Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Si asta e foarte adevarat. Eu intr-o situatie similara am pus cutitul pe fir sa nu raman fara bat in mana si apoi mi-am aprins fericit o tigara. In urmatoarele ore n-am mai pescuit.gor965 scrie:Nu poti sa stii cand te loveste unul si ramai fara fir pe tambur, la o mulineta de 50 (eu am patit-o odata si de-atunci m-am lecuit de mulinete mici la Dunare).cornel.s scrie:..... Ideale sunt de 50 ca somn mare prinzi mai greu in mal.
In general doar somnul f.f. mare iti ia f. mult fir, dar cum pescuiesti de pe mal sunt si sanse destul de mici sa-l scoti si daca ai o rezerva suficienta. Eu prefer sa am mai mult fir pe tambur fiindca, pescuind de pe mal, de multe ori pierd bucati din el in agatatura, predominant din cauza scoicilor de pe craci.mircione scrie:ziceam de mulineta un maxim 150m...cu cine am vb nu mi-a spus ca arunca mai mult de 40-50m....plus ce mai ia fir nu cred ca ar trebui mai mult de 150m...."teoretic" practic....voi vedea ..omul din greseli invata...
stiu banaxurile inca mai am si eu unul pe care-l folosesc pe spod...robuste mulinete dar pentru niste bete de 3m mi se par cam mari...
Cornele, data viitoare nu mai folosi siragul de porumb ca-ti rupe, treci direct pe "amperi"...e la siguranta.cornel.s scrie:Eram odata la Crisani si mi-a intrat un submarin la sirag de boabe pe un bat de 2,7 bun cu OLB 65. Aceeasi poveste. Fir nou de 40, plecat pe baitrunner. Vazand cum dispare firul de pe tambur am decuplat si a tras din tambur pana a plesnit firul undeva in larg. O luase inspre malul celalalt al Sulinei.
Asa ca, zic eu ca nu poti acoperi toate situatiile ci doar sa-ti achizitionezi un echipament optim pe care sa-l si suporti d.toate p.d.v.
gabi1 scrie:Cornele, data viitoare nu mai folosi siragul de porumb ca-ti rupe, treci direct pe "amperi"...e la siguranta.cornel.s scrie:Eram odata la Crisani si mi-a intrat un submarin la sirag de boabe pe un bat de 2,7 bun cu OLB 65. Aceeasi poveste. Fir nou de 40, plecat pe baitrunner. Vazand cum dispare firul de pe tambur am decuplat si a tras din tambur pana a plesnit firul undeva in larg. O luase inspre malul celalalt al Sulinei.
Asa ca, zic eu ca nu poti acoperi toate situatiile ci doar sa-ti achizitionezi un echipament optim pe care sa-l si suporti d.toate p.d.v.![]()