CAlificari 2009

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
dan cotelici
Puncte: 0

Re: Calificari 2009

Mesaj de dan cotelici »

dubla postare.scuze
The second best is the first loser!

cipica
Partener Crapmania.ro

calificari

Mesaj de cipica »

Dane nu se pune problema ca nu isi doresc sa castige. In lumea noastra a pescarilor de crap sunt anumite persoane care cu siguranta nu se pot adapta regulilor si strategiei unui capitan pe motiv ca "eu m-am calificat, stiu sa pescuiesc, capitanul sa isi vada de ale lui".
Cine alege/ numeste capitanul? Cine alege/ numeste managerul? Cine face strategia.
Sa presupunem ca se vor califica 3 echipe, Senzor, Aquamania si Bigfish. Ce nada se foloseste? Cine o alege? Sau ne intoarcem in timp 6 ani, cand fiecare dadea cu nada lui si avea propria strategie.

Eu sugerez un concurs de calificare lung- 4-5 manse, ca sa mai scapam de cei care nu au timp sau au alte probleme de rezolvat. Asa vor ramane numai cei care isi doresc cu adevatat sa se califice si au si timpul necesar.

dan cotelici

Re: calificari

Mesaj de dan cotelici »

[quote="cipica"]
Cine alege/ numeste capitanul? Cine alege/ numeste managerul? Cine face strategia.
Sa presupunem ca se vor califica 3 echipe, Senzor, Aquamania si Obor. Ce nada se foloseste? Cine o alege? Sau ne intoarcem in timp 6 ani, cand fiecare dadea cu nada lui si avea propria strategie.

Eu sugerez un concurs de calificare lung- 4-5 manse, ca sa mai scapam de cei care nu au timp sau au alte probleme de rezolvat. Asa vor ramane numai cei care isi doresc cu adevatat sa se califice si au si timpul necesar.[/quote]

"In lumea noastra a pescarilor de crap sunt anumite persoane care cu siguranta nu se pot adapta regulilor si strategiei unui capitan pe motiv ca "eu m-am calificat, stiu sa pescuiesc, capitanul sa isi vada de ale lui".

POTI SA DAI UN EXEMPLU?Cand s-a intamplat asta?

Cine alege/ numeste capitanul? Cine alege/ numeste managerul?

CLUBURILE.Prin Vot.

Strategia o face capitanul cu echipa.
The second best is the first loser!

cristian ionescu

Mesaj de cristian ionescu »

Dupa parerea mea echipa trbuie facuta prin nominalizare (ca si echipa nationala de fotbal)si nu prin concurs.Nu va grabiti sa calificati postarea ca pe o utopie.In primul rand trebuie organizata alegerea unui capitan(nejucator),apoi acesta sa-si faca echipa.
Aceasta echipa trbuie facuta tinand cont de performantele individuale, de flexibilitatea in gandire,timpul pe care si-l poate permite pentru antrenamente,etc.
Aceasta echipa trbuie sa iasa la antrnament incepand din iarna, capitanul fiind singurul care poate face schimbari ulterioare, functie de rezultate in partidele de pregatire, precum si de integrarea in echipa.
Rezervele sunt si ele nominalizate, deci are de unde face schimbari.
Obligatoriu antrenament pe balta de concurs( minim o iesire)functie si de distanta, respectiv costuri.
Daca tot am ajuns la costuri, mi se pare corect sa amintesc si de conducere.
Aceasta trbuie sa poata sa asigure baza materiala pentru aceasta activitate.
Discutam de reprezentare la nivel national, deci trebuiesc bani.
Cu asta intru intr-un capitol nou la fel de important ca si echipa insasi.
Trebuie gandit un buget anual si gasite sursele de finantare.
Piste de antrenament sunt in toata tara si chiar trebuiesc antrenamente pe balti cat mai noi tot timpul,pentru ca acolo se vede strategia echipei.
Sursele de finantare pentru buget trebuiesc asigurate de noi cei ce ne numim pescari de crap din Romania, cei ce ne bucuram sau uneori criticam echipa nationala.
Daca se gandeste din iarna un buget nu cred ca nu se pot strange banii necesari.
Eventuale surse:
- cotizatia de membru la cluburi -partial la echipa
- taxe de inscriere concursuri - partial echipa
- fonduri atrase(sponsorizari) cu reclame pentru firmele ce sponsorizeaza- inscriptionare tricouri echipa nationala panouri, afise,etc
-concursuri organizate pentru strangere de fonduri
- deschidere cont pentru donatii
Aceaste lucruri presupun o transparenta totala a cheltuielilor

Toate acestea inseamna o structura completa nu doar pescarii care sa reprezinte Romania si un regulament.
Trebuie infiintat un organism specializat care sa se ocupe de aceste lucruri.
Pana nu se va face unitate in gandire rezultatele vor veni doar din munca unora care in afara faptului ca nu au avut de castigat si-au auzit si reprosuri.
Eu stiu ca este corect sa reprosezi doar atunci cand te-ai implicat in mod concret nu doar cu sfaturi.
Nici cuvintele de inbarbatare dupa esec nu conteaza caci nu tin nici de foame nici de frig.
Deci daca vrem rezultate trebuie sa ne implicam si material si cu idei nu doar cu idei.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

