Sa schimbam regulamentele ?

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

Zarguzon Adi scrie:@Dan Mitranescu
Pune o poza cu montura si cu opritoru de silicon
Am in Paint o astfel de montura ,dar nu stiu cum sa o copiez.

Este simpla : Deasupra paiului din plastic sau a varnesului care pleaca din plumb sau din momitor se pune un opritor ,care aluneca foarte greu pe firul textil de la inaintas, cu rolul de a limita culisarea.

Ideea este ca in caz de ruptura a monofilamentului acest opritor nu trece peste nodul dintre textil si monofilament si nu este "plumb pierdut".

motorzbh

Mesaj de motorzbh »

in privintza monturilor "pierzatoare" am o veste proasta:
am fost joi la MV2 shi am agatzat un crapan care avea 3 monturi in gura.
toate erau cu inaintash textil shi toate aveau plumbul inca in ele. deci poate mai umblatzi la ele ca precum se vede nici una nu a functzionat.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:

Este simpla : Deasupra paiului din plastic sau a varnesului care pleaca din plumb sau din momitor se pune un opritor ,care aluneca foarte greu pe firul textil de la inaintas, cu rolul de a limita culisarea.

Ideea este ca in caz de ruptura a monofilamentului acest opritor nu trece peste nodul dintre textil si monofilament si nu este "plumb pierdut".
Dl. Dan ,reproduceti montura in-line semifixa cu momitor ! Eu folosesc vartejuri rombice Cortest ca intra mai bine si stau fixe in momitor (trebuie ales numarul in functie de grosimea tubului ce strabate monitorul )
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:

Dl. Dan ,reproduceti montura in-line semifixa cu momitor ! Eu folosesc vartejuri rombice Cortest ca intra mai bine si stau fixe in momitor (trebuie ales numarul in functie de grosimea tubului ce strabate monitorul )
Monturile de care vorbesc eu nu au posibilitatea ca vartejul sa se fixeze in plumb si deaceea se pune opritorul deasupra.

a1mer

Mesaj de a1mer »

motorzbh scrie:in privintza monturilor "pierzatoare" am o veste proasta:
am fost joi la MV2 shi am agatzat un crapan care avea 3 monturi in gura.
toate erau cu inaintash textil shi toate aveau plumbul inca in ele. deci poate mai umblatzi la ele ca precum se vede nici una nu a functzionat.
Ma mir ca nu avea 5 monturi...ia cauta-l mai bine in gura si vezi nu cumva era vreo bomba...ramasa de la vreun baboier de weekend?
:arrow:
Trofim Cristian

CS Green Lake

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

Organizator : Victor Petcu , cu sprijinul APCR.
Perioada : 30.10.2008 - 02.11.2008
Taxa : 1500 ron/echipa 2 pescari
Locuri : 20

PREMII
LOCUL I 10.000 RON
LOCUL II 6.000 RON
LOCUL III 3.000 RON
CAPTURA 2.000 RON
@DAN MITRANESCU
Regulament :
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare
2. Este interzisa nada vie
3. Runnerul are voie la minciog si la transportarea si cantarirea crapiilor. Se poate ocupa si cu pregatirea nadei. Are practic aceleasi drepturi cu titularii numai ca nu are voie sa atinga lansetele.
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti.
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
cam asa suna regulametul pentru MV dar asta nu e nimic fata de emisiunea dl.Florentin Iuga din 18.10.2008 unde ne prezinta un opritor care nu va permite NICIODATA eliberarea pestelui aceleasi monturi pe care le-a folosit si la MV; micile amanunte fac diferenta intre pescuitul sportiv si cel de agrement;

Dan Mitranescu
Veteran

Zarguzon Adi scrie:
@DAN MITRANESCU

Regulament :
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
cam asa suna regulametul pentru MV dar asta nu e nimic fata de emisiunea dl.Florentin Iuga din 18.10.2008 unde ne prezinta un opritor care nu va permite NICIODATA eliberarea pestelui aceleasi monturi pe care le-a folosit si la MV; micile amanunte fac diferenta intre pescuitul sportiv si cel de agrement;
In primul rand eu am semnalat aceasta problema recunoscand ca am folosit-o vazand-o la foarte multi concurenti. Teoretic este "plumb pierdut" numai daca se rupe inaintasul ...daca se rupe monofilamentul nu mai este... Nu prea este etic sa-mi primesc eu papara , nu crezi ?

Si daca se face referire la mine si la momitoarele pe care le-am folosit pe MV 2 ...SURPRIZA !!! :shock: ... erau 100% "plumb pierdut". Eu nu am folosit opritor de silicon ci o SCOBITOARE :idea: pe care o infigeam pe paiul momitorului. In caz de ruptura nodul ajungea la scobitoare ,aceasta iese foarte usor ...si gata ..."plumb pierdut" .

Dan Mitranescu
Veteran

@ Zarguzon Adi

Pe filmarile de la MV 2 ,parte a 2-a , se mai fac niste abateri de la regulament clare . Un ochi format de "sportiv" trebuia sa le observe si pe acelea .

Indiciu : doua echipe fac aceiasi gresala !

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

@Dan Mitranescu:
eram sigur ca o sa o dai la suceala ca de fapt nu era opritor de silicon ci era o scobitoare, de fapt era pai dar de fapt momitorul se ridica la aceeasi distanta fata de vartej.
Sa-l vedem insa pe Florentin Iuga ce face- sterge emisiunea?
P.S.: sper sa participi la "braila" de saptamana viitoare sa te vizitez sa vad cum merge treaba cu scobitoarea :lol:

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@ Dan Mitranescu,

Dar de unde deduci tu ca ar trebui sa respectam filmarile respective, drept o Biblie a carpfishingului ??? :lol: In definitiv, respectivele filmari sunt, ca multe altele, in lumea asta a pescuitului, subiective . Normal, nu ? No offense , Florentine, dar ...asta e !

Permiteti-mi o mica divagatie...Eu as semnala altceva , apropo de filmarile de la concursul de la MV . Poate parea neinsemnat, dar pe mine m-a impresionat, si, pot spune ca am vazut si eu destule concursuri... Nea Costica Mateescu pescuia singur( sau asa am vazut eu in filmari) si avea pe mal TREI mincioace, ca se astepta la capturi dese , si ca sa-si usureze munca, a inventat si chestia asta. Pe care , culmea, a si povestit-o , ulterior, in filmarea respectiva...Bravo , de trei ori bravo, nea Costica !!! Altii se gindesc cum sa bage pestele eliberat in minciog, sau sa pescuiasca la porumb artificial, care...nu e porumb, ca e ra interzis ! :x

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”