Acum serios vorbind, al treilea om in echipa, mai ales la un concurs de anduranta, si-a dovedit utilitatea la Dirvari.
Nu as fii de acord sa aiba aceleasi drepturi cu ceilalti 2.
Sau daca e permis un ajutor, atunci sa nu fie optional. Asa se creaza dezechilibru intre echipe.
La dirvari ai vazut, unii au avut al 3 om, altii nu. Motivul? pur si simplu nu au avut de unde sa-l ia.
Eu recunosc, pe noi ne-a ajutat f. mult Daniel. De altfel rezultatele s-au vazut. Primele 3 echipe clasate au fost formate din 3. De altfel la noi in sector o echipa sau doua nu au avut al 3 om.
Poate si asta a fost un motiv de sectorul nostru a fost asa echilibrat.
La sofer si la ospatar renunt, dar macar animatoarea sa fie admisa! Chiar si pe post de runer.Ce moral as avea...ce suflu...
Iar acum, vorbind serios, runer-ul care ajuta la "treburile din stand" fara a pescui este fix sluga, maestre. Si nu m-as simti bine sa propun cuiva lucrul asta! Dar asta e doar parerea mea...
Bine, acum depinde cu cine faci echipa.
De altfel daca observi eu spun " echipa de trei" si atit. Daniel Verdete din Mioveni a fost cu noi in echipa. Poate confirma. Nu a avut nici un statut jignitor. De altfel am mai spus. Daniel a pus nada in ac, a incarcat momitoarele, a pus pestele pe saltea s-au in sac etc.
Noi am pescuit cu rindul, atunci cind nu am fost pe scule si a venit masa, ceilalti 2 fiind ocupati eu am facut pe ospatarul fara nici o jena.
Cind eram eu pe lansete, Bogdan nu s-a simtit jignit da-mi aduca o sticla cu apa. Asa si Daniel, cind a facut o treaba a facut-o pt. ca era liber si o putea face. Nu ca un servitor. De altfel fiind cel mai mic din echipa, dupa ora 24 nu o data l-am gonit la culcare. Cam asta a fost echipa noastra.
A fost exact asa cum ati spus. Nici o clipa nu m-am simtit jignit ca am facut cutare lucru sau ca mi-ati cerut dvs. sau Bogdan, sa fac sau sa va aduc cate ceva.
Eu cred ca, in primul rand, conteaza modul in care se comporta cu un runner titulari echipei si cum il trateaza si apoi atmosfera din stand si toate celelalte. De fapt, este si el pescar, doar ca nu scoate pestele din apa, in rest face absolut tot. Al treilea om din echipa nu trebuie considerat sluga nici pe departe, este o apreciere total falsa.
Maestre, imi dau seama ca runer-ii de la Darvari s-ar putea simti jigniti si imi cer scuze in fata lor. Este clar, cred, ca nu asta a fost intentia.Dar n-ar fi frumos ca respectivul, daca tot sta in stand cu pescarii principali, sa poata scoate si el un peste din cand in cand.Pe langa pregatirea momelilor si restul, ar invata si drill-ul, lansarea si manevrarea minciogului, lucruri care sunt la fel de importante ca si celelalte in pescuit. E adevarat, scoaterea pestelui de catre un incepator presupune anumite riscuri, dar de multe ori spre sfarsitul concursurilor clasamentele sunt clare si prinderea sau pierderea acelui peste nu mai are prea mare importanta pentru multe dintre echipe.
Iar ideea de baza era ca aceste concursuri sa fie mai "prietenoase" cu pescarii care au problemele enuntate de mine initial si cu asa-zisii runer-i.
adigogo scrie: ar invata si drill-ul, lansarea si manevrarea minciogului, lucruri care sunt la fel de importante ca si celelalte in pescuit. E adevarat, scoaterea pestelui de catre un incepator presupune anumite riscuri, .
Da cine se duce frate la un concurs sa invete sa pescuiasca?????
@Daniel Costache
Salut Daniel
Cel de-al treilea pescar daca tot este incepator si folosit la treburile gospodaresti ale echipei . Ca, fata de "profesori", sigur mai are cate ceva de invatat...Si daca miza nu mai exista, ce vezi rau in asta? Mai ales ca vad ca este greu sa gasesti si runer, dar un pescar la fel de bun ca ceilalti doi!
Fir intins!
De invatat ai tot tipmul, nu conteaza cat de avansat esti...
Ai si tu dreptate intr-un fel.
Saptamana asta chiar voi concura impreuna cu un prieten care a aruncat prima data cu o lanseta de crap duminica trecuta Insa am mari sperante in ceea ce-l priveste, baiatul are potential
Spre sfirsitul concursului, daca lucrurile sun clare, nu vad nici o problema sa lasi runerul la lansete , cu riscul unei penalizari.
Daca esti in carti insa, imposibil sa nu gasesti un vecin amabil sa te toarne