Trasee frecventate de crap

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Moose_master
Puncte: 0

Traseu

Mesaj de Moose_master »

Traseul crapilor are la baza aceleasi principii ca traseul salbaticiunilor din padure. Ca sa fac o paralela cu cealalta mostenire ancestrala(vanatoarea), am sa dau ca exemplu mistretul. Si crapul si mistretul sunt salbaticiuni care traiesc in grup. Urmeaza aceleasi trasee(fara cea mai mica abatere), au aceleasi obiceiuri, mananca si se odihnesc in acelasi fel.
Asta este valabil la salbaticiunile care traiesc in grup(crapi si mistreti deopotriva).

Cu totul diferita este povestea cand vine vorba despre (obsesia mea) : EXEMPLARELE CAPITALE.
Aici vorbim despre exemplare de trofeu(vorbind de mistret) si despre BALAURI(crapi capitali).
Balaurii nu traiesc in grup, ci au teritoriu propriu. Daca esti ghidus poti prinde un balaur la nesfarsit in acelasi loc(de retinut: in acelasi loc). Balaurii sunt prea comozi sa mai ia in piept curentii puternici ai apelor curgatoare. Ei prefera apele calme, dar oxigenate, limpezi. Isi cunosc teritoriul ca in palma, stiu fiecare piatra si fiecare smoc de iarba din teritoriu.
La balauri, dibacia consta in ai afla teritoriul. Odata aflat locul restul este doar treaba de ghidusie personala in al scoate la saltea.

Si cu toate parerile noastre, cu toate cunoastiintele noastre, de fapt nu stim nimic cu adevarat important. Omul in general crede ca este superior pentru ca are unelte din ce in ce mai perfectionate. Insa nici o Beretta Teknys si nici un Slug, nici o Harrison Ballista si nici o BBLC nu vor fi vreodata indeajuns de performante ca sa inchei capitolul mistret sau crap. Aceste fiinte legendare sunt creatii mult prea performante si prea bine puse la punct ca sa poata fi "citite" si invinse vreodata de o minte omeneasca.
Si intr-un fel poate ca este mai bine asa.

Respect tuturor obsedatilor. Stima grea Maestrului Cornel Rosioru !

Moose

P.S. Obsedatii de genul Marius(aka Supercarpio) ar trebui incurajati sa posteze mai des pe forum filmulete de interes comun.
APCR Canadian Branch

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Salut Marius, salut Niki.
Eu stiam ca Marius are si articole interesante prin revistele de specialitate. Nu ar fi rau sa posteze ce crede el ca e mai interesant.
Ce zici Marius?
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

supercarpio

Mesaj de supercarpio »

Sigur ca da. Articolul este scurt dar, zic eu, interesant. Este in redactare si o sa apara in curind.

Ma intorc pe site si o sa incerc sa postez o traducere.
-Marius (Dr. A)
Carp Anglers Group, USA
http://www.carpanglersgroup.com/

"The ..... is not what it used to be."

florin-v

Mesaj de florin-v »

Fratilor, nu stiu cum este dar dupa atatia ani de pescuit (fara concursuri) eu am ajuns la o singura concluzie care pe zi ce trece se amplifica si mai tare, iat-o:
CRAPUL este ca o CURVA daca vrea sa puna botu' pune daca nu sta in casa.
Ca la orice vietate eu zica ca nu siguranta este pe primul loc si nevoia de a se hrani, asa ca prin urmare v-a risca sa iasa din boscheti si sa vina la un miros de squid sau de ce o mai fi el. Trebiue doar sa-l aducem in zona cu ceva dar asta nu inseamna ca daca v-a veni este si obligat sa manance si aici intervenim noi oferindu-i cireasa de pe tort, acea gura de mancare pe care o incercam si noi cand cineva ne obliga sau mirosul ne indeamna sa-l gustam chiar daca avem burtiile pline.
Legat de traseul lor pana si tamvaiele isi mai schimaba traseul da pai AIA pe care ne chinuim noi sa-i prindem. Eu cred ca frecventeaza anumite trasee pentru ca stie ca acolo are mancare iar pentru el este suficient. De ce sa se duca in alta parte chiar daca este ceva de papa acolo daca o are mai aproape !!!!
Pia cred ca este la la noi de ce sa ma duc la cora pantelimon cand pot sa ma duc la cora militari ca stau un drumul tabeei gasesc aceasi mancare aceleasi preturi...........ma costa benzina mai mult , timpul este limitat........iar el isi consuma energia asta daca nu este cumva la o dieta si are nevoie de regim sa mai slabeasac ca are burta aia cat cortul meu. :D :D :D
Va salut si ne vedem la expo, peris si meciul romania contra inventatoriilor de bile fotbal si o limba internationala ( ba da ai drakului sunt astia.)
" NU MARI, DA RARI "

