sfat fire subtiri crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

cornelserbu
Veteran
Puncte: 0

Re: sfat fire subtiri crap

Mesaj de cornelserbu »

aurelian_solomon scrie:Ma poate sfatui cineva, ce fir sa achizitionez pentru lanseuri lungi: sectiune 18, 20 sau 22 mmp? (ansamblu: mulineta Ultegra10000 si lanseta MTX14 inel 40), si mai ales ce fir textil sa folosesc ca inaintas...
cred ca undeva s-a strecurat o gresala :lol:
un fir a carei sectiune are aria de 18 mmp, cum spui tu, va avea un diametru de aproximativ 4.8 mm...cu firul asta poti sa-ti iei adio de la lanseurile lungi :wink:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Exista printre noi pescarii si persoane care cind cumpara firul merge cu sublerul sau micrometru dupa el ? Eu recomand ca pescarii sa detina un aparat de masurare a grosimi firului. Sunt putine firme pe piata la aceasta ora care respecta grosimea firului sa nu mai spunem despre lungimea acestuia .
Cine a masurat grosimea firului poate sa ne recomande si firul altfel cine se ia dupa ce scrie pe etichete la multe fire de pe piata este falsa grosimea firului.
Am cumparat in aceasta iarna 10 role Carp Hunter 0,22 mm si de fapt are 0,25 mm , dupa aceasta teapa am luat SUB DUE 0,20 mm si intradevar acesta are exact 0,20 mm.La fel si P-line de 0,20 are exact 0,20 mm.Mentionez ca toate firele luate de mine sunt fluo . Deci inainte de a recomanda un fir faceti si specificatia daca ati masurat cumva grosimea acelui fir .Este un amanunt esential .

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

popescu59 scrie:Exista printre noi pescarii si persoane care cind cumpara firul merge cu sublerul sau micrometru dupa el ? Eu recomand ca pescarii sa detina un aparat de masurare a grosimi firului. Sunt putine firme pe piata la aceasta ora care respecta grosimea firului sa nu mai spunem despre lungimea acestuia .
Cine a masurat grosimea firului poate sa ne recomande si firul altfel cine se ia dupa ce scrie pe etichete la multe fire de pe piata este falsa grosimea firului.
Am cumparat in aceasta iarna 10 role Carp Hunter 0,22 mm si de fapt are 0,25 mm , dupa aceasta teapa am luat SUB DUE 0,20 mm si intradevar acesta are exact 0,20 mm.La fel si P-line de 0,20 are exact 0,20 mm.Mentionez ca toate firele luate de mine sunt fluo . Deci inainte de a recomanda un fir faceti si specificatia daca ati masurat cumva grosimea acelui fir .Este un amanunt esential .
Eu am cumparat un micrometru pentru magazin. :wink:
Oricand firele se pot verifica.

R.R. FISHING TEAM
pescar de competitie

Mesaj de R.R. FISHING TEAM »

Dan Mitranescu scrie:
popescu59 scrie:Exista printre noi pescarii si persoane care cind cumpara firul merge cu sublerul sau micrometru dupa el ? Eu recomand ca pescarii sa detina un aparat de masurare a grosimi firului. Sunt putine firme pe piata la aceasta ora care respecta grosimea firului sa nu mai spunem despre lungimea acestuia .
Eu am cumparat un micrometru pentru magazin. :wink:
Oricand firele se pot verifica.
Dane , nu poti verifica firele cu micrometru !

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

R.R. FISHING TEAM scrie: Dane , nu poti verifica firele cu micrometru !
:D Dar cu ce ?

Serios . Merg masurate fara probleme. Se apropie micrometrul din arcul de presiune ( cu reglajul dat la minim) pana cand firul incepe sa atinga fetele micrometrului, dar in acelasi timp sa treaca lejer. Odata fixat poate fi folosit si pe post de comparator. Garantez ca fixat pe 0,25 un 0,26 trece vizibil mai greu . :wink:

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

trabucco este supradimensionat
si deabia shimano tehnium de 0,25 se apropie de rezistenta inscrisa pe ambalaj. si nu ma luati ca sunt multe fabrici care fabrica in acelasi loc cu shimano. daca vorbiti decatana sau beastmaster, poate. dar tehnium ramane tehnium. chiar daca e cam batos, este un fir foarte rezistent

dintre cele masurate (vazut in magazin), shimano, stren si p-line sunt corecti la diametrul firului, sufix este putin de tot peste, alaturi de g-line
carp expert si trabucco ...grosolanie

restul marcilor, nu stiu - no coment

neverback

Mesaj de neverback »

marian_popescu scrie:trabucco este supradimensionat
si deabia shimano tehnium de 0,25 se apropie de rezistenta inscrisa pe ambalaj. si nu ma luati ca sunt multe fabrici care fabrica in acelasi loc cu shimano. daca vorbiti decatana sau beastmaster, poate. dar tehnium ramane tehnium. chiar daca e cam batos, este un fir foarte rezistent

dintre cele masurate (vazut in magazin), shimano, stren si p-line sunt corecti la diametrul firului, sufix este putin de tot peste, alaturi de g-line
carp expert si trabucco ...grosolanie

restul marcilor, nu stiu - no coment
nu am nimic personal cu dvs dar sincer trebuie sa va contrazic nu stiu ce fire ati incercat dvs dar am fost ieri si am pus mana pe trabucco tf xsp surf cast 0,228 si sincer nu bate cu ce spuneti dvs ..... am fost impresionat si de dimensiune si de rezistenta la nod (nod normal care este de altfel criminal pt mono)eu o sa merg pe tf xps long cast 0,221. pana la urma fiecare cu alegerea lui ..........

Tudor Cosmin

Mesaj de Tudor Cosmin »

Maver Elite Orange!!!
CAMPION NATIONAL 2011 & 2014 & 2015 & 2016

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Maver Elite Orange!!!
Sustin! "Bijuterie" de fir. Si de pret (fo' 70 lei 300 m)! :D

Tatal firelor ramane tot Shimano Technium.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Law_35
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Law_35 »

Eu am folosit Maver Elite Orange....dupa 3 partide de cate 48 ore ,l am dat jos de pe mulinete....motivul....tot era copt...si am avut 4 bblc incarcate cu el...o investitie care m a cam dezamagit..
Laurentiu Stanica
Club Sportiv Tomis Carp

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”