sfat achizitie scule dunare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: sfat achizitie scule dunare

Mesaj de marian_popescu »

2,70 - 3 metri mi se par cele mai ok pentru dunare, acopera cam tot ce inseamna pescuitul de pe mal
nu ti-as recomanda fibra plina, sunt greoaie iar componentele lasa mult de dorit (mandrina, mufare, chiar si inele). si sunt o multime de variante cu blanc tubular. nu carboane sofisticate, nu rangi. betele trebuie sa fie sensibile pe varf, nu intotdeauna crapul mananca atat de hotarat incat sa se intepe singur. nici multi nu sunt aceia care sa dea la crap cu plumbi de 30-50 de grame si mamaliga la carlig....dar uneori situatia o cere

cel mai bun compromis intre forta si sensibilitate mi se par cele din compozit, cu varf din fibra plina. eu am 5, desi folosesc decat 3. 3 ron thompson hardcore II, de 3 metri, 80-150 de grame, si 2 sert hooligan, 3 metri, 100-300 de grame. ultimele le-am luat pentru somn initial, dar s-au dovedit mai fine pe trasatura decat cele de 80-150 de grame. le vandusem unui coleg, apoi le-am cumparat inapoi :)). cu ambele modele poti lansa greutati de peste 200 de grame fara probleme si poti trage cu incredere de un mono de 0,5 in agatatura

mulinete> okuma longbow - suficiente in pescuitul crapului pe dunare, raport calitate-prex excelent. desi, daca te prinde putin inghetul pe garla, s-ar putea sa te lase antireturul sau chiar sa se blocheze (inghete)
eu am shimano baitrunner 6500 si niste mitchell metalice, de la mama lor
de preferat cu baitrunner, nu e placut sa faci te uiti cum sare batu-n garla in timp ce amesteci in tuciul cu mamaliga sau bors
nu te incurca cu baracuda, fl sau altele asemenea care te lasa la prima ploaie sau se dezintegreaza la contactul cu prima torpila

pescuitul pe dunare ofera emotii nebanuite, atat pescarului, cat si echipamentului

PS - ia in calcul si un feeder heavy, plus o lanseta pentru avat si doua mai moi pentru pestisor viu. cu sculele dedicate petru exemplare mari de somn...a devenit discutabila problema, pentru ca sunt extrem de rare. dar cine are ocazia sa il loveasca un nautil adevarat> din ala nu mai faci om

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

Sant locuri si locuri la Dunare. Astfel sant locuri unde ai nevoie de bete de cel putin 3,6 m, asa ca asta de mai jos
Imagine
Imagine
si sant altele unde ai nevoie de bete de 2,4m cel mult
http://www.google.ro/maps/@44.142051,22 ... 3e10?hl=ro
Mulinetele trebuie sa fie cat mai robuste si puternice, cum a spus si Marian mai sus, Longbow-ul este o alegere f. buna.
Ultima oară modificat Vin Mar 21, 2014 15:36 de către Cucu Ionel, modificat 1 dată în total.
Fir intins

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

osc1or scrie:nu ma astepam la o asa reactie de la tine Aleen.. ma rog.. nu comentez...

mircione, inca un sfat prietenesc: NU ITI CUMPARA LANSETE TELESCOPICE!!! MAI ALES DE LA FIRME LOW COST!!!

de acord cu telescopicele low-cost ca e mai mult decat riscant
dar ce pesti au scos dam-urile si silstarii de pe vremuri...
iar eu am pescuit ani buni cu telescopice pe balta, unde te asigur ca lanseurile sunt mult mai solicitante decat pe dunare. si culmea, acum tot la telescopice am revenit.
eu am ochit niste dam-uri vechi, de prin anii 90, de 3 metri, putere 150 de grame, pe care le voi lua macar asa, pentru sufletul meu. desi sunt convins ca sunt mai de nadejde astea pe care le am acum
posibil sa ajung sa vand iar din ele...boala grea asta cu jucariile pentru pescuit

@cucu ionel
zonele pe care le prefer au de obicei copaci pe mal, eventual si praguri, foarte probabil si agatatura
pe zonele din imagini, mi-as lua bete de surf, de 4,5 metri, sa am sanse cat mai mari sa salt pestele peste vegetatie

mircione

Mesaj de mircione »

va multumesc pentru sfaturi ...am selectat ce a-ti spus si sper sa pun in practica...momentan o sa merg cu cele de crap de 3,6 ...si voi imprumuta si una de 3m sa vad cum merge asa voi face diferenta.....dar cred ca voi ramane la cele de 3m ....la bete nu cred ca ma voi avanta la bani...in schimb o sa ma gandesc de 2 ori cand cumpar mulinetele si fir ...mi se par cele mai importante !!!

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Salut

Eu iti recomand lansete de 3.6m si 3,25-4 lbs, cat mai bune posibil.(eu folosesc beastmaster :wink: ). In ceea ce priveste alegerea mulinetelor, cred ca raportul cel mai bun calitate/pret pentru pescuitul la dunare sau alte rauri mari il detin mulinetele Okuma Longbow.(eu am folosit Daiwa Emblem iar de anul asta o sa folosesc Ultegra XSC).
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... ow&x=0&y=0

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Eu folosesc bete si de 2,4, fibra plina la crap si carbon la ciortan, caras, salau, pentru barca si separat pentru somn tot asa de scurte din carbon. Doua Mantikoare, iar pentru clonc un bat adus de prin state de surf casting dintr-o bucata. Pentru mal, functie de locuri, bag spod-urile de 5 lb, de 3,6 si mai am doua BFF T Rex de 3,6, de 4 libre, pentru crap / somn. Ideea aici nu e numai ca sa poti manevra mai usor de sub prag, ceea ce e foarte adevarat, dar il ti mai departe si de structuri si in plus ai posibilitatea sa pescuiesti pe intinsura, ceea ce nu prea poti sa o faci cu betele scurte, de care atarna 2-300 de grame de plumb ;).
La pescuitul de pe mal, am sa renunt insa la betele lungi pentru ca de cele mai multe ori merg cu barca dupa mine.
Urban culture.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Ca mulinete folosesc Daiwa Regal Plus de 4ooo pentru crap si de 55oo pentru somn. Plus un multiplicator pentru batul de somn, la clonc. Am avut si OLB-uri. De toate marimile. Inclusiv pe ala mare de 80. Au corpurile relativ similare. Alea de 60 cu alea de 65, alea de 70 cu alea de 80. Ideale sunt de 50 ca somn mare prinzi mai greu in mal.
Urban culture.

didi-ionita

Mesaj de didi-ionita »

Colmic Calibra de 2,70 act 70-300 gr , cu PL 865 sau chiar BBLC ( model vechi ) , the best .

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Iata de ce sunt bune topicurile astea. Ca a cerut omul informatii pentru mal si primeste si pentru barca, eu unul nu vad care ar putea fi problema atata timp cat apar informatii extinse cu diferite echipamente. Nu se intampla nimic altceva inafara faptului ca il ajuta sa se orienteze mai usor si pe noi ceilalti sa aflam ce mai exista pe piata. Daca se cere topic nou se poate extrage la un moment dat, dar e bine ca informatia sa fie cat mai concentrata. In fond s-au facut referii la echipamentele de Dunare.
Urban culture.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

cornel.s scrie:..... Ideale sunt de 50 ca somn mare prinzi mai greu in mal.
Nu poti sa stii cand te loveste unul si ramai fara fir pe tambur, la o mulineta de 50 (eu am patit-o odata si de-atunci m-am lecuit de mulinete mici la Dunare).
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”