inaintas hakuyo

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Alexandru Mihai
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: inaintas hakuyo

Mesaj de Alexandru Mihai »

shahjaban scrie:Cataline tata , chiar m-ai pus pe ganduri.........eu folosesc SUFIX BALISTIC de multi ani si anul asta m-am gandit sa mai fac putina economie la bani si mi-am luat Hakuyo MAXXX CAMOUFLAGE , dar dupa ce am vazut fotografiile tale cred ca o sa reconsider , desi l-am pus deja pe mulinete , nu am apucat sa fac decat o partida anul asta si am sesizat imediat "caraitul " ala in momentul cand ajunge textilul la inele , mai ales in drilul de la mal .....foarte bun postul ...multumesc...
Folosesc acest înaintaș de când a apărut...plus multi alți pescari de competiție folosesc acest înaintaș si nu am am auzit si nici nu mi sa întâmplat sa îmi taie inelele.
Altceva sa întâmplat cu acele inele,eu nu cred ca firul textil a putut sa taie ceramica doar în cazul unei forțări.

Am avut 2 tipuri de lansete pana acum BeastMaster si Hakuyo Class și nu sau tăiat, folosesc înaintașul de 0,25 mm.
Cred ca ar trebui sa se mai gândească în ce condiții înaintașul a tăiat ceramica inelelor.

RECOMAND acest fir textil.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

catalin26 scrie:Uite poze.
Din aruncare nu este, pentru ca dacă era din aruncare tăieturile trebuiau sa fie în partea opusa a inelului.
Din ce vad eu tăieturile cred ca sunt provocate în urma forțării la mal a lansetei...înaintașului...zic asta din cauza unghiului tăieturilor...

ps: ai parcat la mal vreun peste???...și ai tras cu putere...ai forțat sa zic asa...ce grosime are monofilamentul folosit???
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

de cand sunt n-am vazut asa ceva decat pe lansetele de 20 de lei din bucur obor, care au inelele dintr-un plastic mai dur. pescuiesc si ma documentez despre tot ce inseamna pescuit de 20 ani si inca n-am vazut asa ceva, nici macar cand foloseam lansete gipo si textil powerpro contrafacut care era mult mai aspru ca asta de la hakuyo. eu am textilul in cauza pe mulineta de spinning cap-coada, de 0.12 si am folosit mulineta si la feeder, si nici macar la inelele alea minuscule nu am patit asa ceva, si am avut ceva drilluri prelungite dar asa ceva nu am patit, nici macar pe-aproape. o fi fost o eroare la punerea inelelor pe lansete sau defect de fabricatie a ceramicii ? ? :?: :?: :?:
CS Senzor Team

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Aron scrie:, si nici macar la inelele alea minuscule nu am patit asa ceva,
..ce legatura are marimea inelelor cu materialul din care sunt facute pastilele lor?
Din ce m-am "documentat" eu, un inel d-ala mic poate sa coste cat un set de inele pentru o lanseta de crap medie :)
On-topic: nici eu nu cred ca taieturile alea sunt cauzate de o folosinta normala a lansetei. Si cand zic normala ma refer inclusiv la scosul unei buturugi din tãu :lol:

shahjaban
pescar de competitie

Mesaj de shahjaban »

Alexandru Mihai scrie:
shahjaban scrie:Cataline tata , chiar m-ai pus pe ganduri.........eu folosesc SUFIX BALISTIC de multi ani si anul asta m-am gandit sa mai fac putina economie la bani si mi-am luat Hakuyo MAXXX CAMOUFLAGE , dar dupa ce am vazut fotografiile tale cred ca o sa reconsider , desi l-am pus deja pe mulinete , nu am apucat sa fac decat o partida anul asta si am sesizat imediat "caraitul " ala in momentul cand ajunge textilul la inele , mai ales in drilul de la mal .....foarte bun postul ...multumesc...
Folosesc acest înaintaș de când a apărut...plus multi alți pescari de competiție folosesc acest înaintaș si nu am am auzit si nici nu mi sa întâmplat sa îmi taie inelele.
Altceva sa întâmplat cu acele inele,eu nu cred ca firul textil a putut sa taie ceramica doar în cazul unei forțări.

Am avut 2 tipuri de lansete pana acum BeastMaster si Hakuyo Class și nu sau tăiat, folosesc înaintașul de 0,25 mm.
Cred ca ar trebui sa se mai gândească în ce condiții înaintașul a tăiat ceramica inelelor.

