Unul dintre punctele discutate astazi cu secretarul de stat al MTS precum si cu Dna Ministru Gabriela Szabo, a fost acesta. Daca se merita sau nu ca pescuitul sa aiba o federatie sportiva. Eu le-am zis ca nu, fara a vedea vre-un avantaj din partea statului. N-am finantare, n-avem expundere mediatica cu sprijinul lor, nu avem decat obligatii.
Ei zic ca da, dar nu mi-au venit si cu avantajele acestei "inrolari" in armata statului. In afara de aspectul "oficial" al competitiilor, o banala sau aproape inexistenta sustinere financiara (pe care oricum mi-au spus ca nici nu poate fi vorba acum la pescuit), raman numai obligatii a unei entitati (gen federatie) dependente de o legislatie de stat.
Un alt atribut a fost ca nu mai aveam surprize gen popescu, numai ca au inteles ca aceste derapaje gen popescu nu trebuiau sa existe daca personajul nu interpreta legea in defavoarea pescarilor de competitie, folosindu-se de o hartie (CIS) in santajul national si international.
Atata timp cat AGVPS este reprezentatul FIPS-CIPS in Romania si atat, nu exista vre-un motiv real. Parerea mea personala (nu stiu cat conteaza)!
P.S. Ce-am aflat, cu surpindere (dar la popescu nu cred ca mai exista vre-o surpriza) este faptul ca a cerut o alocare din luciul de apa public de cativa metri pentru fiecare pescar sportiv (de fapt recreativ)