Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Mai ai o rezerva de 500 de "puncte" si te baga in sac....Sa nu-mi pierd tehnica![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Multumesc pentru sfat. De pe acest site am aflat ca exista si actiune super-rapida.osc1or scrie:Google "Clasificare lansete crap" si gasesti un articol foarte ok pe siteul pescaripe.
Nu iti pot da linkul ca nu este partener.
Am sa incerc eu o explicatie :iulixa scrie:Multumesc pentru sfat. De pe acest site am aflat ca exista si actiune super-rapida.osc1or scrie:Google "Clasificare lansete crap" si gasesti un articol foarte ok pe siteul pescaripe.
E totusi cineva care se pricepe?
Rog moderatorul sa stearga mesajele off-topic. Multumesc
ok. multumesc. actiunea progresiva unde s-ar incadra?Dan Mitranescu scrie:Am sa incerc eu o explicatie :iulixa scrie:Multumesc pentru sfat. De pe acest site am aflat ca exista si actiune super-rapida.osc1or scrie:Google "Clasificare lansete crap" si gasesti un articol foarte ok pe siteul pescaripe.
"Actiunea" se refera la cum se indoaie lanseta . Cand lanseta este incarcata, cu cat ramane mai dreapta si se indoaie mai mult catre varf , cu atat este mai rapida.
Una care se curbeaza pe toata lungimea este "parabolica" .
"Scara" fara prea multe trepte : rapida , semi rapida , semi-parabolica , parabolica.
"Puterea" este data de greutatea optima cu care se incarca lanseta. ( valoarea in lbs ) .
Undeva intre rapida si parabolica.iulixa scrie:
ok. multumesc. actiunea progresiva unde s-ar incadra?
In ultima vreme s-a facut un amestec de termeni intre spinning, unde intalnim niste diferente in plus la actiunea lansetelor si carpfishing unde, in principiu actiunile lansetelor sunt mai "blande". Intrebarea ta probabil se refera la "extra - fast" sau ultra - rapida, in acceptiunea generala a termenilor. Diferenta dintre grupa "parabolicelor" si cea a "rapidelor" o face drilul. Daca o "parabolica" se foloseste mai mult la pescuitul pe verticala unde trebuie sa "pompezi" pestele ca sa iasa sau sa se ridice (vezi pescuitul din barca), cea rapida, avand o actiune "de varf", imprima drilului si directie, ceea ce ajuta pescarul la finalizarea drilului, cat mai "rapid". De-aici si denumirea de "rapida".iulixa scrie:Multumesc pentru sfat. De pe acest site am aflat ca exista si actiune super-rapida.osc1or scrie:Google "Clasificare lansete crap" si gasesti un articol foarte ok pe siteul pescaripe.