Daca nu exista MV 2 cu concursul aferent si acum eram o lichea de braconier . Datorita regulamentului de aici am putut face trecerea de la pescuitul "de foame" la cel de competitie . Daca se pescuia fara porumb si fara momitor aceasta trecere era imposibila datorita faptului ca eu eram "antrenat" cu aceste lucruri ,ca majoritetea celor care pescuiesc "la liber".
Cand incercati sa faceti aceste "reglementari" luati in calcul ca la poarta pescuitului de competitie mai sunt pretendenti care vor incerca sa intre si sigur vor fi dezamagiti de rezultate pescuind cu ce nu cunosc.
Si pentru ca printe putinele "portite" pentru incepatori se afla si MV2 incercati sa lasati lucrurile asa cum sunt pastrand traditia baltii.
In aceste conditii vom vedea pescari care deja au facut trecerea la un pescuit sportiv reintorcandu-se de unde au plecat adica la bomba. Si ca sa fie trecerea mai usoara sa reintroducem viermusii si ramele, pufarinele...Organizatorii trebuie sa se hotareasca ce vor intr-un final: concursuri in care sa se respecte regulamentul international sau concursuri cu regulamente permisibile care nu promoveaza pescuitul sportiv.
bine zis DANE nota 10 de la mine ....si eu tot de la MOARA Vlasiei in competitii am plecat si intre timp am fost la majoritatea baltilor de competitie unde am avut rezultate destul de bune.Singur intre timp mi-am dat seama de eficacitatea bilelor pe unele balti si ne-am facut propriile retete de bile .De runner sunt de acord sa se renunte la el dar NU intr-un concurs viteza gen MOARA VLASIEI,DORIPESCO si HOBAIA.....unde chiar e nevoie de el.Mai bine sa fie mai atenti arbitrii NOAPTEA la ei si sa depuncteze echipa care "fura".propun chiar ELIMINARE DIRECTA daca e prins runnerul IN FAPT .
Zarguzon Adi scrie:In aceste conditii vom vedea pescari care deja au facut trecerea la un pescuit sportiv reintorcandu-se de unde au plecat adica la bomba. Si ca sa fie trecerea mai usoara sa reintroducem viermusii si ramele, pufarinele...Organizatorii trebuie sa se hotareasca ce vor intr-un final: concursuri in care sa se respecte regulamentul international sau concursuri cu regulamente permisibile care nu promoveaza pescuitul sportiv.
==============
AI dreptate dar cine vrea performanta trece de etapa "porumbul" ..eu unul am renuntat la el de nevoie ca sa fac fata concurentei si baltilor bune de competitie......!oricum numai MOARA vlasiei si HOBAIA e pe lista unde se foloseste aceste stiluri ! Mai bine sa lasam competitiile cum au fost pana acum si fiecare sa-si aleaga unde vrea sa participe ....la "profesionisti" (BILE ,fara naditor,etc) adica pescuit curat si "incepatori"(porumb,naditor,mehlemuri,etc)... ca ,concursuri sunt destule si are de unde sa aleaga pescarul.
ps. un pescar complet de competitie trebuie sa stie toate stilurile de pescuit sportiv crap !
Zarguzon Adi scrie:In aceste conditii vom vedea pescari care deja au facut trecerea la un pescuit sportiv reintorcandu-se de unde au plecat adica la bomba. Si ca sa fie trecerea mai usoara sa reintroducem viermusii si ramele, pufarinele...Organizatorii trebuie sa se hotareasca ce vor intr-un final: concursuri in care sa se respecte regulamentul international sau concursuri cu regulamente permisibile care nu promoveaza pescuitul sportiv.
Nu cred ca se pune problema de bombe,pufuleti (desi sunt buni in agataturi in loc de spuma !!! ), rame sau viermi .In schimb de mamaliga da ! Mai nou se face si la microunde am vazut eu pe undeva ! . Hai sa zicem ca nu se numeste mamaliga si este un ...MEHLEM si poate nu mai deranjeaza termenul,dar nu sa o scoatem din concursuri.
Momitorul nu face parte din pescuitul sportiv ?
Porumbul nu face parte din pescuitul sportiv ?
Cand se interzice porumbul in concursuri nu se mai face apel la regulamentul international?
Oare care este substratul pentru care avem nevoie de schimbari ?
