Recomandare mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

DumiD
Pescar de competitie

Re: Recomandare mulinete

Mesaj de DumiD »

gor965 scrie:
burtea grigore scrie:Ce parere aveti ...adica daca merita sa iau spector cel vechi daca gasesc si asa cum am spus il vreau nou ..am vazut ca si baboieru il folosea la concursuri si am auzit de la multi ca sunt destul de solide si de durata o sa le folosesc la balta dar si la dunare...datimi un sfat va rog...ms stima
Spector au fost mulinete de top ale Okuma si sunt f. fiabile . Problema lor a fost ca la un moment dat s-au apropiat prea tare de pretul mulinetelor din gama low ale Shimano .
Pai si care era buba? Te intreb pe tine pentru ca din ce am citit din postarile tale inclusiv pe alte forumuri am vazut ca esti intr-o oarecare masura fan Okuma. Tu ce ai cumpara in momentu asta, un Beastmaster 7000xta sau un Carp Distance de la Okuma, ca diferenta dintre ele este de 30 de ron,practic costa la fel. Crezi ca le-a fost frica astora de la Okuma de concurenta cu low entry de la Shimano, ca daca da ea inca exsista,un Navi 8000xtb costa cat o Carp Distance max4, deci nu vad de ce ar fi renuntat la Spector.

burtea grigore

Mesaj de burtea grigore »

Adica carp distance e mai buna decat un spector...deoarece nu am vazut ca pescarii buni a foloseasca distance mai mult decat un spector ...si apropo e bestaster7000xta am vaz ca nu sunt asa de scumpe dar intrebarea este daca isi fac treaba deoarece parca au 2 rulmenti i toti pescarii spun ......cu cat au mai multi rulmenti mulineta nu capata joc cu timpul ....totusi sa tinem cont ca e shimano...dar e su low cost ...ce parere aveti..stima si ms de raspuns.....fir intins.

gor965
Moderator
Puncte: 0

Mesaj de gor965 »

DumiD scrie:....Crezi ca le-a fost frica astora de la Okuma de concurenta cu low entry de la Shimano......
Nu e vorba de frica si nici macar de ce planuri si-a facut Okuma la acel moment. Pur si simplu pescarii care doreau sa-si cumpere mulinete s-au trezit pusi in fata unei dileme care n-a existat pana in urma cu 4-5 ani...respectiv, pretul mulinetelor high de la Okuma egalase pretul mulinetelor low de la Shimano . In urma cu 5-6 ani, pretul unui Axeon era cu 50-60% mai mic decat al unei Navi iar optiunea multora era in favoarea Okuma. Prin 2008-2009 pretul mulinetelor Okuma a sarit in sus (singura explicatie fiind pretul materiilor prime crescut la randu-i la nivel mondial). Shimano in schimb a reusit sa mentina un timp pretul la Navi si Biomnaster si ca atare a "furat" din clientii care-si luau Axeon sau Spector. Daca inainte era un prag intre mulientele high de la Okuma (cu preturi pana in 300 ron), cunoscute ca avand cel mai bun raport pret/calitate, si mulinetele low de la Shimano (cu preturi de la 450 ron), recunoscute ptr. fiabilitatea lor, odata cu apartitia noilor modele pe piata, pragul ala a disparut.

p.s.
Mie imi plac Okuma ptr. ca sunt mulinetele pe care mi-i le permit . Am avut mai multe modele in timp si pot sa spun ca si-au meritat fiecare leu platit la acea vreme ... insa, cand stiu ca am dat 95 ron pe un LongBow 65 iar acum aceeasi mulineta costa aproape dublu, ce sa mai zic...pe Powerliner am dat 170 ron si acum costa 250 ron...si nu e nici un progres tehnologic. De Shimano astea noi (Aerelex,Beastmaster,etc.) nu ma pronunt ca nu le cunosc, dar intotdeauna pretul se reflecta in calitate iar o mare parte din pretul lor e dat de (re)numele producatorului.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu zic sa cauti Spector sau Axeon AXS. Sunt modele care si-au dovedit fiabilitatea in timp.
Daca stau bine sa ma gandesc, decat sa dai 400ron pe un Beastmaster, mai bine cauti BBLC , am vazut ca le vand baietii pe forum in jurul acestui pret, iar mulineta asta nu cred ca mai are nevoie de prezentare.......