RECOMAND acest fir textil.
la SUFIX exceptant trecerea nodului prin inel nu sesisezi niciun zgomot la recuperarea inaintasului....am sesizat la Hakuyo acel zgomot provocat de frecarea textilului cu inelul lansetei ....voi ziceti ca totul este ok ? materialul din care este facut inelul rezista cu brio la aceasta frecare, care este considerabil mai puternica la Hakuyo decat la Sufix ?? este posibil sa dauneze inelului ? ma refer la inele de calitate, Fuji Sic de exemplu !!!
Dragos C. - Brasov

catalin26

Mesaj de catalin26 »

Dupa cum imi dau seama unii nici n-au crezut pana nu am aratat pozele. Monofilamentul folosit e un Ultima Distance de 0.28. Se exclude orice utilizare incorecta din partea mea. Inele neconforme din fabrica? E posibil, nu zic nici da, nici nu. Defect la punerea inelelor pe lanseta este exclus de asemenea (am 4 lansete identice si nu difera cu nimic). Problema e unde repar eu lanseta, adica unde schimb inelul (deocamdata exclud sa o trimit in Anglia). Ma gandeam sa slefuiesc cu un abraziv fin pana uniformizez santurile cu pricina.
Numai bine,

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

catalin26 scrie:Dupa cum imi dau seama unii nici n-au crezut pana nu am aratat pozele. Monofilamentul folosit e un Ultima Distance de 0.28. Se exclude orice utilizare incorecta din partea mea. Inele neconforme din fabrica? E posibil, nu zic nici da, nici nu. Defect la punerea inelelor pe lanseta este exclus de asemenea (am 4 lansete identice si nu difera cu nimic). Problema e unde repar eu lanseta, adica unde schimb inelul (deocamdata exclud sa o trimit in Anglia). Ma gandeam sa slefuiesc cu un abraziv fin pana uniformizez santurile cu pricina.
Numai bine,
O repar eu gratuit , cu conditia sa ajunga la mine.

Si la subiect :
Inteleg ca numai o lanseta are aceasta problema ?
Numai pe lanseta aceasta a fost pus inaintas Hakuyo si pe celelalte alt model de fir textil ?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

shahjaban scrie:
la SUFIX exceptant trecerea nodului prin inel nu sesisezi niciun zgomot la recuperarea inaintasului....am sesizat la Hakuyo acel zgomot provocat de frecarea textilului cu inelul lansetei ....voi ziceti ca totul este ok ? materialul din care este facut inelul rezista cu brio la aceasta frecare, care este considerabil mai puternica la Hakuyo decat la Sufix ?? este posibil sa dauneze inelului ? ma refer la inele de calitate, Fuji Sic de exemplu !!!
1.Zeci de pescari de competitie folosesc textilul MAXX CAMOUFLAGE si nimeni nu a sesizat probleme la inelele ceramice.
2.Sute de mii de pescari folosesc zeci de feluri de inaintas si nimeni nu a vazut inele taiate ca in poza din acest topic. Consider ca este un caz complet izolat si vreau sa intru in posesia inelului pentru a afla cauza reala.
3. Unii prefera sa auda sunetul inaintasului pe inele, decat sa auda sunetul specific de arsura, cand baga mana in buzunar sa cumpere alte multifilamente care , de cele mai multe ori , se aud la fel pe inele. :wink: :)

P.S. Ofer Un set de 4 lansete gratuit pentru cine se incumeta sa frece un inel de lanseta ( modele ieftine gen MTX :wink: ) cu inaintas Hakuyo, pana cand inelul se taie ca in poza . Serios. Aviz amatorilor. :wink:

Alin Galbenu
Moderator

inaintas hakuyo

Mesaj de Alin Galbenu »

Inelele de pe mtx14, cel putin, poți sa le freci cât vrei si nu se vor tăia. In 2013 am pescuit exclusiv cu textil , la crap, pe Ebro, si se presupune ca textilul mai absoarbe impurități, nisip, etc - iar inelele au fost intacte.
Dane, mai bine îi inveti sa faca nodul la înaintași :-)))))

ciprianradu

Mesaj de ciprianradu »

detin shimano vengeance,deci nu lansete de top,ca inaintas folosesc acelasi maxx camouflage de 025,030 si chiar 0.35 iar mono, senzor premium de 0,26 si trabucco de 0.23, legate intre ele cu nodul albright.dupa citirea postului am dat fuga la lansete sa vad inelele.SUNT INTACTE.imi mentin parerea si voi folosi in continuare textilul de la dan mitranescu pt ca nu m-a dezamagit
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”