Traseul crapilor are la baza aceleasi principii ca traseul salbaticiunilor din padure. Ca sa fac o paralela cu cealalta mostenire ancestrala(vanatoarea), am sa dau ca exemplu mistretul. Si crapul si mistretul sunt salbaticiuni care traiesc in grup. Urmeaza aceleasi trasee(fara cea mai mica abatere), au aceleasi obiceiuri, mananca si se odihnesc in acelasi fel.
Asta este valabil la salbaticiunile care traiesc in grup(crapi si mistreti deopotriva).
Cu totul diferita este povestea cand vine vorba despre (obsesia mea) : EXEMPLARELE CAPITALE.
Aici vorbim despre exemplare de trofeu(vorbind de mistret) si despre BALAURI(crapi capitali).
Balaurii nu traiesc in grup, ci au teritoriu propriu. Daca esti ghidus poti prinde un balaur la nesfarsit in acelasi loc(de retinut: in acelasi loc). Balaurii sunt prea comozi sa mai ia in piept curentii puternici ai apelor curgatoare. Ei prefera apele calme, dar oxigenate, limpezi. Isi cunosc teritoriul ca in palma, stiu fiecare piatra si fiecare smoc de iarba din teritoriu.
La balauri, dibacia consta in ai afla teritoriul. Odata aflat locul restul este doar treaba de ghidusie personala in al scoate la saltea.
Si cu toate parerile noastre, cu toate cunoastiintele noastre, de fapt nu stim nimic cu adevarat important. Omul in general crede ca este superior pentru ca are unelte din ce in ce mai perfectionate. Insa nici o Beretta Teknys si nici un Slug, nici o Harrison Ballista si nici o BBLC nu vor fi vreodata indeajuns de performante ca sa inchei capitolul mistret sau crap. Aceste fiinte legendare sunt creatii mult prea performante si prea bine puse la punct ca sa poata fi "citite" si invinse vreodata de o minte omeneasca.
Si intr-un fel poate ca este mai bine asa.
Respect tuturor obsedatilor. Stima grea Maestrului Cornel Rosioru !
Moose
P.S. Obsedatii de genul Marius(aka Supercarpio) ar trebui incurajati sa posteze mai des pe forum filmulete de interes comun.