Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Firele colorate fluorescent in masa materialului confera o buna vizibilitate . Compromisul este dat de faptul ca pierd la maleabilitate si rezistenta la nod.ingerasdefoc scrie:Salut.imi spuneti va rog ce fir din lista de mai jos ar fi cel mai ok pt lanseuri la distanta si rezistenta la abraziune?
ele toate-s moi,fara memorie si rezistente dar as vrea sa stiu dak a folosit cineva macar unul din firele astea doua.
http://www.AUTO: Linkurile sunt permise doar partenerilor Crapmania.ro/t-force-xps-long-c ... -distanta/
http://www.fishmag.ro/fire/fire-crap-mo ... asting.htm
cum nu isi are rostul? vezi firul mai bine... atat noaptea cat si ziua iti dai seama mai usor daca ai dat lansetele una peste alta, unde intra firul in apa, etc.. multi zic insa ca e mai putin rezistent... acum nu stiu ce merita si ce nu dar e clar ca fiecare gen de fir are avantaje si dezavantajeyoogoofy scrie:Am folosit S-force LC de la Trabucco sezonul asta, de 0.28mm, sincer ma asteptam sa fie putin mai tare, mai rezistent. In shimb ii foarte matasos, nu are memorie deloc. Personal, cred ca voi renunta la firele fluo de la anul, nu merita investitia, si nu-si au rostul dupa parerea mea.
osc1or scrie:cum nu isi are rostul? vezi firul mai bine... atat noaptea cat si ziua iti dai seama mai usor daca ai dat lansetele una peste alta, unde intra firul in apa, etc.. multi zic insa ca e mai putin rezistent... acum nu stiu ce merita si ce nu dar e clar ca fiecare gen de fir are avantaje si dezavantajeyoogoofy scrie:Am folosit S-force LC de la Trabucco sezonul asta, de 0.28mm, sincer ma asteptam sa fie putin mai tare, mai rezistent. In shimb ii foarte matasos, nu are memorie deloc. Personal, cred ca voi renunta la firele fluo de la anul, nu merita investitia, si nu-si au rostul dupa parerea mea.
Firele colorate fluorescent in masa materialului sunt mai slabe si rigide. Adica cele cu grad de transparenta minim. La acestea colorantul intra in structura firului.ionut72 scrie:...
P.S. Da, firele fluo au rezistenta mai scazuta decat a celorlalte.
Dan Mitranescu scrie:Firele colorate fluorescent in masa materialului sunt mai slabe si rigide. Adica cele cu grad de transparenta minim. La acestea colorantul intra in structura firului.ionut72 scrie:...
P.S. Da, firele fluo au rezistenta mai scazuta decat a celorlalte.
In schimb, la firele fluorescente care raman totusi transparente , vopsirea se face la final , intr-un strat de suprafata. Acesta este motivul pentru care culoarea nu ramane atat de pronuntata ca in cazul celorlalte.
Lucrez cu una dintre cele mai bune fabrici de fire de 6 ani si imi comand firele pentru magazin direct de acolo. Daca se putea face un fir colorar cat mai vizibil , rezistent la nod si maleabil , il aduceam de mult. Nu stiu cat se distinge pe monitor , dar firele colorate la suprafata arata asa :
http://danmitranescu.ro/59_238/MONOFILA ... LINETE.php
au aceiasi parametrii mecanici ca varianta inchisa la culoare .
Am optat pentru rezistenta si maleabilitate in defavoarea culorii pronuntate . Asa reusesc sa pescuiesc in majoritatea concursurilor cu 0,20 fara riscuri de rupere a firului si lanseuri maxime pentru diametrul unui monofilament. Si totusi firele se vad cand am nevoie ...