Nu inteleg ce este asa greu sa se faca si concursuri exclusiv la bile, pastrandu-le si pe cele la porumb(la acestea naditorul mi se pare cam de moda veche insa se poate folosi pva cu acelasi efect...)
Fiecare stil are frumusetea lui(ma refer doar la porumb si bile nu la alte marsavii gen bomba sau nush cate ace)...ar trebui lucrurile lasate cum sunt...sigur ca pentru "industrie" e mai profitabil sa vinzi bile decat MHLM , insa pescuitul nu ar trebui sa insemne doar bani.
P.S.: runner doar la cele cu porumb
Poate ar trebui inainte de orice alte discutii sa se posteze regulamentul CIPS sau FIPS la care tot se face referire ca fiind regulamentul international privind competitiile de pescuit la crap. Sa il stie toata lumea si sa inteleaga toti la ce trebuie sa ne aliniem.
Eu unul sunt de parere ca nu toate concursurile trebuie sa se desfasoare musai dupa acelasi regulament, fiecare concurs are specificul lui in functie de tipul de pesti existenti in balta, marimea lor, durata concursului, plantat sau de pe mal, interesele celui ce pune balta la dispozitie, mod de punctare...etc.....sunt prea multi factori care nu se pot impaca intre ei in acelasi regulament.
Ca o parere personala, orice concurs poate avea un regulament propriu, dar este obligatoriu sa fie foarte bine pus la punct, declarat inca de la inceputul anuntarii concursului, fara a putea fi modificat, iar platirea taxei de concurs sa presupuna acceptarea implicita a regulamentului de catre fiecare participant. Cine vrea se inscrie cine nu...nu il obliga nimeni. Iar castigatorul concursului e cel mai bun din cei ce au participat la respectivul concurs, pe respectivul regulament si atat. Nu e cel mai bun pescar din tara, din lume din univers.
Daca este vorba de calificari la nationale, la mondiale, desemnarea echipei anului, desemnarea campionului national, atunci trebuie luate in calcul numai concursurile organizate de singurul for unanim acceptat de toti(speram ca acest for va fi Federatia mult asteptata), si numai concursurile ce au avut acelasi regulament.
Si revenind la cosulete, meltex-uri, bombe ... vreau sa intreb cum explicati (si nu ma refer la cineva anuma ci la parerea ficaruia) faptul ca la campionatul mondial nu a fost permis naditorul dar a fost permisa nadirea cu lopata ??!! eu nu mai inteleg logica regulamentului...dar sigur poate sunt eu mai incet la minte.
Vrem sa prindem peste numai la bile...ca asa-i sportiv?! Si daca eu fac bila din spartura de porumb uscat si sa presupunem ca prind si peste cu ea...care mama dracu e diferenta fata de pescuitul cu porumb?
Toti producatorii de nade de pescuit au produse de tip seminturi, toti GURU pescuitului international prezinta filmulete cu naditoare, si amestecuri de prafuri si seminturi. DE CE trebuie sa pescuim numai la boilesuri in concursuri? Sunt mai bune, prind mai mult? PAI E PERFECT lasati-le sa faca selectia nu impuneti sa nu se dea cu seminte...
Eu nu sunt porumbar ...am inceput pescuitul la crap direct pe bile ca asa am auzit ca e "etic"...dar haideti sa nu ajungem sa devenim paranoici, permitand saculetul cu mehlem dar refuzam categoric naditorul ...
E un singur ac? ESTE
Sunt 4 lansete? SUNT
Exista montura pentru eliberarea plumbului? Exista
Pestele este eliberat viu si nevatamat dupa cantarire? DA
A fost folosita nada VIE? NU
PAI ATUNCI ESTE PESCUIT SPORTIV LA CRAP... ca e prins la mazare, praf de purici, bile HNV sau mamaliga cu sofran albastru NU E IMPORTANT!
P.S. FELICITARI CASTIGATORILOR DE LA TOATE CONCURSURILE DIN 2008!
Eu cred ca ORGANIZATORUL este cel mai in masura sa stabileasca regulamentul.O chestie care mi se pare ca nu suna bine este:nu se foloseste momitorul dar e permisa pasta pe plumb.
@Dan Mitranescu:
-momitorul nu este folosit in pescuitul sportiv;
-porumbul este folosit in pescuitul sportiv;
-interzicerea porumbului in unele concursuri nu este normala;
-la treaba cu substratul intreaba un prieten.