CUPA TRANSILVANIA ED. A 2-A , 30.07-03.08, DORIPESCO-BRASOV

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

andrei vladeanu scrie:
cornel rosioru scrie:Pai 2 cu drepturi depline si o schimbare fac tot 2. :lol:
In schimb 2 cu drepturi depline + runner fac tot 3. :wink:
lasa-l, lv, ca n-ai cu cine sa te intelegi.
Discutia se purta pe un ton de gluma ...dar cred ca trebuie sa cedez. Definitiv.

bigcatfishunter

Mesaj de bigcatfishunter »

Nu stiti cumva care era media capturilor(in kg)???
Care era procentajul capturilor sub 2 kg??
Initial in regulament se puncta peste 2 kg.Ar fi interesant in privinta concursurilor viitoare pe aceasta balta sa luam in calcul si acest aspect. :wink:

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

bigcatfishunter scrie:Nu stiti cumva care era media capturilor(in kg)???
Care era procentajul capturilor sub 2 kg??
Initial in regulament se puncta peste 2 kg.Ar fi interesant in privinta concursurilor viitoare pe aceasta balta sa luam in calcul si acest aspect. :wink:
ce te face sa crezi ca se va mai face concurs...? ...o sa ia soarta BUCEAGULUI ...! cel putin din echipele bucurestene nu stiu cine mai vine !

S-..AU PRINS 2.380 DE BUCATI CU UN TOTAL DE 5695 KG. MEDIA 2.39 / BUC

noi am prins 185 bucati punctabili cu o greutate totala de 396kg......dar e urcata media din cauza a 2 pesti de 8 kg si 4 intre 4-6 kg....

--------------------------------

PETRE IULIAN-CS CARPZONE.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

balta de la doripesco este extraordinara pentru un concurs de rezistenta si anduranta, asa cum a fost ultima mansa a CN.
The One Team

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

PETCU VICTOR scrie:
FELICITARI D-LE ! AM VRUT SA ARAT CA DACA AR EXISTA 2 LOCATII CARE AR AVEA ACEEAS DENSITATE DE PESTE/HA,UNA SA FIE POPULATA NUMAI CU CIORTAN ,IAR CEALALTA NUMAI CU CRAP,INTODEAUNA SE VA PRINDE CANTITATI MULT MAI MARI ACOLO UNDE ESTE POPULATA CU CIORTAN(REFERITOR LA CELE SCRISE DE MAISTRU IN CEEA CE PRIVESTE RECORDURILE) :lol:
:lol:
----------------------------

Domnule PETCU cele cu "ciortaniada" o sa dispara din circuitul competitional....si inca ceva: mai multi declara ca pe balta dumneavostra este un regulament foarte strict dar sa se duca la DORIPESCO si sa vada acolo cum e si anume:noi am ajuns pe seara la balta si nu ne-a lasat sa punem cortul pe balta pe motiv ca si asa au destula treaba cu braconierii....eu unul m-am simtit prost ..dupa aia am intrat cu masinile pe balta si stupoare...nu mai ai voie sa iesi cu masina decat cand se termina concursul...alt lucru care m-a facut sa ma simt ca la "puscarie".....seara a venit cineva cu mancare la noi si cand sa ies de pe balta ce -mi aud urechile??....nu ai voie sa iesi de pe balta.....si eram cu miinile in buzunar.........nu stiu ce este in capul lor dar totusi suntem pescari de competitie si investim multi bani pt. performante si ei ne considera "braconieri" veniti la furat..data viitoare cand se mai face concurs pe MOARA merita sa fie si ei tratati cum am fost noi ca BRACONIERII..!

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

@petre iulian
Initial runnerul a fost introdus in concursurile grele si lungi.
El trebuia sa ajute echipa la treburi gospodaresti.
Mai tirziu unii organizatori de concursuri au ridicat pretul exagerat, iar runnerul s-a transformat in pescar cu drepturi depline pt. a suporta cheltuielile mai usor.

