Top lansete crap buget redus/ incepatori

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Aron

Re: Top lansete crap buget redus/ incepatori

Mesaj de Dan Aron »

sunt de acord cu tine, dar mie mi-a părut rău că n-am plecat de la început cu ce am acum. scuteam bănuți și supărări....
CS Senzor Team

pharaoh
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de pharaoh »

gl10cyp scrie:Multumesc pentru precizari, sunt de acord cu tine, dar nu se incadreaza in bugetul despre care se discuta aici, dupa cum mai mult ca siguri cunosti, nu cred ca este cineva nu a trecut prin treapta aceasta de hoby/placere de inceput, cand vrei sa vezi "cu ce se mananca" , dupa care a inceput sa investeasca mai multi bani, era vorba de START, ceva cu care poti sa te initiezi, si un pilot pana ajunge sa concureze pe circuit, trece prin etape de initiere, nu isi cumpara din prima Ferari :D
Daca vrei doar sa vezi cu ce se mananca atunci chiar nu iti trebuie recomandari. Ia ceva mai ieftin din lista aia si mergi la pescuit. O sa vezi cu ce se mananca si daca simti nevoia de alte lansete. Doar ca atunci o sa faci alta investitie.
Marius Sârbu

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

gl10cyp scrie:Mihai, osc1or facea referinta la Daiwa Black Widow 3,90m 3,5lbs, tu spui de 3,6 si 3lb, sa inteleg ca varianta de 3,6m ar fi mai ok? Acesta ar trebui sa fie un alt subiect, 3,9 vs 3,6m pentru lansetele mentionate in topic. Nu ma asteptam sa fie diferente atat de mari...
am scris de 3,60 si 3lbs pentru ca pe astea mi le permit si pe astea le am, sunt bete pe care stiu sa le folosesc la potentialul lor maxim, conteaza sa ai incredere in batul tau ca te va ajuta si conteaza sa exersezi mult cu echipamentul pe care il ai, mulineta pe care o folosesc costa 110 lei iar batul 230, merg cu ele si la casting unde arunc constant 150 metri cu plumb de 90g iar record personal cu acest ansamblu este de 168m tot in concurs de casting. Tot ce vreau sa spun este ca trebui sa exersezi cu ce ai si vei face performanta.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Daca trece direct la mtx 14 si eventual mulinete shimano s-a dus dracu' bugetul redus. Nu cred ca sunt asa de multi incepatori sa dea 40-45 de milioane sa-si faca un echipament de crap mediu. Important la inceput e sa ai cu ce pescui, dupa ce prinzi cativa dulapi si cativa zeci de crapi sariti de 5 kile o sa te apuce si nebunia achizitionarii de scule performante iar sculele ieftine de incepator nu trebuiesc vazute ca o investitie ratata. Le poti vinde sau iti poti lua prietenii nepescari cu tine ca sa-i initiezi, 3-4 lansete in plus la care sa nu te doare inima daca patesc ceva nu strica niciodata. Ca incepator, pe langa pescuitul propriu-zis mai ai si alte chestii de invatat, ca de exemplu managementul corect al standului de pescuit, care se poate solda cu ceva lansete/scule calcate si alte accidente. Eu spre exemplu, cu una din primele mele lansete am reusit sa lansez accidental cu scunul agatat de carlig. Nu s-a dus decat vre-o 3 metrii :lol: ...cu lanseta va puteti imagina ce s-a intamplat :lol: :lol:

gl10cyp

Mesaj de gl10cyp »

A pescuit cineva cu baracuda cocaine? Din specificatii ar fi mai buna ca mustangul 2.

gl10cyp

Mesaj de gl10cyp »

Din ce s-a discutat pana acum, si va multumesc tuturor pentru participarea activa si bunavointa de a ajuta pescarii incepatori cu experienta voastra, as putea enumera urmatoarele lansete bune la pretul impus:

1. MTX 8/9
2. FL Strategist
3. Pokee Superior
4. Baracuda Competition(depaseste un pic bugetul dar se poate achizitiona pe forumuri cu aprox 200 lei)
5. MTX 12 3,90m 4lbs.( si aici putin depasit bugetul dar se poate gasi in jur de 200).

gl10cyp

Mesaj de gl10cyp »

Momentan m-am decis sa achizitinez 3 MTX 8, urmand ca in scurt timp(depinde de posibilitati) sa achizitionez neaparat si un FL Strategist/ Baracuda Competition, mai mult ca sigur ma va satisface din toate punctele de vedere, MTX fiind prea rigid, dar foarte versatil in majoritatea situatiilor de pescuit.

