...sa le schimb, sa nu le schimb?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Daaaaan
Puncte: 0

...sa le schimb, sa nu le schimb?

Mesaj de Daaaaan »

Salut

Am o mare dilema, si va cer si vouă parerea...am mai postat-o pe un forum :)

Am inceput cu pescuitul de 2 ani, am vreo 30-40 de iesiri facute si cateva zeci bune de pesti trasi pe mal...nu ma consider experimentat, nici pe departe...poate doar trecut de partea cu "incepatoreala". Cand am inceput sa-mi iau scule am urmat un principiu celebru - "sunt prea sarac sa-mi iau lucruri ieftine" - prin urmare mi-am ales 3 lansete Okuma Epix V2 de 3.90 la 3.5 lbs. si 3 mulinete Okuma Longbow LB65, la indrumarea unor pescari cu putin mai multa experienta. Sunt bete rezistente, relativ rigide, la un moment dat am dat si cu Spomb-ul nu foarte incarcat cu ele, nu am nimic de comentat de rau la adresa lor. Mulinetele la fel, nu caraie, nu aduna firul aiurea, nimic.

Toate bune si frumoase pana cand am stat pe balta sa ma uit la un coleg pescar cu niste lansete Carp Expert LongCast de 3 lbs, cum se distreaza cu ciortanii de 2-3 kg si ce drill frumos are. Avea senzatiile pe care le am eu cu crapii de 7-8 kg!!!...care sunt destul de rari pe baltile din zona Clujului.

Concluzia e ca: vreau si eu lansete de 3 lbs. ...evident, imperecheate cu mulinetele aferente. Ce modele imi sugerati - bugetul e de maxim 300 lei/buc. lanseta, 300 lei/buc. mulineta. Progresive, semiparabolice, parabolice?

Si...cu ale mele ce sa fac? Pastrez 2 si imi iau 2 de 3 lbs. sau le vand pe toate si imi iau totul de 3 lbs.? Nu am pretentii la lanseuri foarte lungi dar parca nici nu le-as vinde pe jumatate pretul...

Scuze pt post-ul kilometric

atb333atb

Re: ...sa le schimb, sa nu le schimb?

Mesaj de atb333atb »

La santejude la tibi o sa ai parte de driluri faine si cu pesti mai mici. Toata lumea cauta sa schimbe lansete mai mori cu unele mai tari iar okuma epix sunt chiar moi...
Ca sa ai parte de dril trebuie sa prinzi pestii respectivi iar ca sa-i prinzi uneori mai ai nevoie de distanta motiv pentru care 99% din pescari cauta lansete de la 3,5 in sus ca sa poata lansa. Pe de alta parte daca sunt agataturi un bat moale te poate face sa pierzi pestele pe inceputul drilului cand pestele e odihnit, chiar daca per ansamblu il obosesc mai repede.
Poate o sa te indrepti si spre locatiile din bihor care is lacuri ceva mai serioase Fughiu, Cetariu, Sisterea sau in Ungaria.
Nu e o idee foarte buna sa schimbi betele cu unele mai moi ci din potriva eu consider ca pe termen lung e o prostie, dar in fons fiecare stie cat si ce doreste de la o partida de pescuit. Daca targetul sunt ciortani si nu o sa pescuiesti niciodata pe lacuri mai adevarate atunci nu am ce sa zic...
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

atb333atb scrie:La santejude la tibi o sa ai parte de driluri faine si cu pesti mai mici. Toata lumea cauta sa schimbe lansete mai mori cu unele mai tari iar okuma epix sunt chiar moi...
Ca sa ai parte de dril trebuie sa prinzi pestii respectivi iar ca sa-i prinzi uneori mai ai nevoie de distanta motiv pentru care 99% din pescari cauta lansete de la 3,5 in sus ca sa poata lansa. Pe de alta parte daca sunt agataturi un bat moale te poate face sa pierzi pestele pe inceputul drilului cand pestele e odihnit, chiar daca per ansamblu il obosesc mai repede.
Poate o sa te indrepti si spre locatiile din bihor care is lacuri ceva mai serioase Fughiu, Cetariu, Sisterea sau in Ungaria.
Nu e o idee foarte buna sa schimbi betele cu unele mai moi ci din potriva eu consider ca pe termen lung e o prostie, dar in fons fiecare stie cat si ce doreste de la o partida de pescuit. Daca targetul sunt ciortani si nu o sa pescuiesti niciodata pe lacuri mai adevarate atunci nu am ce sa zic...
Nu sunt target ciortanii...dar nu prea am timpul necesar deplasărilor lungi, ce sa mai zic de ungaria. Cel putin pana in august anul viitor sigur nu.