Primele concursuri de crap punctau de la 3000g. in sus.
In 2004 s-a tinut pt. prima data selectii nationale organizate dupa regulile CIPS unde se puncta de la 2000g, iar ulterior de la 1500g.

Uni proprietarii de balti au preluat modelul, au punctat de la 1500g si chiar mai jos, incepind sa apara tot felul de recorduri.
Au aparut chiar si pescari care sustin punctarea ciortanului, din simplul motiv ca nu stiu sa pescuiasca la crap.

Asa s-a ajun la concursul abia incheiat unde organizatorul propune punctarea de la 2000g, iar unii concurenti voteaza pt. 1500.
O fi buna democratia si majoritatea sa decida, dar nici anarhia nu e departe.

Si atunci pot sa intreb din nou DE CE?
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

andrei vladeanu scrie:balta de la doripesco este extraordinara pentru un concurs de rezistenta si anduranta, asa cum a fost ultima mansa a CN.

DA asa e dar din pacate nu prea -i pe placul multor pescari de competitie...si chiar nu intelegeam de ce pana nu am vazut cu ochii mei de ce....acum am trecut in cealalta tabara dar daca e vorba de binele clubului s-au de calificari merg cu placere ..dar numai asa. ..!

ps. cred ca ma refac in o saptamana dupa acest concurs si credema dar tu sti asta am muncit cat 5 concursuri la un loc si am dormit doar 9 ore...am fost de o rautate maxima dar tot degeaba... :D ..daca nu te ajuta locul.... :cry: :cry:

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

MASTRE .. CA presedinte al APCR-ULUI PUTETI LUA UNELE MASURI nu de alta dar pe diploma mea de la DORIPESCO scrie clar pe ea :ORGANIZAT IMPREUNA CU ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA.....asta m-a durut cel mai tare pe mine... .... cu totul ca nu fac parte din aceasta asociatie.... DACA nu luati voi APCR istii masuri atunci cine poate?... stiu ca propietarii de balti fac presiuni sa se puncteze de la cat mai mic dar nu trebuie cedat ca in curand o sa se puncteze si carasul,rosioara etc.. si culmea vor sa d-ai cu bile... :D la ciortanasi ,carasei ,etc.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

fiecare pescar e liber sa mearga la ce concurs doreste.
potentialul piscicol al lacurilor din circuitul competional se cunoaste.
nitu, de exemplu, va prefera intotdeauna un concurs la doripesco si va pune pe locul secund sarulestiul, tot de exemplu.
inca o data, sunt concursuri private, si indiferent de cine le organizeaza, au regulamentele lor.
(iata ca au aparut mai nou concursuri in care se puncteaza cei mai mari 4 crapi si captura zilei, etc)
fiecare organizator e liber sa stabilieasca o reteta si un regulament. pescarii, prin participare, vor stabili daca e bine sau nu.
in ceea ce priveste echipa nationala, nu pot sa nu consider salutara mansa de la brasov.
de ce?
pt ca, vrem sau nu vrem, CIPS-ul este forul diriguitor al pescuitului competional mondial. (chiar daca ICFA face eforturi sa se impuna, criticand stilul "ciortan" al francezilor)
iar din ultimele 4 editii ale Campionatelor Mondiale, 3 au fost de ciortan. mai mult, doua dintre ele (portugalia 2004 si 2006) cu peste mai mic decat la Doripesco si poate la fel de mult.
Africa de Sud se anunta, la randul ei, o editie cu crap foarte mult si mic.
in acest caz, trebuie sa pregatim echipa nationala ca atare. n-avem incotro.
si ca sa revin, cine doreste concursuri de peste mare, in care se cantareste de la 5 kg in sus, are unde sa participe, slava Domnului!
The One Team

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

da asa e dar ce te faci ANDREI cand pleci pe o nada si pe o strategie si cand ajungi acolo constati ca se modifica regulamentul si modul de punctare al pestelui....ENERGI CARP cand a auzit s-a retras tinand cont ca e de acolo mai merge dar sa faci drumul de pomana pana acolo..... ! aici e o mare problema.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”