Multumesc pentru raspunsuri si pareri. Eu personal am 10000 xt-ul. Nu am apucat sa-l folosesc prea mult, le am de vreo luna. Inainte sa le iau am inclinat spre Mgs-uri, dar un prieten din SM ma sfatuit sa iau xt-urile. Cred ca Cipri a fost unul dintre primii din tara care a avut Mgs-uri, la finele anului 2007. Spunea ca una dintre ele ( avea trei) avea un zgomot ciudat si la desfacut sa-l greseze putin si a observat niste componente din plastic in el. Le-a vandut pe toate trei. Si-a luat xt-urile si le foloseste fara probleme de atunci. E adevarat, sunt mai grele, dar mai fiabile, spune el. Iar cu sistemul de franare ( ma refer la "baitrunner") te obisnuiesti repede, cum m-am obisnuit si eu deja. Nu e la fel de simplu ca la un Big sa zicem, dar e ok.
Am pus intrebarea pe forum pentru ca am un coleg care oscileaza intre xt-uri si Mgs-uri, si sa vedem si parerea altor pescari, daca au avut probleme cu una dintre cele doua modele. Xt-urile nu se mai prea gasesc(nu se mai fabrica), si daca Mgs-urile nu au probleme ( poate "lipsa" de material pentru incercarea de a le "usura") cred ca le va lua pe cele din urma.
Oricum mai astept si alte pareri