burtea grigore

Mesaj de burtea grigore »

De acord cu tine dar nu stii ce cumperi de la baieti ..credema ca ma uit pe forumuri si sunt si ceva tepe mai ales ca le iei prin curierat si unele sunt vai de ele ,si mias fi luat shimano ultegra deoarece stiu ca sunt ff bune si nu am nici un comentariu il legatura cu bbrlc ..stim toti ca sunt cele mai bune tancuri care daca le cumperi de noi te tin o viata dar .....sunt penru pescarii de top nu ptr mine cu toate ca daca as avea bani mias lua noi ptr mine ...acele bijuterii....spunetimi ce sa iau pl 65 sau axeon v2 ...ce credeti care sunt maim ....de drum .. sa zic asa.....stima ...fir intins

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

burtea grigore scrie:...spunetimi ce sa iau pl 65 sau axeon v2 ...ce credeti care sunt maim ....de drum .. sa zic asa.....stima ...fir intins
Ptr. ca o sa vrei sa le folosesti si la Dunare, ia-ti Axeon V2 marimea 80 ...ptr. ca au raport de recuperare mic si merg mai usor in sarcina. In schimb raportul ala mic de 3.8/1 o sa-ti faca ceva nervi in plus la recuperarile pe balta, cand o sa pescuiesti la distante mari sau o sa plantezi. Daca le iei de noi ai garantie 2 ani la ele si daca le cureti cel putin o data pe sezon (eventul de fiecare data cand stii ca le-ai forjat si s-au murdarit de namol, nisip, etc.) n-o sa ai probleme cu ele 5-6 sezoane garantat.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Sebastian Stan

Mesaj de Sebastian Stan »

gor965 scrie:
burtea grigore scrie:...spunetimi ce sa iau pl 65 sau axeon v2 ...ce credeti care sunt maim ....de drum .. sa zic asa.....stima ...fir intins
Ptr. ca o sa vrei sa le folosesti si la Dunare, ia-ti Axeon V2 marimea 80 ...ptr. ca au raport de recuperare mic si merg mai usor in sarcina. In schimb raportul ala mic de 3.8/1 o sa-ti faca ceva nervi in plus la recuperarile pe balta, cand o sa pescuiesti la distante mari sau o sa plantezi. Daca le iei de noi ai garantie 2 ani la ele si daca le cureti cel putin o data pe sezon (eventul de fiecare data cand stii ca le-ai forjat si s-au murdarit de namol, nisip, etc.) n-o sa ai probleme cu ele 5-6 sezoane garantat.

Total de acord. Lipsa de forta pentru v2 60 eu sincer nu am simtit-o.
Eu unu mi-am schimbat mulinetele cu v2 60 fix din cauza faptului ca recuperam foarte incet - acum aduc plumb de 100 prin aer :)
Matador, Comunist Activ si Maestru la Vrajeala!

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

eu zic sa cauti pe bazar si sa cumperi de la oameni seriosi de referinta si cu feedback.
urmareste mulinete de la spector in sus.la 300-450 lei gasesti la vanzare ultegra 10000 xsa sau xsb sau daca ai noroc daiwa emblem pro care este mult peste cele 2.
asa ca nu te grabi.am facut aceeasi prostie acum cativa ani.
succes!
catch&release

danielcotoz

Mesaj de danielcotoz »

Ungureanu Bogdan scrie:eu zic sa cauti pe bazar si sa cumperi de la oameni seriosi de referinta si cu feedback.
urmareste mulinete de la spector in sus.la 300-450 lei gasesti la vanzare ultegra 10000 xsa sau xsb sau daca ai noroc daiwa emblem pro care este mult peste cele 2.
asa ca nu te grabi.am facut aceeasi prostie acum cativa ani.
succes!
sunt de aceeasi parere

speedo

Mesaj de speedo »

Mulinetele cormoran antera 5PIF 10000 la 160 lei second/210 noi ar fi de luat in calcul pt un incepator?Sunt acceptabile?As lua un set de 4 buc si oscilez intre astea si niste okume LB 60 de care am mai avut.Sunt cam in acceasi gama de pret cu cormoranul.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”