"De fapt parerile oricui sunt binevenite in cazul acestui sistem, cu conditia sa-i intereseze si participarea, nu numai subiectul sau sa aiba experienta in domeniul competitional si organizatoric, pentru ca implica si outsideri."
Vreti sa fiti mai explicit.Nu inteleg ce vreti sa spuneti.
Doar cei care nu au participat niciodata la calificari si nu au organizat in viata lor un concurs dar SUNT INTERESATI de sistem pot exprima o parere?
Dan Mitranescu scrie:Si cam in ce fel se face acest sistem de ierarhizare valorica la nivel de club ?
Nu am fost suficient de explicit Dane? Alegem 3-4 competitii la care participa cei cu "aspiratii" si pe baza de punctaj (in sistem de CM), in functie de pozitia obtinuta in fiecare concurs, se face departajarea/pozitionarea fiecarei echipe in clasamentul general. In caz de egalitate de puncte, se ia in considerare si cantitatea totala de peste prins.
Hai ca esti baiat inteligent, daca ai alta idee mai buna, te ascult.
Asta era si ideea mea ...numai ca eu am mers pe acelasi principiu si mai departe.
Consider ca aderarea la un club este benefica si in primul rand da o nota de sportivitate echipelor in cauza. Vreau sa ma inscriu intr-un club ,dar in acelasi timp vreau sa-mi joc cartea cu calificarile fara sa fiu fortat de imprejurari in a participa cu un lot in care poate nu am incredere. Iar daca , din intamplare , cu acel lot castig calificarile sunt absolut sigur ca nu este lotul optim care o sa reprezinte Romania la CM.
Dane, ai mai limpezit apele cu postarea asta.
Din punctul meu de vedere ai dreptate.
Chesia cu loturile e cam asa.
Un club care se prezinta cu mai mult de un lot o face pentru ca strategia este de a-si mari sansa de a castiga prin sacrificiul celorlalti.In care din categorii te incadrezi o sa afli dupa prima sau a doua manse.. desi poate ca pana atunci ai fost No1.Colegii au aplicat strategia
PS. ca tot e dat fotbalul ca exemplu..ce la impiedicat pe Radoi sa joace la Nationala in aceasi echipa cu Mutu?
Puteti fi absolut siguri ca daca e cazul, chiar si in varianta pe echipe individuale, un club mare poate arunca in joc 10-12 echipe cu care sa aplice ce strategie vrea. 4 la victorie si 8 la sacrificiu.
Se poate, dar lotul rezultat va fi oare reprezentativ? Va avea o valoare reala?
Lotul sigur nu dar clubul da, din moment ce poate aborda o asemenea strategie si o poate duce la capat. Istoria e plina de exemple de la Burebista incoace.
Foarte bun exemplul dar ce legatura are asta cu organizarea calificarilor pe loturi.Se sustinea ca trebuie facute calificari pe loturi pentru a avea asigurata o strategie coerenta.
Vrei sa spui ca echipa din sectorul respectiv nu va aplica strategia castigatoare pentru ca nu-i place capitanul?Da-mi voie sa ma indoiesc ca asa ceva se va intampla indiferent care ar fi combinatia capitan/echipa la care v-ati putea gandi.
Mai importanta este valoarea echipelor care formeaza un lot decat un lot care castiga calificari prin conjuctura sau strategii de culise dupa mai multe manse de concurs.
La CM te duci sa dai totul in 72 de ore in confruntare cu cei de pe sectorul tau.In situatia asta e mai bine sa fii sigur ca te prezinti cu cele mai bune cupluri.Un lot poate sa aiba in componenta o veriga slaba.
mie imi spui ca strategia care am dat-o ca exemplu nu are aplicabilitate la un Campionat Mondial... acu' vine Vladeanu si-ti da exemplul concret de strategie care se poate aplica la un Campionat Mondial de 72 ore (lucru de care mai devreme nu erai convins) si o sucesti... "ce legatura are asta cu calificarile pe loturi... "
da.... pot fi cazuri in care capitanul sa zica ceva si sa se gaseasca unu sa zica d'al dreaku..."pai nu e bine domn'e" si poate avea dreptate sau nu...
si capitanul poate sa greseasca, normal...deci....comunicarea care se creeaza in cadrul unui lot care are mai multe experiente impreuna, care a mai participat la competitii in formul respectiva, elimina ambitiile aberante ale fiecarui individ, fie el capitan sau jucator (pentru ca fiecare e constient ca nu e loc), si poate mai important decat atat este ca toti cei care compun lotul sa "vorbeasca aceeasi limba" (in termeni sportivi), pentru a nu fi creeate confuzii din cauza interpretarilor diferite de la om la om.
Carcotas sau nu exemplul dat de Vladeanu este la fel de ipotetic ca situatia prezentata acum de tine.In practica Lotul nu s-a intalnit cu nici una din ele.
Dar ca de obicei doar ipotezele voastre sunt acceptabile ale mele sau ale altora NU?
in practica lotul s-a intalnit cu situatia data de mine (am schimbat eu tarile, tocmai pt a ramane la stadiul de exemplu) daca asta este atat de important pt. tine.
dar daca tu ai fi in lot cu Cristi Mitrea, Vladut Mateianu, Andrei Vladeanu..si altii cu care nu te agreezi...cum crezi ca s-ar realiza comunicarea...tot ipotetic.
si mai sint exemple de genul asta.
Poti creea si tu ipoteze si fi sigur ca vor fi luate in calcul.