Inel de plecare: 50 vs 40

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Alin Galbenu
Moderator
Puncte: 0

Inel de plecare: 50 vs 40

Mesaj de Alin Galbenu »

Inelul de plecare este unul din aspectele importante ale unei lansete. Cum ne influenteaza acesta partidele de pescuit, daca o face, sau este pur si simplu o strategie de marketing ?
S-au scris multe articole despre "inelul de plecare" , de multe ori punându-se accentul pe diametrul firului folosit, asociindu-se inelul de 50 cu fire groase.

Pana la urmă ce este mai important, sa fie amplasat mat mai departe de mandrina ? Mărimea lui ? Forma ? Greutatea ?

Imagine

razvan u.
pescar de competitie

Re: Inel de plecare: 50 vs 40

Mesaj de razvan u. »

Ia pune articolele care le-ai citit!
C. S. PELICANUL

vali003

Mesaj de vali003 »

Vezi un material al lui Terry Edmonds, la Vlad Pavlovici pe site.

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

La mijloc este un cumul de factori care influenteaza sau se anuleaza reciproc.Diametrul inelului de plecare,distanta la care este montat in raport cu mandrina si nu in ultimul rand dimensiunea tamburului si implicit unghiul firului la plecare in raport cu diametrul si amplasarea inelului.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Parerea mea se stie de multi ani : Nu sunt diferente la aruncare intre inele de 40 si 50.
Cu toate astea pescuiesc cu 50 :) si lansetele cu 40 se vand la un sfert fata de cele cu 50 ...

Ce am aflat eu relativ recent si bag mana in foc ca nu stie nimeni ( cel putin nu am auzit niciodata ) este ca inelele nu se monteaza dupa distanta fata de mandrina , de distante intre ele , de greutate , de diametrul tamburului sau cine stie ce alte idei.
Inelele se pozitioneaza in puncte "critice" pentru a distribui fortele constant pe toata lungimea blank-ului. Acest lucru se face cu dispozitive de test, in fabrica . Astfel se da valoare maxima puterii blank-ului si se reduc riscurile de rupere.

Sunt tipuri de lansete care se rup din acelasi loc . Nu este defect de constructie a blank-ului . Nu are cum sa se intample tot timpul in acelasi loc , iar conicitatea se vede clar ca se respecta. Aceste lansete au prost plasate inelele !

Testul de plasare a inelelor tine cont de pozitia mandrinei ! Daca mandrina se repozitioneaza si inelele vor avea alta pozitie.

aurelian_solomon

Mesaj de aurelian_solomon »

Concret domnule Dan, BBLC si MTX14 3.9m, inel plecare 50 sau 40?
Ultima oară modificat Lun Feb 03, 2014 20:35 de către aurelian_solomon, modificat 1 dată în total.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Parerea mea se stie de multi ani : Nu sunt diferente la aruncare intre inele de 40 si 50.
Nuanteaza Dane, daca vorbim despre fire subtiri (pana in 0,33-0,35)!

Tocmai am avut un schimb de idei pe acesta tema la topicul:

http://www.crapmania.ro/forum/post363220.html#p363220 - daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Inelele se pozitioneaza in puncte "critice" pentru a distribui fortele constant pe toata lungimea blank-ului. Acest lucru se face cu dispozitive de test, in fabrica . Astfel se da valoare maxima puterii blank-ului si se reduc riscurile de rupere.
Ei, asta da informatie! :D

Sa te intreb insa ceva: sa inteleg ca "punctele critice" se afla in acelasi loc la toate lansetele din acelasi model?
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Dan Mitranescu scrie:Parerea mea se stie de multi ani : Nu sunt diferente la aruncare intre inele de 40 si 50.
Cu toate astea pescuiesc cu 50 :) si lansetele cu 40 se vand la un sfert fata de cele cu 50 ...

Ce am aflat eu relativ recent si bag mana in foc ca nu stie nimeni ( cel putin nu am auzit niciodata ) este ca inelele nu se monteaza dupa distanta fata de mandrina , de distante intre ele , de greutate , de diametrul tamburului sau cine stie ce alte idei.

Sunt tipuri de lansete care se rup din acelasi loc . Nu este defect de constructie a blank-ului . Nu are cum sa se intample tot timpul in acelasi loc , iar conicitatea se vede clar ca se respecta. Aceste lansete au prost plasate inelele !

Testul de plasare a inelelor tine cont de pozitia mandrinei ! Daca mandrina se repozitioneaza si inelele vor avea alta pozitie.

Dan,acele dispozitive care testeaza si indica zonele unde vor fi amplasate inelele pt a distribui uniform tensiunea pe toata lungimea lansetei,este facut cu lanseta tensionata simuland un dril cu firul tensionat pe inele pt a indica curbura rezultata in functie de amplasare sau cu lanseta tensionata pe aruncare cand firul nu pune tensiune pe inele?

Din cate banuiesc eu acele puncte "critice" de unde de obicei lansetele se rup sunt acele zone de rigidizare pe tronsonul lansetei.in majoritatea cazurilor zona de mufare sau mandrina...zona unde cedeaza de obicei lansetele cu probleme.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

Lansetele se rup din X motive .pozitionarea inelelor se face in functie de: - greutatea lor;
- numarul lor;
- mandrina;
- puterea lansetei;

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”