Desi sunt presedintele unui club sporiv de pescuit care poate prezenta un lot de 8 poate chiar competitiv, militez impreuna cu membrii clubului meu, pentru desfasurarea calificarilor pe echipe de doi pescari in 4 manse din care prima eliminatorie, pe balti diferite si fara finala (varianta dan mitranescu cu amendamentul ca trbuie eliminat intr-un fel noncombatul) Castigatorii acestor calificari, sigur vor fi cei mai in forma pescari ai momentului care se descurca pe orice balta si a caror nada si strategie nu trbuie sa le-o faca nimeni. Capitanul, dupa parerea mea ar trebui sa fie doar un tip descurcaret, cult, prezentabil si sa stie foarte bine engleza si franceza...in rest, e traba pescarilor cum pescuiesc ca sa castige, ca doar asta au dovedit in cele patru manse de calificari.

chestiile cu echipa sudata, cu, cluburile "puternice" (unii spun ca fac calificari in interiorul clubului), cu nu se halesc aia cu ailalti, cad din prima...cea mai sudata echipa e aia de doi, cluburile au inceput deja sa aiba asa niste orgolii ca nu pot merge la cm decat singure (vezi ce bine le zice vali vesa), iar cine nul- haleste pe X, il haleste sigur pe Y cu care face echipa si cu care este invatat sa lupte si sa catige...120 kg si aruncare doar de 80m par a fi discriminari atunci cand te gandesti ca respectivii au mers bine in 4 manse pe balti diferite, din care cel putin doua ar fi bine sa fie cat mai apropiate de pista de concurs.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

nu interveneam daca nu aparea cea mai mare aberatie din pescuitul competional la crap in regim de campionat mondial.

"Castigatorii acestor calificari, sigur vor fi cei mai in forma pescari ai momentului care se descurca pe orice balta si a caror nada si strategie nu trbuie sa le-o faca nimeni."

asta imi aminteste cu nostalgie de intalnirile cu g6.
atentie, eu nu vreau sa combat ideea calificarilor individuale. poate sunt indicate. eu combat aberatia de mai sus. si alte cateva, de acelasi (aceeasi) autor(i).
in primul rand va invit sa intrebati si sa asculati parerile unor pescari care au stat cel putin intr-un stand de mondiale. pentru ca vad ca de acestia nu pomeneste nimeni.
in schimb sunt asteptate cu interes parerile presedintilor de cap-uri, ale bibliotecarilor, runnerilor si paznicilor de noapte.
in standul de cm nimeni nu e "pescarul momentului"! asta e clar.
fara informatii rapide, veridice si cu putere credibila nu faci nimic.

mai departe. degeaba ai castigat 4 (sau 40) de manse la individual pt ca la mondiale te intreci cu alte echipe nationale. formate din 6 + 2. trebuie sa stii sa pescuiesti in acest regim.

inchei cu un exemplu elocvent, poate decisiv. spusele mele le poate certifica zvonko. in serbia, la cm, in sectorul b au picat castigatorii calificarilor nationale (3 manse pe lacul de concurs, adica pe acelasi lac, nu cu profil similar). dupa 30 de ore de concurs, pestele s-a mutat la jumatatea lacului si trebuia pescuit departe. in calificari se pescuise in 30 de metri!
s-a incercat sa se intervina cu schimbare, insa cei doi (doar erau campioni nationali, nu-i asa?) au refuzat sa iasa.
capitanul a incercat sa se descurce. le-a spus de kant si kusturica. a imbracat repede un costum hugo boss. le-a recitat din apollinaire si shakespeare
The One Team

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

cei doi n-au iesit. si uite asa a pierdut serbia acel concurs.
The One Team

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Vali Vesa scrie:
Parerea mea, "pe persoana fizica, care este"

echipe de 2
sistem - ideea lui Adi Zarguzon e buna, poate 2 manse +finala

2 manse - avem echipele A si B, baltile 1 si 2. Prima mansa echipele A pescuiesc pe balta 1 si echipele B pe balta 2. Mansa a 2a se schimba baltile, A pe 2 si B pe 1.
2 manse- prea putin, hazardul mare ! Finala ? Poate sa fie bulan.....asta vrem ?

Nici ideea cu rotatia pe balti nu este buna. Din propria experienta sti ca pe Tancabesti(si nu numai), poti sa prinzi in 72 de ore pe un loc 500 de kg.
Apoi, peste 2 saptamani , in acelasi loc, poti sa prinzi pana-n suta de kg....Aceiasi momeala, aceasi tactica !!!

Concluzie Vladut : echipa 2 pescari, 5 manse pe 5 lacuri diferite, fara finala. Cu prima mansa eliminatorie !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

zvonko

zvonko

Mesaj de zvonko »

confirm cele spuse de andrei vladeanu.
va transmit ca din punctul meu de vedere la un asemenea concurs echipa trebuie formata dintr-un general si restul soldati. numai asa se poate face performanta.

Dan Mitranescu
Veteran

Re: zvonko

Mesaj de Dan Mitranescu »

zvonko scrie:confirm cele spuse de andrei vladeanu.
va transmit ca din punctul meu de vedere la un asemenea concurs echipa trebuie formata dintr-un general si restul soldati. numai asa se poate face performanta.
Si eu cred ca opt generali cu roaming-ul activat nu mai au nevoie de nici un soldat ...

Scuze ,dar suna prea misto...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”