MTX 14 vs MTX 16

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Lao
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: MTX 14 vs MTX 16

Mesaj de Lao »

arsenedaniel scrie: - arunc cu 14-le mai mult cu cam 10m poate 15 nu pot spune sigur
Probabil arunci mai mult cu 14 deoarece esti invatat cu ea. Insa dupa ce o sa te obisnuiesti si cu 16, diferenta intre ele va fi insesizabila.

arsenedaniel

Mesaj de arsenedaniel »

Nu sunt obisnuit cu 14-le. Am cumparat odata 14+16. Cu 14-le am mai aruncat doar odata de proba de la un coleg.
14-le e mai rigid, mai "par" deci teoretic mai bun pt aduncari. In cazul meu teoria s-a confirmat si practic.
Recunosc ca sunt incepator la capitolul aruncari.
Am uitat sa precizez ca am aruncat cu ambele cu plumb picatura de 110g cand am obtinut distanta aia de 10m diferenta.
La aruncarile cu momitor distantele au fost asemanatoare si destul de scurte comparativ cu cele cu plumb. Nu prea imi ies aruncarile cu momitor... Tipul momitorului a fost cel spiralat MV2.

Ca o concluzie: eu sunt multumit de cum se comporta lansetele. Le recomand cu placere.

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

Si eu, dupa ce am citit aceste 6 pagini, nu pot spune decat ca mesajele care nu au nicio legatura cu subiectul ar trebuie sa fie mutate in alta sectiune, asta datorita faptului ca nu sunt adeptul stergerii postarilor, chiar si atunci cand depasesc o anumita limita! Insa, probabil ca si altii, nu inteleg[sau, mai bine zis, inteleg de ce este Romania asa cum este, vazand cum sunt mult romani(sic)] de ce nu pot sa vad ce inele are, de exemplu, MTX 16(inelul de plecare, de 40 sau 50?) pentru ca unul sau altul nu au altceva de facut(sa navigheze pe forum-uri UK) si aglomereaza si deturneaza topic-ul cu postari inutile continuate cu polemici sterile! Daca gaseam, barem, o parere bazata pe o experienta cu o anumita lanseta, despre punctele tari si cele slabe, in cazul celor care au folosit respectiva lanseta, nu in situatia in care doar vorbesc si au numai opinii virtuale, dupa brand-uri si pret! Deci, care este inelul de plecare la MTX 16, de 40, sau de 50?
Inca un aspect pe care nu l-am retinut, oferta MTX 15 era despre un MTX 14 + un varf de MTX 16, sau un MTX 16 + un varf de MTX 14?
P.S. Dupa ce am adunat o serie de echipamente de crap si de rapitor care ma indreptatesc sa imi pot exprima o parere cat de cat intemeiata, am ajuns la o concluzie(si nu numai in ce priveste pescuitul, in aproape orice domeniu, inclusiv cel auto, care era atins de cateva postari anterioare): daca vreau sa colectionez, caut obiecte noi, de cea mai buna calitate, scumpe(dar din preturile scumpe pentru acelasi obiect caut varianta cea mai rezonabila), iar daca doresc sa folosesc obiectul respectiv, caut pretul rezonabil, la un echipament de top, folosit, dar intr-o stare cat mai buna, sau caut un articol care sa ma convinga din punct de vedere al calitatii(si al parerilor pro si contra, dupa ce am si probat, daca se poate, respectivul produs) si al pretului(incercand sa respect cele trei reguli: 1. Nu sunt atat de bogat incat sa-mi cumpar lucruri ieftine; 2. Nu toate lucrurile scumpe sunt si bune; 3. Nu toate lucrurile ieftine sunt si proaste; bineinteles cu exceptiile fiecareia)!
P.S. Daca nu ma tenteaza competitiile, si, de obicei, mergeam la pescuit de agrement/recreativ, dupa ce am schimbat de doua ori un varf de vreo 600-650 lei dupa ce a fost calcat de un coleg o data, si din vina mea alta data, prefer sa folosesc in varianta("de zi de zi", unde ma pot adapta, mai ales pentru a evita probleme pe care le-am intampinat in trecut) lejera un echipament rezonabil cu un pret rezonabil, la care cred ca as opera modificarea de a adauga un set de MTX 15!
P.P.S. Off topic, apropo de masini vechi, ML-ul vechi are toate sansele sa fie mai bun decat cel nou, mai ales daca vorbim despre cel nou full option(nu am ML, ci un alt SUV, despre care am vazut/simtit/auzit ca, desi are destule probleme, oricum, sunt mai putine decat la contracanditatele sale directe), si nu numai, asa ca aratati-mi un autoturism nou si cu multe optiuni care are sanse sa fie mai rezistent si cu mai putine probleme decat unul mai vechi, si, credeti-ma, si in acest domeniu am ajuns, pe pielea mea, sa aflu si sa stiu despre/de ce vorbesc, mai ales in Romania, unde sunt multi care iti pot strica si un lucru ieftin, daramite un lucru scump!
P.P.P.S. Inca ceva, am mai spus-o si repet, dupa cum nu toate lucrurile (mai)ieftine sunt si proaste, nici toate produsele made in China sunt cele mai ieftine/proaste, avem pe masura ce trece timpul exemple "fara numar" de obiecte produse oriunde de calitate foarte proasta, cel mai bun exemplu fiind despre multe produse turcesti, dupa cum in China, datorita manoperei foarte ieftine, si politicii guvernului chinez, tot mai multi producatori mari/celebri, si nu numai, care incurajeaza neo-sclavagismul pentru angajatii chinezi, si-au mutat liniile de productie acolo! In Romania, pentru cererea foarte/din ce in ce mai mare de obiecte cat mai ieftine(care sunt si din ce in ce mai proaste din punct de vedere calitativ) am ajuns sa ne plangem din aceasta cauza, insa, daca vrei un raport calitate-pret corect, nu poti cere calitate (aproape)maxima la pret minim, pentru ca nu prea se poate, sau cine crede ca poate produce ceva la acest standard, este liber sa incerce, deocamdata, ca si la produsele chinezesti, si nu numai, daca doresti produse de o anumita calitate, trebuie mai intai sa cauti, sa te informezi, sa probezi, dupa care sa te hotarasti dupa bugetul pe care l-ai alocat pentru asta, si eu cred ca MTX-urile se incadreaza in categoria produselor care merita interes!
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
Înțeleptul nu spune ce știe, prostul nu știe ce spune!

