Lamuriri Baitrunner 2 spool

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Daaaaan
Puncte: 0

Re: Lamuriri Baitrunner 2 spool

Mesaj de Daaaaan »

stiu, dar...mi s-a parut prea complicat cu 2 rotite in fata. plus ca astea le-am prins la pret bun :D

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Diferenta majora intre xsc si xtc este sistemul de frânare al tamburului. Xsc este lung, xtc este scurt.Vorbim de cursa fluturelui.
Daca modifici cursa, scurtand-o, vei avea un xtc argintiu :)
Plus ca Shimano nu recomanda schimbarea saibelor din tambur, pentru ca vei modifica frâna micrometrica, discurile din tambur se freacă unul de altul in drill, iar daca dispar cele din pâslă, se vor freca 2 discuri solide, uleiul neputând pătrunde in cele din plastic. Mai departe , folosesteti imaginatia.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

hmmm...la asta nu m-am gandit :)))))

si daca folosesti un disc de pasla intre 2 de pastic...teoretic nu freaca plastic pe plastic...deci ar trebui sa fie ok..nu? :D

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

:-))))
Vorbesti serios ?
Asta înseamna ca va creste numărul de saibe! Eu nu recomand....

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Nu creste nr de saibe!

...in video-ul postat de mine mai sus tipul ala zice ca in loc de 3 saibe de pasla sa folosesti 3 de plastic pentru quick-drag maxim sau 2 de plastic si una de pasla pt mai putin quick-drag sau 2 de pasla si una de plastic pt si mai putin quick-drag.

deci...ma gandesc ca varianta a doua cu 2 saibe de plastic si una de pasla ar fi ptima...gresesc?

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Înseamna ca n-ai inteles nimic din ce am Zis mai sus.

Tu crezi ca inginerii de la Shimano nu au habar ca daca pâsla asta ar fi mai tare, cursa fluturelui se scurtează categoric ?
Oamenii astia au inventat baitrunner-ul, au facut ce-a mai buna mulineta de pescuit din ultimul deceniu (minim), au proiectat Aerotechnium, o bijuterie pe care, deși nu este de crap, foarte multi pescari o vor. Construiesc carcase din Magneziu si "Carbon tetraiodide" sau Ci4 in varianta populară..... Crezi ca nu le-a dat prin cap sa pune niste plastic in tambur ?
In 2006 scoteau pe piata o mulineta numita Super Ultegra XSA, mulineta care închidea/deschidea tamburul la o singura tura de fluture, un quick drag ideal. Oare acolo cum au reusit ?
:)
Eu zic sa nu iti bati joc de frâna de la xsc, lucrează foarte fin, si e păcat s-o strici. Ia-ti xtc daca vrei QD rapid.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Ok, am inteles punctul tau de vedere. O sa ma gandesc de doua ori daca sa fac manevra asta sau nu...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”