Tu zici să nu le schimb, am inteles. Ar fi pont să iau doar 2 si sa am pe rod-pod 2 de 3.5 si 2 de 3 lbs? Bănuiesc că un set cumplet de 3 lbs, pe langa cel de 3.5 in opinia ta iese din discutie...nu?

BBadescu

Mesaj de BBadescu »

Eu zic ca iți poți lua 2 asa și 2 asa.

Eu am 2 seturi de câte doua bucăți și în funcție de unde ma duc aleg cu care merg. Asta pentru ca de obicei partidele mele au 12 h și am considerat nu merita sa car 4 bete după mine. Sigur, am pescuit liniștit și cu toate 4, fără probleme.

Sa cumperi seturi complete (4 bucăți) iți recomand doar dacă banii nu sunt o problemă și ai spațiu de depozitare adecvat. Altfel nu.

Eu am optat să las T/C-ul de 3,5 lbs și să variez acțiunea betelor.

Încă ceva: vezi cu care te împaci mai bine...3,6 sau 3,9. Eu după ce am pescuit 4 ani cu 3,90 am ajuns la concluzia ca ma simt mai bine cu cele de 3,60. ;-)

Fir întins!
...cum se poate prinde pestele mic cu unelte mari...

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Merge 2-2 pentru ca poti sa arunci cu 2 pe la 60 de m si cu inca 2 pe la 80 sau mai mult...

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Daaaaan scrie: Bănuiesc că un set cumplet de 3 lbs, pe langa cel de 3.5 in opinia ta iese din discutie...nu?
Da. Daca vrei sa driluiesti ciortani ar fi indicat sa-ti iei un set de 2-3 bete de 3.60 cu tc de maxim 2.75. Altfel nu cred ca merita schimbul ansamblului.

aurelian_solomon

Mesaj de aurelian_solomon »

Inceraca lansete de feeder, sa chinuit un coleg cu un crapcean de 4 kg 30 min sa-l scoata, avea si o mulineta mica :D

mircea2007

Mesaj de mircea2007 »

Salut,
eu am inceput cu nsite bete de 3.6, de 3 lbs. mi-au placut, au fost ok, pana am decis sa imi iau ceva mai teapan.
mi-am luat de 3.5 lbs. nu am vandut betele, tocmai pe ideea ca, sa am si un set de bete mai moi.
Stii de cate ori am folosit setul de bete de 3 lbs? (in 2 ani) - niciodata.
parerea mea ii ca nu are rost sa faci un down-grade la echipament. si vorba vine, in zona clujului, sincer nu prea are rost sa ai echipament de crap, pt ca nu sunt crapi (ce mai ii pe la Tibi)
eu zic sa iti tii betele, si sa te orientezi catre alte lacuri
Stima,
Mircea

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

mircea2007 scrie:Salut,
eu am inceput cu nsite bete de 3.6, de 3 lbs. mi-au placut, au fost ok, pana am decis sa imi iau ceva mai teapan.
mi-am luat de 3.5 lbs. nu am vandut betele, tocmai pe ideea ca, sa am un set de bete mai moi.
Stii de cate ori am folosit setul de bete de 3 lbs? (in 2 ani) - niciodata.
parerea mea ii ca nu are rost sa faci un down-grade la echipament. si vorba vine, in zona clujului, sincer nu prea are rost sa ai echipament de crap, pt ca nu sunt crapi (ce mai ii pe la Tibi)
eu zic sa iti tii betele, si sa te orientezi catre alte lacuri
Stima,
Mircea
Trecerea de la 3.5 lbs la 3 lbs e considerata un downgrade? Eu stiam ca TC-ul e o caracteristica în sine care se alege functie de nevoile fiecaruia...nu? La fel cum e si actiunea...

Intr-adevar in zona Clujului doar pe la Tibi ai sanse reale de a prinde ceva peste 3-4 kg...problema e ca eu nu tot timpul pot ajunge pana acolo...mai merg si la Sote la Ciurila pt partide de 12 ore sau chiar 6 ore...si acolo cu betele mele oricum pot sa lansez în lacul vecin :))))

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Sa vezi dupa ce o sa prinzi microbul si o sa "rupi" mai mult timp liber in acest scop ca o sa reconsideri betele de 3 lb. Chestia cu drilul prelungit e extrem de relativa. Daca mergi pe un lac serios si ai driluri duble sau dese o sa vrei sa prinzi cantitate in timp scurt si o sa pui mai putin pret pe placerea drilului.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”