ordine de idei, in general, mulinetele cu baitrunner sunt mai grele decat cele cu frana rapida, insa, pentru unii, din ce am observat, e mai comod sa foloseasca modele cu baitrunner, pentru ca la o scurta miscare de manivela a mulinetei, baitrunnerul decupleaza si poti trece pe frana de atac, reglata in prealabil. Detin ambele tipuri de mulinete si nu pot sa zic ca un tip e mai bun decat altul. Tine de alegerea si de bunul plac al fiecarui pescar! Numai bine!
Maxi Fish Mures
Personal best 21,52 kg Harsany Hungary 2016

costy67
pescar de competitie

Mesaj de costy67 »

multumesc pentru sfat si multa sanatate.
voi alege sistemul quick-drag pentru ca pescuiesc si la feeder.

cu stima si respect..

remus_cta
pescar de competitie

Mesaj de remus_cta »

pescuit viteza baitrunner,
pescuit la peste mai mare si implicit mai rar frana qdrag
Floyd Patterson a fost culcat la podea de 7 ori intr-o runda
dupa meci a zis:"ei spun ca am fost boxerul care a fost culcat la podea cel mai mult....dar eu le spun ca sunt si cel care s-a ridicat de cele mai multe ori..."

APS TOMIS

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Sistemul baitrunner a fost inventat pentru o trecere cat mai rapida de la frana slaba necesara in asteptare la o frana tare necesara la aruncare. Era prea simplu sa se schimbe arcul de reglare a franei cu o bucsa rigida si nu se puteau cere milioane numai pentru atat . :D

Ce pot sa spun este ca foarte multi posesori de mulinete cu baitrunner isi pun si bucsa pentru frana rapida . De ce ? Chiar daca trecerea intre extremele franei se face destul de rapid cu maneta baitrunner-ului atunci cand aruncam , totusi in timpul drill-ului frana aia tare de la aruncare trebuie slabita foarte mult ( mai nou se pescuieste absolut normal cu fire de 0,20 ) . Aceeasi frana slabita trebuie stransa iar cu 8-10 rasuciri atunci cand trebuie sa aruncam . Deci munca este aceeiasi ca in cazul unei mulinete simple , cu frana progresiva , fara baitrunner .
La noi se prinde ceva mai mult peste si frana progresiva , chiar daca este insotita de baitrunner, este deranjanta.
Nu mai pun situatiile in care pestele pleaca puternic si cuplarea baitrunner-ului poate sa duca la ruptura. Am cateva exemple , nume mari , nu le dau ! :D

In pescuitul crapului pe balti nu vad mari avantaje pentru mulinete cu baitrunner. Masa aferenta sistemului mareste greutatea mulinetei . Acest lucru este un dezavantaj in aruncare ( se stie ca sunt preferate mulinetele usoare ce dau o revenire mai buna ) cat si in confortul dorit.
Unde vad util baitrunner-ul ( si unde il folosesc) este la Dunare . Mulineta in asteptare trebuie sa fie permisiva ca franare , dar odata intepat pestele reglajul trebuie sa fie foarte bine facut, spre limita maxima a acestuia . O frana rapida nu reuseste acest lucru deoarece strangerea franei nu poate sa fie prestabilita , iar micile abateri de reglare pot rupe firul sau pot lasa o libertate prea mare care nu ajuta in specificul pescuitului in agatatura.
Tot util consider baitrunner-ul in pescuitul la clonc , in care , dupa ce somnul trage ( frana lejera ), trebuie sa intepam repede si ferm . De multe ori la acest pescuit se pun ambele maini pe lanseta , iar reglajul franei daca nu este prestabilit, poate sa creeze probleme .

P.S. am facut pana acum peste 800 bucsi pentru frana rapida. Au fost facute modificari pe majoritatea mulinetelor de crap care nu aveau frana rapida , multe prevazute cu baitrunner. Arculete nu am dat niciunul chiar daca am strans o gramada ! :wink: Cam asta este parerea pe care o cunosc .

Dan Mitranescu
Veteran

Obisnuinta sau placerea fata de sistemul baitrunner nu sunt de contestat. Eu am incercat sa expun, conform subiectului, numai partea utila , fiind totodata adeptul acesteia.
Si in niciun caz nu vreau sa supar posesorii de mulinete cu baitrunner . Am si eu ! :D

( pentru Dunare :D )

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

eu sunt fix invers :)
am mulinete cu batirunner pt pescuit pe lac si mulinete fara baitrunner pt dunare
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie:eu sunt fix invers :)
am mulinete cu batirunner pt pescuit pe lac si mulinete fara baitrunner pt dunare
Nu este chiar fix :D pentru ca cele pentru Dunare nu sunt cu frana rapida ( cred ) ca sa fie mai greu de utilizat acolo . Frana reglata pentru scos pestele la Dunare este cam tot aia pentru aruncat asa ca nu se pierde mult timp cu stransul si desfacutul franei ( ma refer la cele cu frana progresiva , dar fara baitrunner ). In plus frana progresiva ofera un reglaj fara riscuri, la mici scapari in utilizare, ca in cazul franei rapide. Daca sunt cu frana rapida ... am arculete gratis . :D

Cele pentru lac sunt placerea ta. Nu ma priveste. :D

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Intradevar, cele pt Dunare nu au frana rapida. Am niste mulinete mai vechi luate de prin dragon acum vreo 10 ani, nici nu cred ca exista frana rapida atunci :).
Chiar ma gandeam sa imi iau un set nou de mulinete anul asta inainte de expeditia din delta din septembrie, iar una din optiuni este hakuyo xd 6000. Am vazut undeva aceasta mulineta si mi-a placut, dar avea frana rapida montata, asa vin ele din China standard?
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie:Intradevar, cele pt Dunare nu au frana rapida. Am niste mulinete mai vechi luate de prin dragon acum vreo 10 ani, nici nu cred ca exista frana rapida atunci :).
Chiar ma gandeam sa imi iau un set nou de mulinete anul asta inainte de expeditia din delta din septembrie, iar una din optiuni este hakuyo xd 6000. Am vazut undeva aceasta mulineta si mi-a placut, dar avea frana rapida montata, asa vin ele din China standard?
Asa vin , dar au in cutie si arcul pentru frana progresiva . Se schimba in doua minute.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”