Un rezumat al primei runde deschise catre dezbatere :
1 Banii .. inca fara solutie.
Rezolvare:
Cum poate fi determinata marea majoritate a pescarilor sa adere la un club sau sa infinteze unul in jurul unui om care sa poata sa reprezinte prin personalitate si gandire un curent zonal , si care sa poata avea un cuvand de spus in numele propriilor membri cotizanti , in cadrul Adunarii Generale, si deasemeni sa poata accepta in negocieri cu ceilalti presedinti de cluburi solutiile cele mai bune ale momentului pentru proprii membrii .
Apar problemele legate de sediul fiecarui club, unele au , altele nu prea vad de unde, locatia aleasa de fiecare club va fi legata si de comercial, doar nu vad un club care avnd o sala de restaurant , de magazin , cafe bar , birou !!!, sa poata avea regulat sedinte care solicita costuri , si e clar ca daca si Gigi Becali ar face un club de pescuit, oamenii care vin la sedinta consuma frate , apa , seminte, o friptura , o cafea, un cico, desi la nea Gigi Becali aceste probleme sunt trecute la "din partea casei" si nu se vor dezbate probleme ci doar se va lua la cunostiinta hotararile presedintelui

, treaba d-lor .
Internetul este in acest moment locatia cea mai ieftina de tinut un sediu , o sedinta, oriunde se va tine Adunarea Generala, este clar ca deplasarea in locatia respectiva va solicita costuri , de la benzina, motorina, pana la cheltuielile aferente , mancare , habitat daca oameni vin si din tara, etc deci presedintii de cluburi ori trebuie sa fie cu dare de mana si sa suporte si aceste cheltuieli , inclusiv taxele hotarate ca respectivul club sa aibe reprezentare in Adunarea Generala, ori sa dea contabiliceste seama pentru ziua de diurna achitata din fondurile stranse din cotizatiile membrilor ... Se impune astfel cadrul legal si in cluburi al sponsorizarilor , presedintele care va avea acces ori la fonduri ori la relatii cu greutate sa aibe o baza creata astfel sa poata demara minim existenta clubului si cheltuielile de functionare .
Este necesar de vazut cum functioneaza cluburile deja puternice de la noi, si parerea unora care zic ca hotararile le vor lua in continuarea 2-3-5 presedinti de cluburi este adevarata , dar nu ii retine nimeni sa isi construiasca propriul club puternic , sa aibe abilitatea si inteligenta strangerii de fonduri , de la membrii , sa creeze un magazin propriu , sa stranga in jurul lor oameni inimosi cu dare de mana sau sa creeze relatii cu firme comerciale puternice care sa sponsorizeze clubul respectiv .
De asemeni se cunoaste cum s-au organizat si cum au demarat cluburile din alte tari , multe ajutate de forurile superioare din statele respective , guvernele lor s-au implicat activ fiindca au stiut sa se autogospodareasca sau civilizatia si-a spus cuvantul firesc si in acest domeniu, in alte parti firmele de renume si-au ales din concursuri echipe bune pe care le-au selectionat si au ales sa le impinga inainte avand astfel suportul material rezolvat .
Ar fi interesant sa vedem in reviste sau in televiziune , OTV este cel mai activ prin dl Florentin Iuga, si interviuri cu echipele , presedintii de cluburi de la noi si din strainatate despre cum au rezolvat marea majoritate a problemelor , costurile pentru asemenea proiecte apar momentan ca nejustificate dar ar deschide clar poarta catre cunoastere si acceptare mai usor a problemelor reale de la noi si intrarea catre un numitor comun ca acceptat , ca performanta , ca uniune constructiva.
