monofilamente fluo

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

ingerasdefoc
Puncte: 0

monofilamente fluo

Mesaj de ingerasdefoc »

Salut.imi spuneti va rog ce fir din lista de mai jos ar fi cel mai ok pt lanseuri la distanta si rezistenta la abraziune?
ele toate-s moi,fara memorie si rezistente dar as vrea sa stiu dak a folosit cineva macar unul din firele astea doua.

http://www.AUTO: Linkurile sunt permise doar partenerilor Crapmania.ro/t-force-xps-long-c ... -distanta/

http://www.fishmag.ro/fire/fire-crap-mo ... asting.htm

Dan Mitranescu
Veteran

Re: monofilamente fluo

Mesaj de Dan Mitranescu »

ingerasdefoc scrie:Salut.imi spuneti va rog ce fir din lista de mai jos ar fi cel mai ok pt lanseuri la distanta si rezistenta la abraziune?
ele toate-s moi,fara memorie si rezistente dar as vrea sa stiu dak a folosit cineva macar unul din firele astea doua.

http://www.AUTO: Linkurile sunt permise doar partenerilor Crapmania.ro/t-force-xps-long-c ... -distanta/

http://www.fishmag.ro/fire/fire-crap-mo ... asting.htm
Firele colorate fluorescent in masa materialului confera o buna vizibilitate . Compromisul este dat de faptul ca pierd la maleabilitate si rezistenta la nod.
Cauza o reprezinta colorantul fluorescent.
Valabil pentru toate marcile.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

iar mono rezistent la abraziune si " bun pentru distanta", adica subtire, nu exista
Critic echilibrat

yoogoofy

Mesaj de yoogoofy »

Am folosit S-force LC de la Trabucco sezonul asta, de 0.28mm, sincer ma asteptam sa fie putin mai tare, mai rezistent. In shimb ii foarte matasos, nu are memorie deloc. Personal, cred ca voi renunta la firele fluo de la anul, nu merita investitia, si nu-si au rostul dupa parerea mea.

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

am inteles.va multumesc.caut alt fir si o sa cer alte pareri.numai bine!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

yoogoofy scrie:Am folosit S-force LC de la Trabucco sezonul asta, de 0.28mm, sincer ma asteptam sa fie putin mai tare, mai rezistent. In shimb ii foarte matasos, nu are memorie deloc. Personal, cred ca voi renunta la firele fluo de la anul, nu merita investitia, si nu-si au rostul dupa parerea mea.
cum nu isi are rostul? vezi firul mai bine... atat noaptea cat si ziua iti dai seama mai usor daca ai dat lansetele una peste alta, unde intra firul in apa, etc.. multi zic insa ca e mai putin rezistent... acum nu stiu ce merita si ce nu dar e clar ca fiecare gen de fir are avantaje si dezavantaje
Critic echilibrat

max-carpfishing

Mesaj de max-carpfishing »

Sa nu mai stai stresat de chestiunea firelor fluorescente vs nefluorescente....poti alege linistit,dar dintre firele indicate pentru surf casting,firul pe care ai chef si care crezi iti place mai mult...il vezi tu mai bine,galben ,rosu,etc :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

osc1or scrie:
yoogoofy scrie:Am folosit S-force LC de la Trabucco sezonul asta, de 0.28mm, sincer ma asteptam sa fie putin mai tare, mai rezistent. In shimb ii foarte matasos, nu are memorie deloc. Personal, cred ca voi renunta la firele fluo de la anul, nu merita investitia, si nu-si au rostul dupa parerea mea.
cum nu isi are rostul? vezi firul mai bine... atat noaptea cat si ziua iti dai seama mai usor daca ai dat lansetele una peste alta, unde intra firul in apa, etc.. multi zic insa ca e mai putin rezistent... acum nu stiu ce merita si ce nu dar e clar ca fiecare gen de fir are avantaje si dezavantaje

Treaba asta cu "nevazutul firului" mie mi se pare o falsa problema: de 5 ani folosesc doar Shimano Technium Tournament Carp (care d' abia se vede si ziua) si n-am nici o problema. Si, pana la urma,, daca chiar nu se poate trece peste asta, exista solutii. Una dintre ele ar fi Solar Line Biter.

P.S. Da, firele fluo au rezistenta mai scazuta decat a celorlalte.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:...
Firele colorate fluorescent in masa materialului sunt mai slabe si rigide. Adica cele cu grad de transparenta minim. La acestea colorantul intra in structura firului.
In schimb, la firele fluorescente care raman totusi transparente , vopsirea se face la final , intr-un strat de suprafata. Acesta este motivul pentru care culoarea nu ramane atat de pronuntata ca in cazul celorlalte.

Lucrez cu una dintre cele mai bune fabrici de fire de 6 ani si imi comand firele pentru magazin direct de acolo. Daca se putea face un fir colorar cat mai vizibil , rezistent la nod si maleabil , il aduceam de mult. Nu stiu cat se distinge pe monitor , dar firele colorate la suprafata arata asa :
http://danmitranescu.ro/59_238/MONOFILA ... LINETE.php
au aceiasi parametrii mecanici ca varianta inchisa la culoare .
Am optat pentru rezistenta si maleabilitate in defavoarea culorii pronuntate . Asa reusesc sa pescuiesc in majoritatea concursurilor cu 0,20 fara riscuri de rupere a firului si lanseuri maxime pentru diametrul unui monofilament. Si totusi firele se vad cand am nevoie ...

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Dan Mitranescu scrie:
ionut72 scrie:...
Firele colorate fluorescent in masa materialului sunt mai slabe si rigide. Adica cele cu grad de transparenta minim. La acestea colorantul intra in structura firului.
In schimb, la firele fluorescente care raman totusi transparente , vopsirea se face la final , intr-un strat de suprafata. Acesta este motivul pentru care culoarea nu ramane atat de pronuntata ca in cazul celorlalte.

Lucrez cu una dintre cele mai bune fabrici de fire de 6 ani si imi comand firele pentru magazin direct de acolo. Daca se putea face un fir colorar cat mai vizibil , rezistent la nod si maleabil , il aduceam de mult. Nu stiu cat se distinge pe monitor , dar firele colorate la suprafata arata asa :
http://danmitranescu.ro/59_238/MONOFILA ... LINETE.php
au aceiasi parametrii mecanici ca varianta inchisa la culoare .
Am optat pentru rezistenta si maleabilitate in defavoarea culorii pronuntate . Asa reusesc sa pescuiesc in majoritatea concursurilor cu 0,20 fara riscuri de rupere a firului si lanseuri maxime pentru diametrul unui monofilament. Si totusi firele se vad cand am nevoie ...

salut Dan

Pentru sezonul viitor as vrea sa-mi schimb firele la mulinete si am vazut la tine pe site M-Line si Maxxx Distance. Din poze am vazut ca ambele sunt fluo. Imi poti spune te rog care este diferenta intre ele si pe care mi-l poti recomanda? Ma intereseaza dimensiunea de 0.25 mm, sa fie cat mai rezistent la nod si sa ma ajute la lansarile la distanta.

multumesc anticipat
A bad days fishing is better than a good day at work...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”