Daca cei de la Fox au construit o mulineta de top prin lansarea Stratosului de magneziu , ramane de vazut , personal imi doresc asa sa fie si timpul ne va confirma poate . Acum , dupa mine , este prea devreme sa tragem concluzii despre aceasta mulineta , despre fiabilitatea ei mai ales .
Ar fi un lucru putin probabil sa lanseze cei de la Shimano un nou high end care sa aseze firul ca Aero Technium XTA , sa aiba tambur de Basia , corp de magneziu cu te miri ce aliaj (sa o scoata la 500 de gr. !!) , BR , mecanisme fiabile Shimano + tambur rezerva tot magneziu . Din pacate ptr noi pescarii , japonezii stapanesc prea bine regulile jocului si nu vor scoate niciodata asa ceva ptr ca nu ar mai vinde nicio alta mulineta din gama lor ptr crap , ceea ce ar echivala cu o sinucidere economica.
Cei de la Fox si-au permis ptr ca nu se concurau , nu aveau cu ce .
Parerea mea e sa analizezi foarte bine Fox-ul si daca nu te impaci cu ceva de la ea (desi sa fim sinceri are multe puncte forte si foarte putine scapari , chestii de gust in special) , sa mergi pe Shimano

ca nu dezamageste .
In plus mai e o chestie , nu le vei tine 10 ani , orice ti-ai lua , in 4-5 ani iti vei lua altele mai dibace

.
PS: Eu am si acum Helicoane din prima generatie (le am de 5 sau 6 ani , cand erau 3.5 milioane bucata , nu ca acum la 1.5 mil , facute la kg pe vapor) luate la sfatul mesterului Vladut si sincer nu am motive intemeiate sa le schimb , sunt IMPECABILE si acum , desi multe modele noi imi fac cu ochiul si s-ar imperechea de minune cu Free Spiriturile Hi-Sive.