mulinete. alegere grea. ?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

cimpoieru razvan

mulinete. alegere grea. ?

Mesaj de cimpoieru razvan »

am de ales intre

daiwa infinity
shimano bbrlc
fox statos 12000fs

am avut helicon 5600 dar au aparut jocuri mari si trebuie sa la vand.

multumesc

serbtudor

Mesaj de serbtudor »

diferenta mare la pret intre mulinete...daiwa e aproape de 2 ori mai scump ca shimano...ca sa nu mai zic de fox...care e de 2 ori si ceva mai scump...decat 14 mil pe fox...mai bine iei daiwa basia...parerea mea e sa te gandesti cam cat ai putea da...dar dintre cele 3 variante eu as alege daiwa infinity..parerea mea :roll:

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Mesaj de Vladut Mateianu »

Cat timp stai pe balta intr-un an ?
Plantezi sau lansezi ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Tilea Gabriel

Mesaj de Tilea Gabriel »

Eu am helicon 5600 generatia Corea , pescuit 95 % plantat , nici cea mai mica problema functioneaza ireprosabil de 3 ani , dupa cum bate vantul se pare ca roata se va intoarce si voi pescui 95 % la lansat .....Morala ....trebuie schimbate mulinetele . Vorbind acum cele 3 , nu cunosc greutatea Fox-ului ( mai conteaza si muschii :D ) dar mi se pare a avea tamburul cel mai potrivit pentru lanseuri extreme, dar cum sa spus mai sus , ajungem la basia .

Marinarul

mulinete

Mesaj de Marinarul »

De data asta :wink: Vladut are dreptate , trebuie foarte bine sa stii ce vrei si ce faci cu ele . Daca banii nu sunt o problema , atunci ia-ti ce vrei si apoi daca nu esti multumit le schimbi .

Mare atentie sa nu se puna praful pe ele ca degeaba sunt long cast , magneziu , 55 de rulmenti etc etc . Pune-le la treaba .

cornel s.

Mesaj de cornel s. »

De la Daiwa Infinity sunt de apreciat doar mecanismele(pinion pe pinion), nu apar uzuri niciodata si sistemul bait runner perfect.
in rest sunt probleme cu tamburul, frana si picapul care mai sare accidental. nu sunt foarte multumit de ele si nu le recomand. de celalalte 2 momentan nu stiu decat barfe, dar foxul arata impecabil. o fi oare si buna ?

cimpoieru razvan

Mesaj de cimpoieru razvan »

@vlad

stau cam 40 de zile pe an pe balta, si arunc dar si plantez, particip si la multe concursuri la anul .nu vreau sa ma fac de ras.

@gabi

vreau cu baitruner obligatoriu ! helicoanele au fost ca copii mei, dar am combinat ceva banuti si vreau ceva de top !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Eu am avut si Infinity si BBRLC. Nu am fost foarte incantat de nici una. La BBRLC sunt multe lucruri ok, dar mecanismele te lasa mult prea repede : din 6 luate anul acesta in aprilie-mai, deja 3 au probleme, una chiar mari... :oops:

Mai nou am studiat cu atentie mulineta de la Fox, ma refer la Stratos 12000 si am ramas placut impresionat.
Are tot ce este mai bun de la alte mulinete, adica tambur de Basia, mecanisme de Infinity, pickup ca la BBRLC(nu sare in aruncare!) si 20 de rulmenti care ii asigura un mers de Mercedes....

Eu personal mi le-am comandat, o sa te anunt la anul dupa folosire indelungata ce concluzii sunt de tras.

PS La magazin am vandut anul acesta vreo 50 de bucati si nu a avut nici una probleme..... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Marinarul

mulinete

Mesaj de Marinarul »

Daca cei de la Fox au construit o mulineta de top prin lansarea Stratosului de magneziu , ramane de vazut , personal imi doresc asa sa fie si timpul ne va confirma poate . Acum , dupa mine , este prea devreme sa tragem concluzii despre aceasta mulineta , despre fiabilitatea ei mai ales .

Ar fi un lucru putin probabil sa lanseze cei de la Shimano un nou high end care sa aseze firul ca Aero Technium XTA , sa aiba tambur de Basia , corp de magneziu cu te miri ce aliaj (sa o scoata la 500 de gr. !!) , BR , mecanisme fiabile Shimano + tambur rezerva tot magneziu . Din pacate ptr noi pescarii , japonezii stapanesc prea bine regulile jocului si nu vor scoate niciodata asa ceva ptr ca nu ar mai vinde nicio alta mulineta din gama lor ptr crap , ceea ce ar echivala cu o sinucidere economica.
Cei de la Fox si-au permis ptr ca nu se concurau , nu aveau cu ce .

Parerea mea e sa analizezi foarte bine Fox-ul si daca nu te impaci cu ceva de la ea (desi sa fim sinceri are multe puncte forte si foarte putine scapari , chestii de gust in special) , sa mergi pe Shimano :lol: ca nu dezamageste .

In plus mai e o chestie , nu le vei tine 10 ani , orice ti-ai lua , in 4-5 ani iti vei lua altele mai dibace :lol: .

PS: Eu am si acum Helicoane din prima generatie (le am de 5 sau 6 ani , cand erau 3.5 milioane bucata , nu ca acum la 1.5 mil , facute la kg pe vapor) luate la sfatul mesterului Vladut si sincer nu am motive intemeiate sa le schimb , sunt IMPECABILE si acum , desi multe modele noi imi fac cu ochiul si s-ar imperechea de minune cu Free Spiriturile Hi-Sive.

cezaro

HI S ive

Mesaj de cezaro »

Salut ,

Poti sa-mi spui putin despre Hi S ive uri,stiu ca ai mai avut si alte bete de top.Am analizat si eu cateva dar am inteles ca astea sunt foarte ok ca si compromis intre distanta si drill,ma rog doar le-am pipait,nu am facut teste cum trebuie.Dar sa-mi spui si ce statura ai tu ,ca e f important.Eu am 1,70 si 80 kg,sunt destul de robust dar cam pitic.Ma tot gandesc ce mi s-ar potrivi.

Multumesc mult.

Cezar
"Lasati ciortanii sa vina la mine !"
cezar oprea

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”