Se impune accelerarea proiectului final inaintat catre ANS al Federatiei care sa inglobeze cluburile din prezent precum si extinderea acestei Federatii pe viitor prin aderarea si a celorlalte cluburi care vor aparea sau vor gasi o forma activa de aderarea prin strangerea unui punctaj stabilit in forma de organizare a Federatiei si care sa functioneze intr-un cadru legal sa aibe reprezentare in miscarea nationala sportiva , adica acolo unde trebuia sa aibe un loc clar de mult. ANS ar trebui "ajutata" de noi toti sa dea o rezolutie favorabila si cat mai repede in cazul existentei de facto a Federatiei Romane de Pescuit- FRP, Federatiei Nationale de Pescuit-FNP, Asociatia/Federatia Pescarilor din Romania - APR/FPR, etc ... cum se va stabili...
Momentan locatia Fedratiei sau Adunarea Generala a Presedintilor de Cluburi din Romania - AGPC (sincer suna si aiurea dar ca sa prescurtez

) poate fi suportata de cateva locatii care s-au tinut si in alte dati , (in varianta stabilirii unei locatii adevarate ca sediu , proiectul va fi greu realizabil in viitorul apropiat) :
- La Darvari , la Dl Victor Oana
- Restaurantul "Rustic" Bucuresti
- Sarulesti Raduta Lakes, mai greu dar se poate si este si loc,
- Tancabesti , 2L2B
- etc .. adaugati dumneavoastra luand in considerare cativa zeci de presedinti de cluburi plus alte cateva zeci de persoane , deci locatia ar trebui pentru o sedinta adevarata sa poata suporta in jur de 100 de persoane care sa nu stea in ploaie , frig , soare , sa poata consuma ceva bautura si mancare, un calculator si imprimanta pentru diverse acte ad-hoc si de impartit participantilor, pentru semnat , strangere de fonduri, tabele, contabilizari de situatii, printat cadrele legale, hotararile supuse la vot si cele luate , regulamente .... va fi greu , lokatia de pe internet inca este cea mai ieftina si mai la indemana , macar in stadiul de start.
2. Echipele 2? ... 8? .....
Cum veti rezolva o urmatoare problema :
Echipa mea de suflet ar fi una alcatuiata din Dnii : Irgos Georgiadis Giorgios , Ninel Boscu, nea Costica Buhac, Radu Badica, Victor Oana, Cristi Mitrea Tataie, .. si daca am spus intr-o propozitie aceasta echipa care bate mult tona !!!

, atleti , joviali, umor cu carul si forta fizica exploziva de invidiat , e clar ca un antrenor care sa se impuna in fata unei astfel de echipe la un CM va parea ceva .... nici nu imi pot imagina !!!
O alta echipa de suflet ar fi cea a maestrilor blajini: Dnii : Nea Maty, Tata Nitu, Maestrul Rosioru Cornel , Calina Alexandru, Vali Vesa , Florentin Iuga, experienta si calm , inteligenta de varf si treapta superioara in carpfishingul romanesc.
Deasemene, din varful de lance al Romaniei din prezent pot construi o alta echipa de suflet a mea, Andrei Vladeanu, Vladut Mateianu, Coco, Iacob Corneliu,
si nu in ultimul rand, o echipa din sprintenii dar deasemenea cu deja o experienta competitionala de invidiat fie ca au varsta de 20 de ani fie ca au mai mult , Dnii : : Ciprian Ene, Silviu, Bogdan, Eugen Fioreanu , Vlad Parfene, Dorin Antonescu, Ghita Costin, Tudor Cosmin, Victor Serbu, si listele pot continua pana se blocheaza serverul Crapmaniei
Iata ce echipe diferite, fiecare cu atu-urile ei , dar cine sa le conduca la un nivel de CM si sa aibe prestanta in fata personalitatii de grup a fiecarei echipe , si este clar ca varianta pana in momentul de fata a fost clar cea a echipei care a avut deja o ierarhizare, s-a putut face o directie de urmat si s-a ales o tactica , comuna de atac a campionatelor la care s-a participat pana acum si deasemenea s-a putut in proportie de major procent a fi suportate cheltuielile aferente intregului proces de participare la fiecare din CM pana in prezent.
