monofilamente fluo

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: monofilamente fluo

Mesaj de marian_popescu »

@florinalin

daca tu imi gasesti un fir de la baracuda sa aiba diametrul inscris pe ambalaj si sa tina macar jumtate din cat scrie chinezu, eu mananc 100 de metri si ma postez pe youtube

daca vrei sa te lamuresti ce inseamna rezistenta, incearca un ultima power steel sau shimano tehnium (si or mai fi si altele, dar nu de la baracuda)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

marian_popescu scrie:@florinalin

daca tu imi gasesti un fir de la baracuda sa aiba diametrul inscris pe ambalaj si sa tina macar jumtate din cat scrie chinezu, eu mananc 100 de metri si ma postez pe youtube

daca vrei sa te lamuresti ce inseamna rezistenta, incearca un ultima power steel sau shimano tehnium (si or mai fi si altele, dar nu de la baracuda)
1. Gasesc eu fire de la Baracuda care au dimensiunea reala trecuta pe ambalaj. Sunt multe . Nu toate.
2. Toate firele , de la toate brand-urile , au notata o rezistenta teoretica pe ambalaj care este de multe ori dubla fata de cea pe care o putem testa noi . Acum ca este 40% sau 50% mai putin rezistenta tot vrajeala ramane in procentul cel mai mare.
3. Toate firele se fac in China si "chinezu" trece pe eticheta ce spune "brand-uitorul" ( manglitorul :D )
4. Dintr-o pura intamplare Baracuda isi face firele in aceeasi fabrica cu Shimano si ... cu mine . :wink: Mai este si Trabucco pe acolo . :wink: Tot din intamplare :)
5. Rezistenta nu inseamna maleabilitate. Personal am preferat intotdeauna firele matasoase. In concursurile de pescuit nu gasesti un metru de shimano tehnium. La plantat am vazut ca se mai poarta unde este nevoie de lungime , iar tamburii sunt insuficient de incapatori. In rest,5 sutimi pentru orice alt mono si se obtine aceeasi rezistenta , maleabilitate si vizibilitate .

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Dan Mitranescu scrie:

2. Toate firele , de la toate brand-urile , au notata o rezistenta teoretica pe ambalaj care este de multe ori dubla fata de cea pe care o putem testa noi . Acum ca este 40% sau 50% mai putin rezistenta tot vrajeala ramane in procentul cel mai mare.
3. Toate firele se fac in China si "chinezu" trece pe eticheta ce spune "brand-uitorul" ( manglitorul :D )
.
Nu este adevarat, generalizezi si bagi in aceeasi oala toti producatorii.
Rezistenta reala, made in USA si foarte matasos. :wink:
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... al&x=0&y=0

Dan Mitranescu
Veteran

miki scrie:
Dan Mitranescu scrie:

.
Nu este adevarat, generalizezi si bagi in aceeasi oala toti producatorii.
Rezistenta reala, made in USA si foarte matasos. :wink:
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... al&x=0&y=0
Facem o comparatie filmata intre cel prezentat si acestea :

http://danmitranescu.ro/59_238/MONOFILA ... LINETE.php ?

Mie nu imi plac comparatiile directe pe produse datorita eticii pe care o am in comert , dar nici nu ma dau la o parte daca sunt provocat.
In primul rand ma bazez pe faptul ca imi sunt cunoscute ambele produse ( altfel nu ma bag in discutii ) si asta nu numai din " interiorul tejghelei" .
De patru ani folosesc fire de 0,18 sau 0,20 si am cautat zeci de variante mai bune. Chiar am cerut in fabrica ceva cat mai bun indiferent de pret . Pretul este oricum infim in comparatie cu zecile de milioane pe care le pun la bataie in competitii punand baza pe acest produs. Nu am reusit inca sa cobor la 0,16 . Nu exista in lumea asta macar unul de 0,16 , cat de cat apropiat ca rezistenta fata de cel folosit de mine, care este de 0,18 . Asta ce inseamna ?!

