sfat achizitie scule dunare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mircione
Puncte: 0

Re: sfat achizitie scule dunare

Mesaj de mircione »

spun ca as pescui de pe mal pontru ca sigur voi pescui doar de pe mal ....nu am barca si nici nu prea as vrea sa ma aventurez cu barca ...pe urma as vrea si sonar...etc etc....daca ma duc singur ...sa intru cu barca...mai greu....samd ...din cate am auzit nu ai nevoie de pe mal sa arunci departe deci ma gandeam la bete de 3m si mulinete care sa intre undeva la 150m maxim fir pe ele.....de un 0,45-0,50 ....!

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

De ce maxim? Asta înseamnă că talia mulineteiva fi una medie, deci posibil și ceva minusuri la capitolul forță. Îți poate intra crap de 20 kg și să—l scoți fără probleme cu okuma lb 50, dar vei simti diferenta când a apucat sa—ți plece unul de 10 sau să ai nevoie să îl tracrezi forțat din învățătură. Eu nu aș coborî sub lb 65, identic ca si corp cu suratele mai mari
Vezi că sunt banaxuri de korea pe forumuri, eu le—aș verifica întâi pe astea. Am avut, nimic de reproșat, dar doream de mult baitrunner 6500 și le—am dat
Rămân la părerea că cel mai bun compromis sunt cele de 3 metri pentru dunăre. Cu timpul, experiențele prin care vei trece, te vor determina să cauți scule tr i specializate. Spre exemplu, eu îmi doresc o bologneză puternică acum, de minim 6 metri, am găsit—o, dar am intrat în niște încurcături și am mai deranjat și pe bietul om care o are la vânzare

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

gor965 scrie:
cornel.s scrie:..... Ideale sunt de 50 ca somn mare prinzi mai greu in mal.
Nu poti sa stii cand te loveste unul si ramai fara fir pe tambur, la o mulineta de 50 (eu am patit-o odata si de-atunci m-am lecuit de mulinete mici la Dunare).
Si asta e foarte adevarat. Eu intr-o situatie similara am pus cutitul pe fir sa nu raman fara bat in mana si apoi mi-am aprins fericit o tigara. In urmatoarele ore n-am mai pescuit.
Ziceam ideal ca nu te lovesti in fiecare partida de asa ceva si cari aiurea niste kilograme in plus sperand la un record capital. Eu unul daca plec cu barca dupa mine imi i-au si echipamentul dedicat pentru somn sau fac partide special la somn. Daca nu iau spodurile insa in ultima vreme n-am mai dat de somn atat de mare pe care sa nu-l pot struni din mulinetele de 5500. Din barca nici nu-ti pune probleme ala de 30 de kile daca sti cum sa lucrezi cu lanseta. Din mal chiar daca ai mulineta buna nu prea faci treaba daca ai batul scurt ca-l bagi in praguri sau structuri.
Urban culture.

mircione

Mesaj de mircione »

ziceam de mulineta un maxim 150m...cu cine am vb nu mi-a spus ca arunca mai mult de 40-50m....plus ce mai ia fir nu cred ca ar trebui mai mult de 150m...."teoretic" practic....voi vedea ..omul din greseli invata...
stiu banaxurile inca mai am si eu unul pe care-l folosesc pe spod...robuste mulinete dar pentru niste bete de 3m mi se par cam mari...

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

mircione scrie:ziceam de mulineta un maxim 150m...cu cine am vb nu mi-a spus ca arunca mai mult de 40-50m....plus ce mai ia fir nu cred ca ar trebui mai mult de 150m...."teoretic" practic....voi vedea ..omul din greseli invata...
stiu banaxurile inca mai am si eu unul pe care-l folosesc pe spod...robuste mulinete dar pentru niste bete de 3m mi se par cam mari...
In general doar somnul f.f. mare iti ia f. mult fir, dar cum pescuiesti de pe mal sunt si sanse destul de mici sa-l scoti si daca ai o rezerva suficienta. Eu prefer sa am mai mult fir pe tambur fiindca, pescuind de pe mal, de multe ori pierd bucati din el in agatatura, predominant din cauza scoicilor de pe craci.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Eram odata la Crisani si mi-a intrat un submarin la sirag de boabe pe un bat de 2,7 bun cu OLB 65. Aceeasi poveste. Fir nou de 40, plecat pe baitrunner. Vazand cum dispare firul de pe tambur am decuplat si a tras din tambur pana a plesnit firul undeva in larg. O luase inspre malul celalalt al Sulinei.
Asa ca, zic eu ca nu poti acoperi toate situatiile ci doar sa-ti achizitionezi un echipament optim pe care sa-l si suporti d.toate p.d.v.
Urban culture.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

cornel.s scrie:Eram odata la Crisani si mi-a intrat un submarin la sirag de boabe pe un bat de 2,7 bun cu OLB 65. Aceeasi poveste. Fir nou de 40, plecat pe baitrunner. Vazand cum dispare firul de pe tambur am decuplat si a tras din tambur pana a plesnit firul undeva in larg. O luase inspre malul celalalt al Sulinei.
Asa ca, zic eu ca nu poti acoperi toate situatiile ci doar sa-ti achizitionezi un echipament optim pe care sa-l si suporti d.toate p.d.v.
Cornele, data viitoare nu mai folosi siragul de porumb ca-ti rupe, treci direct pe "amperi"...e la siguranta. :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

mircione

Mesaj de mircione »

gabi1 scrie:
cornel.s scrie:Eram odata la Crisani si mi-a intrat un submarin la sirag de boabe pe un bat de 2,7 bun cu OLB 65. Aceeasi poveste. Fir nou de 40, plecat pe baitrunner. Vazand cum dispare firul de pe tambur am decuplat si a tras din tambur pana a plesnit firul undeva in larg. O luase inspre malul celalalt al Sulinei.
Cornele, data viitoare nu mai folosi siragul de porumb ca-ti rupe, treci direct pe "amperi"...e la siguranta. :lol: :lol:
:lol: :lol:

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Ba-i dau in continuare ca-mi place sa vad cum iese fum din tambur. :). Da' sa nu mai schimbam si noi firele?!
Cand mi-a zis un amic ca a schimbat 50-ul cu 60-ul la crap am zis ca-i pantofar ca dadea si din barca. Acum, daca am barca cu mine l-am ars :). Si-apoi prajit 8) .
Glumesc bineinteles. Nu-mi plac aia trecuti de 5 kile :).
Urban culture.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”