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

Am revazut postarea respectiva, este vorba despre un MTX 14 + un varf de MTX 16 = MTX 15!
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!

arsenedaniel

Mesaj de arsenedaniel »

MTX16 vine numai cu inel de plecare de 50.

Subscriu ca multe obiecte in general sunt de calitate foarte proasta in ziua de azi. Focusul este pus pe marketing in detrimentul calitatii.
Si eu precum multi altii am incercat mai multe scule pana am ajuns la cele optime (sper ca am ajuns :) ). Ca o observatie la fiecare stil de pescuit: crap, feeder, match si spining am produse de la producatori diferiti. Daca nu vrei sa gresesti cand cumperi ceva: ce vezi la toata lumea cumpara si tu ca ai sanse sa nu te frigi cu produsele cumparate. Un exemplu poate fi MTX14.

La capitolul lansete crap voi ramane o buna perioada la MTX15-urile mele.
In functie de distanta de pescuit imi pot alege varfurile mai moi sau mai rigide.

romanraul

Mesaj de romanraul »

Imi cer scuze ca intervin si eu ca musca in branza.... dar poate cineva sa imi zica de unde pot sa imi cumpar un varf de MTX 8, 3.9 m rupt in lanseu ??? :) pacat de cotor :D
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

arsenedaniel scrie:MTX16 vine numai cu inel de plecare de 50.

Subscriu ca multe obiecte in general sunt de calitate foarte proasta in ziua de azi. Focusul este pus pe marketing in detrimentul calitatii.
Si eu precum multi altii am incercat mai multe scule pana am ajuns la cele optime (sper ca am ajuns :) ). Ca o observatie la fiecare stil de pescuit: crap, feeder, match si spining am produse de la producatori diferiti. Daca nu vrei sa gresesti cand cumperi ceva: ce vezi la toata lumea cumpara si tu ca ai sanse sa nu te frigi cu produsele cumparate. Un exemplu poate fi MTX14.

In functie de distanta de pescuit imi pot alege varfurile mai moi sau mai rigide.
Ok, multumesc pentru raspuns, dar am inteles ca MTX 15 vine cu baza de MTX 14, deci poate avea ori plecare de 40, ori de 50, sau este/era la alegere? Cand le-ai cumparat? Se mai pot cumpara acum, sau doar la comanda?

Lucian Mustățea

Mesaj de Lucian Mustățea »

As fi interesat daca se poate achizitiona doar tronsonul de varf de la mtx 16 intrucat detin mtx14 si daca se poate comunica un pret pentru acest tronson de varf. Multumesc!
Nume utilizator schimbat din lucfish

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

freespirit scrie:
arsenedaniel scrie:MTX16 vine numai cu inel de plecare de 50.

Ok, multumesc pentru raspuns, dar am inteles ca MTX 15 vine cu baza de MTX 14, deci poate avea ori plecare de 40, ori de 50, sau este/era la alegere? Cand le-ai cumparat? Se mai pot cumpara acum, sau doar la comanda?
MTX 16 are exclusiv inel de plecare de 50
MTX 15 are cotor de MTX 14 (deci poate avea si inel de 40 si de 50)
Critic echilibrat

iulixa

Mesaj de iulixa »

lucfish scrie:As fi interesat daca se poate achizitiona doar tronsonul de varf de la mtx 16 intrucat detin mtx14 si daca se poate comunica un pret pentru acest tronson de varf. Multumesc!
Da, buna intrebare.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”