Pentru echipele de 2 pescari , care sa formeze lotul national de 3-6 echipe active la un CM trebuie gasit un om care sa fie ascultat si ale carui hotarari sa fie de necontestat si asumate direct de acesta. Echipele in primul rand trebuie sa aibe suportul material garantat:
-ECHIPA , fie ca se va merge pe varianta de pana acum , atuurile prezentate mai sus sunt elocvente , ierarhizarea, experienta , organizarea , aporturile personale , relatiile si parghiile deja create inca nu sunt intrecute de nici o alta varianta, sau un inceput de modificari , echipe noi dar care vor trebui sa asculte de un antrenor ales in unanimitate de Federatie, fonduri si sponsorizari care sa suporte elastic, chibzuit si activ un astfel de proces, de la studiul noilor locatii de CM , deplasarea in sine , nada , echipamentul , echipa , antrenorul/capitanul de echipa, personalul auxiliar , pana la revenirea in tara a intregii echipei lotului national de la respectivul CM
- DEPLASARE, sponsor/achitare din fondurile Federatiei o firma de transport , fie avion , fie auto fie mijloc propriu stabilit clar.
- NADA, magazinele specializate, hotarare grea , probleme , sumele aferente, se impune un antrenor/capitan de echipa nationala competent sa ia hotararea corecta cum sa stabileasca tactica la un CM.... fie ca e vorba de 10 tone de nada , fie ca este vorba de dip, de marimea nadei , de tempo-ul nadirii, de orar exact cand se doarme , cand se nadeste , cand se pescuieste , cand se mananca , ce se mananca in cadrul echipei , ce se bea, etc
- ECHIPAMENT : sponsorii au intaietate, vergi , mulinete, fir , ace, corturi , echipament de ploaie , de vant, de frig , bannere , steaguri, promo, pliante, etc
- PERSONAL AUXILAR, nutritionist, medic, bucatar,avocat, mama, tata , adica ceea ce este in afara de pescar fiecare din noi pentru el insusi in cadrul unui concurs, componenti ai echipele din calificari care nu s-au calificat sa sprijine activ la CM echipa calificata, cu un ajutor clar si minim stabilit catre performanta .
Final ... 2? .. 8? ... vot in cadrul Adunarii Generale a Presedintilor de Cluburi , cluburi care achita o taxa de comun acord stabilita.
3. Campionii 2008 ..
parerea mea , clar Echipa Senzor!
Pe viitor, punctajele stabilite ar trebuie sa fie cele in kilograme prinse de fiecare echipa la concursurile care sunt acceptate si inscrise la Federatia
Romana de Pescuit, printr-o taxa stabilita , astfel echipa care participa la cele mai multe concursuri acceptate in anul competitional ca inscrise si taxate conform regulamentelor , a prins 20 to de peste in 2010 , au platit taxele, au participat la calificari sau la multe alte concursuri interne si internationale , sunt campionii nationali si gata .
Coeficienti si calculatii in afara Federatiei in functie de n alti factori , nu va face decat sa sporeasca incertitudinile si va lasa etern lok de speculatii .
Si e clar , castagatorii vor fi intotdeauna o echipa, o echipa formata din membrii unui club, club care va face parte din Federatie , acea echipa va fi cautata de sponsori, renumele va completa medaliile castigate si cupele , plus o bunastare care sa aibe exponent in sacrificiile aduse de acea echipa, plecata de acasa , de la servici de la afacerile proprii , profesionalizarea meseriei de pescar sportiv va depasi cadrul de hobby si isi va avea locul corect in meseriile de baza de la noi.
@Andrei I
Si eu am facut multe greseli cand am intrat la inceput pe crapmania.ro inclusiv din cele care faci tu cu nea Cornel Serbu, si chiar mai rele , lucruri de care cu timpul si cu varsta , nu imi fac nici o placere si in unele cazuri chiar imi este rusine de mine ca am indraznit sa arat ca eu am inventat apa calda si gaura la curea, nu mai zic de cazurile in care inventasem chiar coada la pruna si inventasem eu cum se leaga subiectul de predicat .