Andrei I.

Mesaj de Andrei I. »

florin-v scrie:Fratilor, nu stiu cum este dar dupa atatia ani de pescuit (fara concursuri) eu am ajuns la o singura concluzie care pe zi ce trece se amplifica si mai tare, iat-o:
CRAPUL este ca o CURVA daca vrea sa puna botu' pune daca nu sta in casa.
Ca la orice vietate eu zica ca nu siguranta este pe primul loc si nevoia de a se hrani, asa ca prin urmare v-a risca sa iasa din boscheti si sa vina la un miros de squid sau de ce o mai fi el. Trebiue doar sa-l aducem in zona cu ceva dar asta nu inseamna ca daca v-a veni este si obligat sa manance si aici intervenim noi oferindu-i cireasa de pe tort, acea gura de mancare pe care o incercam si noi cand cineva ne obliga sau mirosul ne indeamna sa-l gustam chiar daca avem burtiile pline.
Legat de traseul lor pana si tamvaiele isi mai schimaba traseul da pai AIA pe care ne chinuim noi sa-i prindem. Eu cred ca frecventeaza anumite trasee pentru ca stie ca acolo are mancare iar pentru el este suficient. De ce sa se duca in alta parte chiar daca este ceva de papa acolo daca o are mai aproape !!!!
Pia cred ca este la la noi de ce sa ma duc la cora pantelimon cand pot sa ma duc la cora militari ca stau un drumul tabeei gasesc aceasi mancare aceleasi preturi...........ma costa benzina mai mult , timpul este limitat........iar el isi consuma energia asta daca nu este cumva la o dieta si are nevoie de regim sa mai slabeasac ca are burta aia cat cortul meu. :D :D :D
Va salut si ne vedem la expo, peris si meciul romania contra inventatoriilor de bile fotbal si o limba internationala ( ba da ai drakului sunt astia.)
In principiu cred ca ai dreptate...dar in special pentru baltile pe care nu se pescuieste foarte intens si nu se nadeste excesiv ca pe cele de concurs. Eu cred ca siguranta joaca un rol determinant in alegerea traseelor in baltile intens pescuite. Fac o paralela cu un caine maidanez...daca ii da de mancare baba de la 3 in acelasi castron de ani de zile la scara blocului, nu-si mai misca fundu' nici pana in coltul blocului, dar daca dintr-o data in fiecare zi vine un nene si ii da 2 bete pe carca in locul in care el mananca de ani de zile, s-ar putea sa se ascunda intr-un tufis, sa pandeasca cand vine baba cu mancare, mananca si apoi se intoarce in tufis de frica batului.

Iar vis-a-vis de paralela ta cu hypermarketurile e la fel...daca ai sti ca in drumul tau pana la cora militari sti ca sunt niste baieti care te pandesc sa-ti rupa capu'....cred ca te duci in pantelimon sa-ti cumperi alune tigrate:)

Sigur foamea...ne impinge pe toti la gesturi disperate, si bineinteles ca si crapul decat sa moara de foame se va risca sa inghita si un ac...dar..mai rar crapi atat de infometati in baltile din jurul Bucurestiului.
Andrei I.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”