nu ti-as recomanda fibra plina, sunt greoaie iar componentele lasa mult de dorit (mandrina, mufare, chiar si inele). si sunt o multime de variante cu blanc tubular. nu carboane sofisticate, nu rangi. betele trebuie sa fie sensibile pe varf, nu intotdeauna crapul mananca atat de hotarat incat sa se intepe singur. nici multi nu sunt aceia care sa dea la crap cu plumbi de 30-50 de grame si mamaliga la carlig....dar uneori situatia o cere
cel mai bun compromis intre forta si sensibilitate mi se par cele din compozit, cu varf din fibra plina. eu am 5, desi folosesc decat 3. 3 ron thompson hardcore II, de 3 metri, 80-150 de grame, si 2 sert hooligan, 3 metri, 100-300 de grame. ultimele le-am luat pentru somn initial, dar s-au dovedit mai fine pe trasatura decat cele de 80-150 de grame. le vandusem unui coleg, apoi le-am cumparat inapoi

mulinete> okuma longbow - suficiente in pescuitul crapului pe dunare, raport calitate-prex excelent. desi, daca te prinde putin inghetul pe garla, s-ar putea sa te lase antireturul sau chiar sa se blocheze (inghete)
eu am shimano baitrunner 6500 si niste mitchell metalice, de la mama lor
de preferat cu baitrunner, nu e placut sa faci te uiti cum sare batu-n garla in timp ce amesteci in tuciul cu mamaliga sau bors
nu te incurca cu baracuda, fl sau altele asemenea care te lasa la prima ploaie sau se dezintegreaza la contactul cu prima torpila
pescuitul pe dunare ofera emotii nebanuite, atat pescarului, cat si echipamentului
PS - ia in calcul si un feeder heavy, plus o lanseta pentru avat si doua mai moi pentru pestisor viu. cu sculele dedicate petru exemplare mari de somn...a devenit discutabila problema, pentru ca sunt extrem de rare. dar cine are ocazia sa il loveasca un nautil adevarat> din ala nu mai faci om