Sfat achizitie lansete telescopice

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

cristirac1980
Puncte: 0

Sfat achizitie lansete telescopice

Mesaj de cristirac1980 »

salutare,
as dori daca puteti sa-mi recomandati niste lansete telescopice cat de cat ok pt pescuitul crapului.
un tovaras de-al meu vrea sa-si achizitioneze astfel de lansete pt iesirile scurte.
bugetul ar fi pe undeva la 150 ron/bucata.
habar nu am am care ar fi mai ok, asadar va rog pe cei care ati folosit sau folositi asa ceva sa postati parerile voastre.
un aspect care ar fi de luat in considerare ar fi greutatea lor, adica cat de cat sa se apropie ca si greutate cu cele din bucati.

multumesc

DumiD
Pescar de competitie

Re: Sfat achizitie lansete telescopice

Mesaj de DumiD »

sa se uite la telescopicele Sert. sunt modele de 3.90 pana in 400 gr, cu patru inele, plecare 40mm si actiune de varf, putere de aruncare data de producator pana in 180gr... cam tot ce-i trbuie unei lansete de crap, cu preturi intre 150-180 de lei. chiar ma bate si pe mine gandul sa-mi fac un set pentru partidele de 12 ore, sa nu ma mai car cu tot balconul dupa mine :)

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

DumiD scrie:sa se uite la telescopicele Sert. sunt modele de 3.90 pana in 400 gr, cu patru inele, plecare 40mm si actiune de varf, putere de aruncare data de producator pana in 180gr... cam tot ce-i trbuie unei lansete de crap, cu preturi intre 150-180 de lei. chiar ma bate si pe mine gandul sa-mi fac un set pentru partidele de 12 ore, sa nu ma mai car cu tot balconul dupa mine :)

ok, multumesc
a gasit ceva ce-i placea , nu mai retin firma dar erau din fibra de sticla ( nu plina)...tot asa de 3.6m, 385g, cu 4 inele si 3lbs...

sunt ok din fibra de sticla sau mai indicat e carbonul?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

sunt ok ca-s ieftine, problema e ca sunt cam grele. decat fibra mai bine un compozit, ies ceva mai grele decat carbonul %100 dar incomparabil mai usoare ca fibra. un compozit bunicel ar trebui sa fie maxim 100 de lei. baracuda storm erau destul de laudate pe forumuri(nu cunosc modelul) si nu-s decat 75 de lei una de 3.90

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Nu am recomandat niciodata telescopicele, dar pentru situatii in care nu exista alta varianta, am ales un singur model cu care nu am grija garantiei ( nu se rup, prima problema a telescopicelor ) si arata foarte bine ca finisaje , la un pret bun. Inelele sunt matisate ( nu pe inel metalic ). Acest lucru da un plus de rezistenta la capatul tronsoanelor.
Variantele de lungime si preturile :

http://danmitranescu.ro/56_184/LANSETE-TELESCOPICE.php

Lanseta se poate folosi si cu momitoare sau greutati mai mari ( 100-110g ). Foarte multi pescari de Dunare o prefera, atunci cand aleg telescopicele.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

am avut pana acum vreo 4 ani un set de gipo prestige telecarp de 3,90 cu 3 lbs. excelente, pescuiam mai mult cu naditori. apoi am tot schimbat cateva seturi de bete din doua bucati (pana la senzor magic model 2013)...acum ghici la ce am revenit> prestige 3,90, dar cu 3,5 lbs. cam rigide pentru gustul unora, adica nu gafaie nici la nadirea cu bulgari sau cu racheta. pantru ca folosesc mai mult spombul, am ales totusi o lanseta mai puternica pentru nadit, tot o telescopica, dar in alti banuti (mai multi)
m-au costat 750 de lei 5 bucati (second...nu prea se inghesuie lumea la telescopice)

am vandut si alte scumpeturi (entoh, ultegre, aspire etc...) mi-am luat niste navi xta la 200 de lei bucata (de pe-aici) si cu jucariile de acum fac exact aceeasi treaba pe care o faceam anul trecut cu sculele mai scumpe. daca nu mergi la parada modei pe balta, cred ca pot sa ma impac ceva ani buni de-aici inainte cu jucariile astea pe balta. mai ales ca din diferenta de bani obtinuta din trecerea de la scump la ieftin, mi-am luat barca, motor, sonar. la fel am procedat si cu sculele de dunare> acum am bete de 65 de lei (hakuyo odissey de 2,10) pentru crap si 85 de lei pentru somn (niste shakespeare din fibra plina, dintr-o bucata, prea greu de rupt)

daca gasesti (numai second) nu ezita. prefer telescopicele pentru ca poti pleca cu monturile gata legate, un avantaj deloc de neglijat in partidele scurte. la fel am si spodul si markerul. in cateva minute sunt montate toate
la fel pot recomanda si energo dx kevlar telecarp, dar cred ca sunt ceva mai scumpe

daca vrei bete usoare (desi eu prefer ceva greutate mai mult pentru un plus de incredere), poti cauta sert alien skull (nu stiu daca se mai gasesc) sau lieaeffe spring. am pescuit si cu astea ceva vreme (sert ca bete de pescuit si spring pentru marker) si nu am avut probleme. mai am springul (ca nou), l-am pus pe-aici pe bazar, am si uitat de anunt (120 de lei)

Mugurel A.

Mesaj de Mugurel A. »

http://www.totalfishing.ro/lanseta-bff- ... 18753.html
sint ok si se incadreaza si in buget

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

ce ziceti de urm:
1. Lanseta Telescopica Lineaeffe Carbon Thunder 3.60m 50-120g
Lanseta telescopica Carbon Thunder este construita pe blank de carbon Hi Tech. Lineaeffe a dotat aceasta lanseta cu inele SIC de calitate si recomanda aceasta lanseta pentru pescuitul stationar sau surfcasting.
Caracteristici:
•Material: Carbon;
•Numar segmente: 4;
•Putere aruncare: 50-120g;
•Lungime: 3.60m;
•Lungime transport: 110cm;
•Greutate: 238g;
•Inele: SIC;

2.
LANSETA RANFORSATA BARACUDA SNAKE DE 3,60 DIN CARBON- TELESCOPICA / A: 3 LBS / IDEALA PENTRU PESCUITUL LA CRAP

- Lungime: 3,6 m

- Putere de aruncare: 3 lbs.

- Lungime stransa: 116 cm

- Greutate: 370 gr.

- Tronsoane: 7

- Inele: 6

- Material: carbon 24T<99%

- Lanseta telescopica pentru pescuitul la crap

- Aspect deosebit.

- Ranforsarea, precum si inelele cu dublu picior permit utilizarea acestor lansete in lanseuri la distanta medie si mare.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

baracuda snake are 7 tronsoane, e mult prea mult. cauta 4-5 tronsoane, daca vrei baracuda mergi pe mana lui Mitranescu, sunt la jumate de pret fata de snake. lineaeffe arata bine ca specificatii dar mi se pare prea ieftina ca sa fie si buna, costa cat 3 pachete de tigari.

costy67
pescar de competitie

Mesaj de costy67 »

salut,vezi ca avea cineva de vinzare un set de 4.buc
Daiwa-Megaforce cu cotoare de pluta,aratau foarte
bine lansetele.

cu respect si stima.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”