In viata ne intalnim cu iceberguri si la inceput nu vedem celelalte 2/3 din ce se afla sub nivelul oceanului si dam usor cu capul in bucatile de gheata de deasupra , si tot viata ne invata si ne arata sa intelegem cu timpul ca ce se afla dedesubt are o importanta mai mare si e bine sa deschidem mai bine ochii , sa ne chibzuim cuvintele si sa intelegem pe deasupra lor ( a cuvintelor) . Nu e necesara o polemica dusa in scopul unui antiplictis sau sa vada si altii pe net ca ma bag si eu in seama scriind ceva , orice chiar si fara un scop anume dar sa am un lok de joaca unde sa bag si eu un text seara ca un lapte cald sa pot sa dorm usor.
Invata sa te respecti intai pe tine pentru a putea sa ii respecti si pe cei din jurul tau si implicit te vor respecta si ceilalti. Variante de " daca voi nu ma vreti , nici eu nu va vreau " nu construiesc nimic, si vom sta mult timp sa ne intrebam ce ne lipseste sa avem o echipa unita din membrii alesi din cluburi diferite , cu suport financiar adevarat, si cu podiumuri la orice CM.
4. Lotul National 2009.
Apar ca stringente urmatoarele :
Existenta Federatiei , compusa din cluburi, cu taxe si membrii cotizanti
Profesionalizarea meseriei de Pescar Sportiv.
Desemnarea de Federatie a unui Capitan de Echipa care sa hotarasca totul , care sa fie salariat si premiat pentru activitatea lotului national , sau eliberat din functie daca nu are rezultate.
Capitanul de echipa va vizita locatia noilor CM si va prezenta in sedinta AG tactica pentru concursul respectiv, se va lua in calcul pescarii , echipele care au un profil adecvat pentru CM respectiv, si acestea vor fi alese din echipele si pescarii care ca membrii activi in cluburi participa la concursurile nationale si dovedesc acele calitati pentru care au fost selectionati. Pot avea o gramada de calitati dar profilul sa nu corespunda pentru un CM.
Sponsorii vor cauta Federatia atunci si o forma de organizare , stabilitatea isi va spune cuvantul , organizarea va deschide drumul catre fonduri necesare ajungerii la performanta .
Calificarile sa reprezinte clar prin locatia aleasa ca pista de concurs pe cea a CM din anul in curs, sa se introduca baremuri de profil pentru participanti, nu neaparat care echipa prinde mai mult peste. Pe lacul CM daca nu este peste in standul de concurs ce facem ? NADA, aruncat departe, aproape, vaslit , nedormit, tempo sustinut la scos capturile ... desi in afara de Africa la multe CM , lacurile au o populatie mica de pesti , iata cate sunt necesare de luat in calcul , Cipica punand clar profilul pescarului la CM in fata multor alte probleme si mi se pare corect .
In Africa a fost o problema clara ... nada la nivel de cantitate- nadirea excesiva , echipamentul usor, viteza de scos capturile , organizare in amanunt a benzii rulante : nadit, lansat, capturat, timpii de dormit, mancat , lukru, plus organizarea echipei tehnice din spate , + ce prevede regulamentul .
In Europa sunt concursuri in care pestele nu vrea sa traga nici daca ii dai cu bila in cap , sigur sunt alte tactici si pe acestea capitanul de echipa trebuie sa le stie bine.
-------------------------------------------
Iata pe scurt marea majoritate a parerilor de pana acum .
Ar fi buna o Adunare Generala , fie ea si pe internet si demarate lucrurile, incepand cu denumirile cluburilor , presedintilor si listele de membrii , apoi presedintii sa aleaga din variante o formula de lucru in Federatie, sa se stabileasca si sa se plateasca o taxa , si apoi supunerea la vot a anului competitional - concursuri interne prin prisma locatiei CM 2009 , a capitanului de echipa, a tacticii de urmarit pentru performanta la 2009.
Andrei Vladeanu a punctat bine, formula echipei la CM 2009 ar trebui sa fie aleasa si in calificarile de la noi .
Orice am spus mai sus ca rezumat sau ca parere proprie poate fi supus discutiei, criticii dar si constructivului de ceva . D-voastra alegeti.