Dan Mitranescu
Veteran

Am platit minciuni consacrate de-a lungul timpului incat acum nu am nicio jena sa le dau peste nas .
Din seria asta ... si la firme consacrate:
- " fire de/ cu carbon "
-fire invizibile pestilor gen fluoro- carbon ... Iar carbon... :D
- fire teflonate
- fire textile invizibile
-fire multicolore a caror rupere de culoare nu sperie pestii ...
Si multe altele cu "rezistenta la abraziune" , "bobinate paralel pentru a nu se rasucii" :D si tot felul de bazaconii . Nu mai pun subdimensionarea diametrului si marirea nejustificata a rezistentei le rupere ... numai pe eticheta.
Dupa cum spuneam auzite ci citite din descrierile facute de brand-uri consacrate.
Pai acum pot sa ii las ? :D

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Mie nu imi plac comparatiile directe pe produse datorita eticii pe care o am in comert
Toate firele se fac in China si "chinezu" trece pe eticheta ce spune "brand-uitorul" ( manglitorul :D )
sa bagi toate brandurile in aceasi oala, este o comparatie cat se poate de directa.

Rezistenta nu inseamna maleabilitate. Personal am preferat intotdeauna firele matasoase. In concursurile de pescuit nu gasesti un metru de shimano tehnium.

e, vezi? despre asta vorbim.

In ceea ce priveste rezistenta raportata la diametru eu cred ca exagerezi cand faci aceeasi afirmatie generailsta.
Da, exista diferente majore intre ce este mentionat pe eticheta si ce este real, nu neg, dar nu la toti producatorii, sa fim seriosi.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie:Am platit minciuni consacrate de-a lungul timpului incat acum nu am nicio jena sa le dau peste nas
Ba pare-se ca ai :lol: Spune cu subiect si predicat ce-ai patit....aaa..platit.

Dan Mitranescu
Veteran

pun orice suma la bataie ca rezistenta firelor mono la nod este sub 30% fata de cea indicata pe eticheta .
Cum am pus eu cifrele de rezistenta la nod pe firele mele este raspunsul la multele situatii in relatia cu clientii in care , prezentand un fir pe care eu il consideram bun si ieftin , mi se scoteau role de fir "de firma " si mi se citeau datele tehnice de pe acestea . In rest nu conta nimic .
Acum am eliminat aceste pierderi de timp si nu o sa ma acuze niciodata nimeni de nimic pentru ca sunt absolut convins ca nu exista nimic mai bun ca raportul calitate / pret pe produsele mele.

Vreau o lege in Romania care sa penalizeze reclama mincinoasa chiar si in astfel de situatii . Mai este mult pana acolo.
Asa ca "scriu" si eu pe etichete pana la infinit pentru cei care tin cont de asa ceva , iar la restul le recunosc si le spun direct situatia.
Asa sunt eu si macar din punct de vedere moral am ajuns miliardar . :)

Dan Mitranescu
Veteran

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie:Am platit minciuni consacrate de-a lungul timpului incat acum nu am nicio jena sa le dau peste nas
Ba pare-se ca ai :lol: Spune cu subiect si predicat ce-ai patit....aaa..platit.
Nu inteleg ...
Am spus ca am cheltuit bani inutil pe minciuni atribuite articolelor de pescuit , derutat de eticheta sau recomandarile producatorului.
Nu am patit grav. Dar putin cand esti sarac inseamna mult . Am mai scapat si zeci de crapi pe tema asta ... :)

danr

Mesaj de danr »

salut,
problema marcajelor apare mai mult sau mai putin la firele europene, sau pentru piata din europa
adica unele se apropie, altele sunt departe
insa marcajele pe firele americane sunt reale, sau extrem de apropiate
am in mana un stren pentru State, de la noi din magazin, care este un fir foarte bun
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 30251.html
este marcat pe el 8 lbs sau 3.6 kg, la 0,28 mm diametru
este un marcaj foarte real, nu vreau sa-ti ia miki banii dar pierzi pariul ca nu tine nici 30 % din ce scrie pe el
toate firele pentru europa la 0,28 dau 6 kg, 8 kg sau chiar si 10 kg
insa exista si exceptii, la asta s-a referit

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”