Mai asteptam pareri si despre alte lansete! Va fi foarte folositor pentru cei care urmeaza sa-si achizitioneze echipament pentru inceput (numai eu stiu cat am cautat prin toate forumurile, dar gaseam numai fractionat - Lanseta x vs lanseta Y, niciodata mai multe modele discutate obiectiv)

danbd

Mesaj de danbd »

Salut,

Daca din start pleci de la premiza ca MTX8 este prea rigida nu stiu de ce iti cumperi direct 3.

Daca esti din Bucuresti iti recomand calduros sa mergi la magazin la Dan Mitranescu, sa dai garantie pentru 1 buc si sa o incerci pe balta. De acolo stabilesti singur cat de rigida sau nu este. Daca nu esti din Bucuresti recomand sa achizitionezi doar una pt inceput si sa o incerci. Astfel, chiar daca nu este chiar pe sufletul tau o pastrezi pentru versatilitatea pe care o ofera si completezi bateria cu 3 sau 4 daca poti din alt model mai bland. (ideal este ca lansetele de pescuit sa fie identice pentru a putea arunca la fel). (eu asa am facut)

P.S. MTX nu arunca "tare in fata" singura. Daca alegi MTX si vrei sa il folosesti la potentialul sau, e ca si cum te-ai inscrie la scoala in clasa speciala. iti asumi raspunderea ca pui mana pe "carte" (adica tehnica si forta) si renunti la "joaca" (adica renunti partial la placerea drilului), deoarece un MTX incarcat insuficient arunca mai prost decat o lanseta mai blanda pe care reusesti sa o incarci. Dar tot ca la scoala daca ai pus mana pe "carte" si ti-ai facut lectiile esti premiant :D. (Atentie pastram proportiile impuse de buget)

Din punctul meu de veredere MTX este lanseta ideala pentr Moara Vlasiei si alte balti de acest gen. Este si motivul pentru care am renuntat la Caperlanele mele (cele din Decathlon de 3LBS) cu care ma distram maxim si cand aduceam doar plumbul la mal :D. Dar asta este, alte balti alte pretentii.

Cu stima,

dyna

Mesaj de dyna »

Eu arunc(cu plumb...dupa parerea mea plumbul trebuie sa fie cat mai usor pentru a efectua lansari extreme) cu LANSETE DE 3.60,3.5-3.75 LBS CU ACTIUNE PROGRESIVA mai mult decat cu o lanseta de 3.90,3.50-3.75 lbs CU ACTIUNE DE VARF.....detin mtx 14 de 3.90(am aruncat pe pamant 198 m cu Kriston Kristonite de 0.25).....am inaltime 1.93 si 120 de kg si totusi lansetele de 3.60 CU ACTIUNE PROGRESIVA se muleaza perfect pe stilul meu de aruncare.....DEPINDE EXTREM DE MULT DE TEHNICA TA DE ARUNCARE.....Am iesit odata la pescuit cu un prieten(pescar incepator) care tocmai I si cumparase 3 lansete si era f mandru de ele...lansetele sunt POKEE ULTEGRA DE 3.60,3 LBS DIN 2 BUCATI(COSTA 75 RON BUCATA)....I am facut eu niste monturi cu momitoare si omul s a pregatit sa arunce prima lanseta in apa...SI CE SA VEZI :D :roll: ...AM RAMAS MASCA....A ARUNCAT O DIRECT IN BUZA STUFULUI CAM LA 100-110 M...AM RAMAS PUFF(PRIMA OARA CAND ARUNCASE CU O LANSETA DE CRAP....OMUL LA 1.80 INALTIME SI NU FOARTE LEGAT....am pus mana pe lanseta si este f ok)....TRAGE UN OCHI LA LANSETELE ASTEA,NU O SA REGRETI....

darius123

Mesaj de darius123 »

Zici ca arunci mai departe cu lansetele de 3.6...
Scuze ca intreb, sunt curios cat arunci cu lansetele de 3.6 daca zici ca lansezi 198 m cu lansetele de 3.90 si fir de 0.25 ??!!
Banuiesc ca sari de 210 m cu o lanseta de 3.60 si un fir de 0.20. De ce nu mergi la concursuri de casting, nu o sa ai adversar.....
Ce inseamna la tine plumb ,, cat mai usor" ? Sunt curios cu ce plumbaj ai dat cu Mtx 14 sa atingi distanta de 198 m. Sa nu zici ca ai folosit plumbi de 60-70 grame :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”